9 Nyíl

Sportriporterről nevezték el a 25 kg-os trófeát

2015. december 17. 13:42 - II. János Pál

Egy pár dologról már írtunk a ma kezdődő vb kapcsán. Itt az idő, hogy beszéljünk egy picit a trófeáról:

A Sid Waddell-trófeát a 2013-as világbajnokságon vezették be először - miután Sid Waddell, a legendás Sky Sports kommentátor 2012 augusztusában elhunyt -, hogy az emlékét életben tartsák annak a 30 évnek, amit a darts szolgálatában eltöltött.

A trófeát tervezte és készítette a Sussex-illetőségű ékszerész Mike Shorer, aki egyébként a legújabb McCoy's Premier League trófeákat is készíti.

Maga a díj 25 kg, tehát van benne anyag rendesen. Az alapja, vagyis a talpa vörös eritreai márványból (abból, amit Michelangelo használt a Sixtus-kápolna mennyezetfreskójához), és fekete gránitból áll, amiből 6 darab ezüstrúd ágaskodik ki, és aminek a tetején egy vésett ezüst glóbusz van. Az ezüst glóbuszon egy 20 karátos gömbölydedre csiszolt gránátkő található, ami a darts táblán lévő bullseye-t szimbolizálja. A talpán található még egy emléktábla, amin Sid Waddell aláírása van.

phil_taylor_2440530b.jpgAz első Sid Waddell-trófeát Phil Taylornak sikerült megnyernie 2013-ban, ahol a döntőben az ifjú titánt, Michael van Gerwent győzte le. A The Powernek biztosan sokat jelentett, hogy az elhunyt barátjáról elnevezett díjat ő emelte legelőször a magasba.

Taylor papán kívül még Michael van Gerwennek és Gary Andersonnak adatott meg ez az élmény eddig.

Azt hiszem, vagyunk egy jó páran, akik álmodoznak eme trófea elnyeréséről azon túl is, hogy egy komplett vagyont lehet mellé kapni. Elnézegetném a szobámban szívesen. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr358178910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása