9 Nyíl

Az első mindig emlékezetes

2017. augusztus 05. 18:49 - Dart Major

PDC Players Championship 17 - összefoglaló

Igencsak foghíjas mezőny jött össze az idei Players Championship tizenhetedik fordulójára. MvG, Anderson, Wright, Taylor, Lewis, van Barneveld, Mensur és Reyes is kihagyták a mai fordulót. Persze így sem lehet sétagaloppnak nevezni a versenyt, hiszen így a "kisebb" nevek előtt még inkább nyitva az ajtó egy jó eredményhez. Nézzük mi történt ma:


pdc_players_championship_3.png

Első forduló:

Szokás szerint nem múlt el meglepetések nélkül a kezdő kör. John Part némileg meglepő módon megverte Benito van de Past 6-3 arányban. James Wilson veresége Devon Petersen ellen is szemöldök ráncolásra ad okot, ahogyan Ian White buktája Jeffrey de Graaf ellen. Akadt néhány rangadó (vagy jóindulattal annak nevezhető párosítás is). Steve Beaton legyőzte Max Hoppot 6-3-ra. Vincent van der Voort 6-4-es sikert ért el Jamie Caven ellen. A tegnap remeklő Mick McGowan szoros csatában, de alulmaradt Ted Evetts ellenében. A nagyok közül Chisnall, Klaasen, Gurney és Kim Huybrechts is nullázni tudott, ezzel pedig a második fordulóba léptek. Keegan Brown pedig egy szép 100-as átlagot hozott össze Dirk van Duijvenbode ellen.
brown.jpg

Második forduló:

Kevin Painter komoly skalpot gyűjtött hiszen 6-4-el túljutott van der Voort testén. Nem semmi teljesítmény a mostanában gyengélkedő Paintertől. Robert Thornton továbbra sem találja formáját most épp Chris Quantock ellen kapott ki elég simán 6-3-ra. Alan Norris sem így tervezte ezt a napot, 6-5-re kikapott a jóval gyengébben rangsorolt Steve Lennontól. Peter Jacques idén már többször lerakta a névjegyét, most pedig rátett erre még egy lapáttal. 6-1-el ütötte ki Dimitri van den Berghet. Peter Hudson nagy halat fogott, nevezetesen Simon Whitlock legyőzésével bement a következő körbe. Mark Webster sem járt jól, egy leggel kikapott a rutinos Mark Walshtól. James Wade megint besült, most épp a nagyon fiatal Ted Evetts járt túl az eszén. Jelle Klaasen honfitársától Yordi Meeuwisse ellen kapott ki, bár nem tudni milyen állapotban van Klaasen műtött keze. A mostanság jól teljesítő Rob Cross 5-2-es előnyről volt képes kikapni a Ryan Meikle elleni meccsen. Stephen Bunting viszont 6-0-ás sikert aratott és jelenlegi formáját nézve ez komoly siker neki. A forduló legnagyobb nyertese Jamie Lewis aki egyrészt 6-1-el lelépte John Partot, tette ezt úgy, hogy kilenc nyilast is dobott.

Harmadik forduló:

Kevin Painter nem tud leállni. Most épp Jamie Lewist verte meg 6-4-re és ez már komoly siker a Művésznek. Két korábbi győztes Darren Webster és Steve Beaton összeakadt ebben a körben, utóbbi simán 6-2-re nyerni tudott. Dave Chisnall számára véget ért a torna, a korábbi BDO bajnok Christian Kist ugyanis 6-4-re legyőzte. Mervyn King csak egy leget ajándékozott Chris Quantocknak így pedig simán továbbjutott. Ted Evett tovább építette remek szériáját ezt most Petersen bánta. Észak-ír csatát is hozott a forduló ezt a papírformának megfelelően Gurney nyerte Brendan Dolan ellen. A Huybrechts tesók csatlakoztak a legjobb tizenhat játékoshoz, Ronny simán 6-3-ra verte de Graafot, Kim viszont nagyon megszenvedett Keegan Brown ellen és csak döntő leggel tudott győzni.
gurney_3.jpg

Nyolcaddöntők:

Rutinos rókák csaptak össze a Painter - King mérkőzésen. Előbbi játékos 6-2-es meglepően sima sikerével két év után először tudott nyolc közé kerülni. Szép munka volt! Gerwyn Price baja meggyűlt Steve Lennonnal de azért két leges különbséggel vette az akadályt. Michael Smith nem volt tekintettel a fiatal Evetts jó szériájára és 6-4-re megverte az ifjoncot. A nap meglepetés embere címre bejelentkezett Meeuwisse aki a Kist elleni győzelmével bejutott a negyeddöntőbe. Erre sem sokan fogadtak azt hiszem. Kyle Anderson 6-3-ra elverte az idősebbik Huybrechts fivért, míg Beaton ugyanilyen arányban kikapott Jermaine Wattimenától. El ne felejtsem: Kyle szállította a nap második kilenc nyilasát. Elképesztő. Az ifjabb Huybrechts is vereséget szenvedett, neki a lassú kezű Justin Pipe volt túl nagy kihívás. Stephen Bunting ma elkapta a fonalat, erre enged következtetni a Gurney elleni 6-4-es sikere. Jó látni a szimpatikus és közvetlen Buntingot a legjobb nyolc között.

Negyeddöntők:

Kevin Painter óriási! Heroikus csatában 6-5-re megverte Gerwyn Price-t, úgy hogy 110-ről kiszállva döntötte el a meccset. Négy között a művész!



Michael Smith ma álomgyilkos kategóriába lépett. Most épp az eddig remeklő Meeuwisse vágyait tette tönkre miután 6-2-re megnyerte a meccset. De a holland játékos így is kiválóan teljesített.
Stephen Bunting jó szériája is megszakadt, bár a mostani Kyle Anderson ellen egy 6-3-as vereség nem tragédia. Jermaine Wattimena bravúros szériája nem maradt abba. A tehetséges holland játékos meg tudott birkózni Justin Pipe stílusával és 6-3-as sikerrel a legjobb négy közé verekedte magát.

Elődöntők:

Kevin Painter - Jermaine Wattimena. Hát erre senki sem gondolt véleményem szerint amikor az elődöntők lehetséges párosításain agyalt. A rutin és az évek Painter mellett szóltak és ez elégnek is bizonyult. 6-3-ra nyert az angol. Painter legutóbb három év játszott elődöntőt PDC versenyen, döntőbe pedig négy éve jutott utoljára. Wattimena pedig idén másodszor jutott elődöntőbe ami szintén kiváló eredmény. 
A másik mérkőzésen két olyan játékos csatázott akiknek négybe jutása nem akkora meglepetés. Ahogy az sem meglepő, hogy Kyle Anderson 6-3-ra megverte Michael Smith-t. Remekül játszott az ausztrál és megérdemelten jutott a döntőbe.
paintu.jpg

Döntő:

Kyle Anderson - Kevin Painter. Rutin kontra fiatalság. Húsz van a két játékos között, ami minden sportban érdekességnek hat. Komoly tapasztalatok állnak Painter mögött, viszont Anderson komoly tehetség, sőt talán már több is annál, letette már elégszer a névjegyét a mezőnyben. Ezúttal a fiatalság győzött. Kevin Paintert úgy látszik jobban megviselte a hosszú menet mint fiatal ausztrál kollégáját. Sima meccs lett, már 5-0-ra is elment Anderson, ez pedig el is döntött minden kérdést. A vége 6-2, ezzel pedig első PDC tornagyőzelmét aratta "The Original". Szép munka volt.
20597067_1387639301319878_3924702511953901259_n.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8612721990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása