9 Nyíl

A norvég mágus tökéletes varázslata

2016. február 09. 15:50 - II. János Pál

A darts egy újabb mérföldkőhöz érkezett, megszületett az első webkamerán keresztül élőben nyomon követhető kilencnyilas leg. Az osztrák születésű norvég Varázsló (The Magician),  Robert Wagner írta ezúttal a darts történelmébe magát. Bár január végi a hír, de ennek apropóján ismerjük meg őt és a  Webcam Darts Associationt, azaz a Webkamerás Darts Szövetséget egy picit.

 20160128185705_83.jpg

Robert Wagner Ausztriában született 1965. június 14-én. A Varázsló becenévre hallgató norvég kiválóság négy alkalommal vett részt a Lakeside Világbajnokságon (a BDO vébéje), három alkalommal "csak" a legjobb 16 közé küzdötte be magát, de a 2009-es vébén sikerült az elődöntőig jutnia, ahol az akkori első kiemelt Tony O'Shea búcsúztatta.

Wagner 1991 óta dartsozik, ötszörös norvég nemzeti bajnok (2008, 2009, 2010, 2011, 2012) illetve a 2009-es Finn Open és a 2010-es Dortmund Open győztese. 2013-ban csatlakozott a PDC mezőnyéhez, ahol eddigi legjobb eredménye a 2014-es Eb-n volt, ahol a legjobb 32-ig jutott el. A PDC Csapat Világkupáján 2015-ben képviselte Norvégiát, ahová ugye nekünk magyaroknak is kedves emlékek fűződnek (A Bezzeg-Takács páros túljutott az első körön, majd a skótok voltak a végállomás, de akkor is büszkék lehetünk rájuk!).

Január 27-én Wagner egy kihívásos mérkőzést játszott a WDA berkein belül Christian Johansen ellenében, ahol sikerült egy kicsi varázslatot csempésznie a webkamerás párharcba és odavágott egy tökéletes leget. Ezzel a kilencnyilassal (180-174-147) januárban ő volt a második norvég, akinek a kilencnyilasa történelminek minősül, hiszen pár nappal Wagner előtt, 24-én Ramona Eriksen, mint a legfiatalabb női játékos dobott kilencnyilast.

A kilencnyilas megtekinthető az alábbi videón a 16. perctől:

Mi is az a WDA (Webcam Darts Association)?

A WDA egy önkéntes szerveződés, aminek körülbelül 1000 aktív tagja van. A lényege, hogy mindenki otthon vagy bárhol, ahol gyakorol abban a helyiségben játszik webkamerák előtt, pl: mi a hálószobánkból mondjuk egy japán sráccal mérjük össze a tudásunkat, aki szintúgy a hálószobájában felszerelt táblára dobál. A WDA-n keresztül lehet ligaversenyeket, helyi bajnokságokat játszani, rendezni, illetve csakúgy kihívni valakit egy meccsre. Az oldalnak van egy ranglista-rendszere és a meccs-statisztikákat is elmenti, amik később könnyedén hozzáférhetőek. A rajongók belenézhetnek a meccsekbe élő-stream segítségével.

Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, arra buzdítok mindenkit, hogy aki a megfelelő technikai háttérrel rendelkezik próbálja ki a WDA honlapján keresztül!  

Szólj hozzá!
Címkék: sport darts 9nyil
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr818374212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása