9 Nyíl

Scott Waites kétszeres BDO világbajnok

2016. január 10. 21:25 - II. János Pál

Elérkeztünk a British Darts Organisation által szervezett világbajnokság döntőjéhez. A PDC vébédöntőjéhez hasonlóan 7 nyert szettre játszottak a játékosok. Az angol Scott Waites és a kanadai Jeff Smith küzdött meg a trófeáért és a 100 ezer angol fontos fődíjért. De mi történt a meccsen?

30004caa00000578-0-image-a-21_1452455589549.jpgAz első szettetet az angol kezdte, amit könnyedén el is hozott, majd a második szettet is elhozta. Eddig úgy tűnt, hogy Smith nem igazán találja a fogást Waitesen. Az angol folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelét, a harmadik szettben is rögtön előnybe került, bár valamennyire Smith játéka javult, 3-0-ás Waites-előnnyel mentek a szünetre az urak. A negyedik szettet Smith kezdte, de megnyerni már nem tudta, mert az angol szinte minden hibáját kihasználta a kanadainak.

Bár az ötödik szett is az előzőhez hasonlóan szorosabb volt, Waites két szettre került a második vébécímétől, 5-0. A legnagyobb kérdés már nem az, hogy Smith nyeri-e a mérkőzést, hanem, hogy feliratkozik-e az eredményjelzőre a szetteket tekintve. A hatodik szettben - a meccs folyamán először - Smith 2-0-ás előnyre tett szert, majd egy 161-es kiszállóval választ is adott az előbbi kérdésre, Waites - Smith 5-1.

Ismét szünet, vajon melyiküknek tesz jót? Waites kezdte a hetedik szettet, de a kanadai ismételten 2-0-ás előnybe került, amit sokáig nem is tudott megtartani, mert a duplákon sokszor hibázott, majd már a triplákkal is akadtak néha gondjai - így az angol újabb szettet húzott be, 6-1. A finálé nyolcadik szettjét Smith az életben maradásért kezdte. A kanadai újra előnybe került, de Waites egy 156-os kiszállóval visszajött 2-2-re, és a következő leget már a vébécímért játszotta, amit egy 14 nyilassal be is fejezett.

Scott Waites 2013 után újra felemelhette a világbajnoki trófeát és ezzel a nyolcadik játékos, aki legalább kétszer nyert vébét. Jeff Smith, aki a második világbajnokságán szerepelt tavaly az elődöntőig jutott, idén szép játékkal a döntőig menetelt.

Aki nem látta a meccset, egy hosszabb összefoglaló itt:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr898259502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása