9 Nyíl

Aki még Van Gerwen arcára is mosolyt csalt

2016. március 20. 20:51 - Ádám_89

Az új nemzedék, 2.rész

The show must go on: "Ígértemhez híven ismét jelentkezem rovatommal, amelyben egy feltörekvő tehetséget mutatok be nektek minden alkalommal. A mai napon egy angol fiatal emberrel ismerkedhettek meg, aki parodizálta már Gerwent, a világbajnokságon egy nyílra volt a tökéletes legtől, és egyike a legvidámabb játékosoknak." És ő nem más mint: David Pallett.

44799_pallett.jpg

 

David John Pallett 1990.február.08.-án született Newportban. Dartsozni elég fiatalon 8 évesen kezdett el, majd a Shropshire megyei egyesületen belül töltött el 6 évet. Közben már 13 éves korában meghívást kapott, hogy erősítse hazáját ifjúsági válogatottban. A válogatott berkein belül csak az európai rendezésű versenyekre ment, több sikert is bezsebelt. 20 éves koráig játszott a megye színein belül, majd váltott és fentebb helyezte a lécet, Cheshire megyében folytatta pályafutását ahol több rangosabb versenyen is eltudott indulni ami nagyon hasznos volt a fejlődése szempontjából. A váltás első éveiben már olyan neves dartsosokkal is játszhatott mint, Stuart Kellett, Stephen Bunting, Daryl Fitton, Tony O'Shea, Gary Robson, Robbie Green, és Ian White.

22 éves korában bejutott a Winmau Worldmastersre, Pallett számára ez volt az első tv-s szereplése versenyen. Tony O'Shea-vel, Cheshire megyei csapattársával nézett szembe. Kikapott 3-1-re ellene, de egyértelműsíti, hogy ez a mérkőzés volt addigi karrierje legnagyobb csúcspontja.

Következő évben átszerződött a PDC-hez, ez nagyobb teret adott számára a versenyek és a folyamatos fejlődés felé. Nyilatkozata alapján az első másfél év nagyon nehéz volt számára, de a sikerek szépen lassan de jöttek.

A nevével leginkább a Világbajnokságok során találkozhatunk 2015-ben és 2016-ban. 2015-ben Adrian Lewis ellen ugyan kikapott 3-0-ra, de abból a meccsből is rengeteget tanult. A következő évben már erősebben tudott kiállni, Kim Huybrechts ellen káprázatosan játszott, és nagy csatában nyert ellene. A következő körben szintén nagy csatában de alulmaradt Mensur Suljovic ellen. A meccsen mindketten zárhattak volna tökéletes leget, de az utolsó nyíl közbe szólt. A UK openen Barney ellen is folytatta jó játékát, de a holland ha minimális különbséggel is, de nyert 9-8-ra.

David Pallett egyértelműen a jövő reménysége, játéka folyamatosan fejlődik és ha elkapja a fonalat akárkit megizzaszt vagy legyőz. Biztosan fogunk róla hallani az elkövetkezendő versenysorozatokon is.

Zárásként nézzetek meg egy videót, ahol David megmutatta milyen Van Gerwen bőrébe bújva játszani. ;) :)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr638506850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Infamous 2016.03.21. 03:18:00

Szuljovicsot agyonverte volna csak elfáradt attól,h fél perceket várt a körére. Szégyen volt az a meccs.

Infamous 2016.03.21. 03:20:53

Szuljovicsot agyonverte volna,csak elfáradt attól,h fél percet kellett várnia mindig a körére.
Méltatlankodott is meccs közben és valóban: szégyen volt az a meccs.

Infamous 2016.03.21. 03:22:55

Leírtam 2x , úgyhogy biztos így van. :)

Ádám_89 2016.03.21. 14:51:25

@Infamous: Mensur ilyen stílusban játszik. Tény hogy a kelet-európai bajnokságban nem nagyon szokott az idővel ennyire játszani, de nem hinném hogy nagy szándékosság lenne benne. Lewis ellen mikor totálisan vesztésre állt, akkor már mindegy lett volna 9-0-nál hogy lassan dob-e vagy sem, mert Lewist nem rendítette meg Mensur stílusa, de ő akkor is a maga tempójában dobott. A másik meg az, hogy mindenkinek a saját játékára kell koncentrálnia, ha bárki képes ebből kizökkenteni az már az ő mentális hibája. És igen, nézőként elég zavaró tud lenni ez a stílus, de szerintem ez az érdemeiből nem vesz el. :)

Infamous 2016.03.23. 00:22:46

@Ádám_89:
Köszi a választ!
Azert ezt a fiút Lewishoz hasonlítani-bármekkora tehetség is-dőreség.
"A másik meg az,hogy mindenkinek a saját játékára kell koncentrálnia" - ez pedig legalább annyira igaz,mint amekkora közhely.
süti beállítások módosítása