9 Nyíl

Van Gerwen és Anderson vitte el a legrangosabb elismerést

2016. január 22. 15:06 - II. János Pál

Amióta a PDC Éves Díjkiosztó Vacsoráját London egyik legexkluzívabb hotelében a The Dorchesterben rendezik meg, azóta első alkalommal a legrangosabb elismerést, azaz az Év Játékosa díjat megosztva két játékos kapta meg csütörtök éjjel. A 2015-ös év lezárásaként következzenek a díjazottak, amit a hajtás után találhattok.

michael-van-gerwen-gary-anderson-2016-pdc-annual-awards-dinner-lawrence-lustig-pdc_1ttvy7ktnwmj31w0cz7g0bzxyb.jpg

PDC Player of the Year (Év Játékosa):

A skót kiválóság, Gary Anderson - legyőzve Van Gerwent a döntőben - megnyerte a Betway Premier League-t még tavaly májusban, majd a legnagyobb trófeát ismét begyűjtve a William Hill World Darts Championship (a PDC darts vébé) mezőnyében is az élre tudott állni, ezzel megvédte a világbajnoki címét (a döntőben a kétszeres világbajnok Adrian Lewist győzte le). Így megérdemelten Anderson az egyik díjazottja eme nagybecsű elismerésnek.

A másik Év Játékosa a holland zseni, Michael van Gerwen, aki 2015-ban 18 darab tornagyőzelemmel rendelkezik, köztük a Coral UK Open, a BetVictor World Matchplay és a SINGHA Beer Grand Slam of Darts gyarapítja a trófea-gyűjteményét. MVG megnyerte továbbá még a Unibet Masters-t, visszaszerezte az Európa Bajnoki címét, megnyerte a második Cash Converters Players Championship döntőjét és a harmadik Dubai Duty Free Masters címét.  

PDPA Players' Player of the Year (a PDC játékosok által odaítélt díj):

Michael Van Gerwent jelölték továbbá a PDPA Players' Player of the Year elismerésre is, amit a játékostársainak a 37 %-a neki is szavazott, ezzel begyűjtötte a Pro Tour versenyeken nyújtott teljesítményéért is a díjat. 

PDC Fans' Player of the Year (a rajongók díja):

Gary Anderson bezsebelte a rajongók díját is a Vacsorán, ahol a skót egy beszéddel is üdvözölte a második világbajnoki trófeáját.

PDC Young Player of the Year (az év ifjúsági játékosa):

A világranglista nyolcadik Michael Smith-t az elmúlt 12 hónap sikerei alapján jelölték az ifjúsági játékosok Év Játékosa díjára. Smith nyert két European Tour versenyt, elérte karrierje eddigi első tévékamerák előtt vívott elődöntőjét egy rangosabb versenyen és a 2016-os Betway Premier League-en is debütál, miután meghívták a résztvevő top tízes keretbe, így vitathatatlanul megérdemli ezt a díjat.

Best Newcomer Award (a legjobb újonc díja):

Alan Norris 2015-ös bemutatkozása a PDC berkein belül eléggé ütősre sikerült, egy Players Championship tornagyőzelem, a világbajnokságon a negyeddöntőig jutott, két darab kilencnyilas és a 37. hely az Order of Merit ranglistán, ezzel 2015 legjobb PDC újonca lett.

Best Televised Performance (a legjobb televíziós teljesítmény):

Robert Thornton kapta meg a tévékamerák előtt a legjobb teljesítményt nyújtó játékosoknak járó díjat a partypoker.com World Grand Prix döntőjében mutatott játéka miatt, amit 5-4-re abszolvált a skót, Michael van Gerwen ellen. 

A 2015-ös évben rekordszámú, 30 darab kilencnyilas született a PDC versenyein, amit arany illetve ezüst jelvényekkel honorált a Szervezet.

Nine-Dart Club:

  • Gold Pin Badges (tévékamerák előtt dobott kilencnyilasokért): 
    Phil Taylor, Dave ChisnallGary Anderson
  • Silver Pin Badges (a tévékamera nélküli versenyeken dobott kilencnyilasokért):
    Alan Norris (x2), Dyson Parody, Andrew Gilding, Simon Whitlock, Ian White (x2), Kyle Anderson, Nathan Derry, Jeffrey De Zwaan, Cristo Reyes (x2), Darren Johnson, Benito van de Pas, Matt Dicken, Dirk van Duijvenbode, Devon Petersen, James Wade, Peter Wright, Ian White, Max Hopp, Magnus Caris, Simon Preston, Kim Huybrechts, Jamie Lewis, Michael van Gerwen, Phil Taylor
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr148301500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása