9 Nyíl

A Varázsló kiverte a világbajnokot

2020. július 22. 11:02 - Denis Potvin

World Matchplay, Milton Keynes – 4. nap, összefoglaló

Egyértelműen a nap szenzációja Simon Whitlock sikere Michael van Gerwen ellen. Hosszú időt, pontosan 15 meccset kellett várni erre a Varázslónak. 2016-ban egy Players Championshippen győzte le legutóbb a világ legjobb játékosát, de az elmúlt hét évben csak most sikerült másodszor. Nagy győzelem volt, nem ez volt van Gerwen legjobb napja. Nathan Aspinall még az első körben búcsúzott, Dimitri van den Bergh győzte le. Michael Smith, Gary Anderson és Krzysztof Ratajski jutott még a harmadik körbe.

ede5dzxx0aafsa2.jpg

Valamiért nem lesz Michael van Gerwen kedvenc tornája a World Matchplay. A torna 2015-ös és 2016-os győztese, egymás után a harmadik évben nem tudott a második fordulónál tovább jutni. 2018-ban Jeffrey de Zwaan az elsőben, tavaly Glen Durrant a másodikban, most pedig Whitlock, szintén a másodikban győzte le. Ráadásul elég simán. A holland három, Whitlock hat 180-ast dobott. Van Gerwen kiszállói viszont tragikusak voltak. 24 kísérletből csak négy volt jó, alig 90 feletti átlagon zárt végül.

„Most az egekben vagyok. Mindig hittem abban, hogy le tudom győzni. Michael a földkerekség legjobb játékosa, de ez nem az ő napja volt, és ezt kihasználtam. Végig hittem magamban, másképpen ez nem is tudna működni.” – mondta Whitlock a mérkőzés után. A Varázsló 5-0-ra húzott el, akkor már érezhető volt, hogy itt nagy meglepetés fog születni.

Whitlock ellenfele az a Gary Anderson lesz majd, aki most már az egyetlen olyan játékos a korábbi győztesek közül, aki még harcban van. Éppen egy korábbi elsőt, James Wade-et verte 11-8-ra. Anderson kilenc 180-ast dobott, és két legben az első két köre hibátlan volt, de aztán a kilencnyíl helyett előbb 18, majd 15 nyilas leg lett a vége. Wade-nek volt egy szép 148-as kiszállója. Flying Scotsman 4-4 után 9-4-re húzott el, amivel gyakorlatilag el is döntötte a meccset.

„Ma este a játékom ott folytatódott, ahol legutóbb abbamaradt. Egyik percben minden rendben megy, aztán a következőben már hibákat vétek. Vajon miért? Annak ellenére, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett, újra érezhettem a győzelem ízét.” – mondta el saját maga kritikáját Anderson.

Az első harmadik körös amúgy Michael Smith lett, aki drámai csatában nyert Mensur Suljovic ellen. A tie-break-ben véget ért meccsen Smith tíz 180-ast is dobott. A meccsen összesen nyolc száz feletti kiszálló is volt, testvériesen megosztozva rajta. Érdekesség, hogy Mensur szinte végig vezette a meccset, 3-0-ra, 4-1-re, majd 8-5-re, sőt 9-6-ra is nála volt az előny. Az utolsó 11 legből viszont Smith nyolcat megnyert, megérdemelten jutott tovább.

„Nem akartam még hazamenni. Keményen megküzdöttem a továbbjutásért Az elmúlt években már többször is bizonyítottam, hogy fejben ott tudok lenni a végjátékoknál, ennek ma is a hasznát vettem.” – mondta Smith.

A napot Krzysztof Ratajski újabb sikere zárta, de ezért is keményen meg kellett küzdeni. Gabriel Clemens ismét bizonyította, hogy komolyan kell vele számolni a jövőben.  A Lengyel Sas pedig egyre erősebb, megint majdnem elérte a 100-as átlagot.

Szerda este újabb négy meccsel zárul a második kör, csütörtökön pedig már a negyeddöntők következnek. A mai program:

  • Daryl Gurney v Vincent van der Voort
  • Dimitri Van den Bergh v Joe Cullen
  • Peter Wright v Glen Durrant
  • Danny Noppert v Adrian Lewis

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8416042438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása