9 Nyíl

Suljović, Wright: feladat megoldva

2018. július 28. 09:15 - adam_f

2018 BetVictor World Matchplay Darts - Winter Gardens, Blackpool - negyeddöntők II. (összefoglaló és értékelések)

Két, elég simának mondható negyeddöntővel értünk oda a World Matchplay befejező szakaszába, hiszen már csak három találkozó választ el bennünket attól, hogy megtudjuk: ki lesz a Phil Taylor-ról elnevezett trófea első tulajdonosa 2018-ban. Nem, nem írtam rosszul, hiszen ettől az évtől már a darts Legendája adja nevét a kupának, így tulajdonképpen először nyerheti meg valaki ily módon. A tegnapi este után pedig biztossá vált, hogy valaki tényleg elsőbálozó lesz, hiszen a négy elődöntőbe jutott versenyző közül még senki nem emelte magasba a trófeát. De nem lövöm le a poént, inkább lássuk, hogy zajlott a tegnapi nap. 

680x340-betvictorworldmatchplaylogo.png

A tegnapi negyeddöntők sorát Mensur Suljović és Darren Webster párosa nyitotta meg a Winter Gardens-ben. Az osztrák nagyon hamar magához ragadta a kezdeményezést, és egy brékkel már 3-0 arányban is vezetett, amikor az angol egy tizenkét nyilas (136-os out) körrel szépített. Suljović az első szünet előtt még visszaállította a háromleges különbséget, ám Webster azonnal négy leget nyert zsinórban, ahogy visszajöttek (100-as out a nyolcadikban), így már ő vezetett. 6-6 után aztán az osztrák megragadta a gyeplőt, és onnantól kezdve végig ő diktálta a tempót, 12-10 után pedig már leget sem engedett nyerni Websternek (aki egyébként négy 100+-os kiszállót dobott a találkozón), így a ma esti egyik elődöntőnek Suljović lesz az egyik szereplője.

suljovicqf_600_0.jpg

"Nagyon jó érzés, boldog vagyok - nyilatkozta Suljović a találkozó után. A játékom ugyan nem volt a legjobb, de egy percig sem adtam fel. Darren nagyon jó játékos, és ez egy nehéz találkozó volt. A fiamnak ígértem egy pár új edzőcipőt, ha megnyerem a meccset, szóval nagy volt az öröme" - fejezte be Suljović.

e1_6.jpg

Suljović ellenfele az a Peter Wright lesz, aki tegnap este Simon Whitlock ellen lépett tatamira a második elődöntőben. A skót játékos végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést, az első etapot nullára hozta, a másodikban kapott két leget, a harmadikban megint kettőt, a negyediket pedig egy szép bullos kiszállóval zárta rövidre. Whitlock harcolt, igyekezett közelebb férkőzni, de ezen az estén nem volt ellenfele Wright-nak. Persze tegyük hozzá, hogy az ozzie is szépen oldotta meg a köreit (két 100 feletti csekkolást mutatott be, és hat maximumot is dobott), ám Wright szinte tökéletesen kiszállózott, összességében közel 77%-on fejezte be a legeket.

"Nem nagyon éreztem jól magam az este addig, amíg fel nem mentem a színpadra - kezdte Wright az értékelését. Jóval többet akartam kihozni magamból, ám egész végig küszködtem a hőséggel, ami a játékomat is befolyásolta. Sokat gyakoroltam a kiszállókat, így nagyon tetszett, hogy ilyen pontosan sikerült megdobnom őket.

wrightqf4_600.jpg

Simon mindig képes volt elcsípni néhány leget, így muszáj volt arra koncentrálnom, hogy előtte maradjak, és annyi nyomást ráhelyezni, amennyit csak lehetséges. A lényeg az volt, hogy sikerüljön a győzelem, de jobban fogok örülni annak, hogy ha megnyerem a tornát - fejezte be mondandóját a skót.

e2_5.jpg

Ma este tehát már az elődöntőkre kerül sor, ahol a holland csodagyerek Jeffrey de Zwaan találkozik majd a kétszeres világbajnok, valamint UK Open-győztes Gary Andersonnal, míg a másik ágon a tegnap este két győztese, azaz Mensur Suljović és Peter Wright csapnak össze a döntőbe jutásért. A játékforma best of 33 legs, vagyis itt már tizenhét leget kell megnyernie annak, aki a fináléba szeretne kerülni. És ahogy a viccben is bent van, mi most elmegyünk hitelért a bankba, de este jövünk a részletekkel... ;)

Ja, igen - egy kis statisztikai emlékeztető a végére, hogy milyen jó kis negyeddöntőkön is vagyunk túl:

stat_2.jpg

A negyeddöntők statisztikáit a TheRedBit-től kaptuk meg, aki ezúttal a Darts1 Twitter felületén osztotta meg egyébként is kiváló statjait.

Forrás: PDC 

Fotók: Lawrence Lustig

Fordítás: adam_f

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7914146519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása