9 Nyíl

Taylornak most Wright ellen kell megmutatnia

2016. március 23. 09:00 - Turpi9

Ahogy közeledik a PL alapszakaszának a vége, egyre több az izgalom.

Már mindenki várja a csütörtököt, jön a darts legjobbjainak újabb varázslata. A Premier League nyolcadik játéknapja következik, ezúttal Liverpoolba az Echo Arena Liverpool csarnokában fognak repülni a nyilak. Múlt héthez hasonlóan ez is egy olyan forduló lesz, mikor nem minden játékos tábla elé lép. James Wade otthon a fotelből nézheti a meccseket, Robert Thornton viszont kétszer is bizonyíthat. Nézzük meg a menetrendet és az esélyeket!

michaelsmith_1.jpgAz első mérkőzést Michael Smith és Robert Thornton fogja vívni. Smith a múlt héten egyenlítette ki a számlát, már ami a mérkőzéseinek számát illeti, ezért nem játszott senkivel. Labdarúgó nyelven szólva hat pontos mérkőzés fog következni (bár itt a helyes megfogalmazás a négy pontos lenne), hiszen annyira kell Bully Boy számára a két pont mint a sivatagban a szomjazónak egy pohár víz.

A kérdés az, hogy a szokványosnak mondható 95 körüli körátlag mennyire lesz elég esti ellenfele ellen. Thornton végre újabb egyéni csúcsot döntött az idei kiírásban, igaz kivételesen mindenki nagy örömére nem negatív irányba, mert száz feletti körátlagot tudott bemutatni, pontosabban 101,35-öt. Lehet a skót levegő teszi ezt a Tüskével, mert mikor az anyaföldön rendezik meg a mérkőzéseit, rendre tud eredményt produkálni. Igaz, ez a 101 körülit átlag kevés volt a győzelemhez, azonban biztató előjel lehet a csütörtök estére tekintve.

A két játékos eddigi pályafutásuk alatt 8 alkalommal csaptak össze, és a mérlegük teljesen kiegyenlített: 4 Smith és 4 Thornton győzelem, a legutolsó mérkőzésen ami több mint egy éve volt, ott Smith nyert. A fogadóirodáknál a szorzók a következőek lesznek: 1,9 - 3 és a döntetlen 4,5.

A második mérkőzést a címvédő Gary Anderson és Dave Chisnall fogja játszani. Anderson a múlt héten pótolta elmaradt mérkőzését is, ezért kétszer is láthatta a publikum csodálatos játékát. Két elég nagy halat sikerült kifognia, kronológiai sorrendben Adrian Lewis és Peter Wright volt a két áldozata. Lewis ellen 99,39-es átlagot, Wright ellen 102,75-ös átlagot produkált, ezzel is demonstrálva, hogy újra a régi fényében tündököl. A két győzelemmel ugrott is egy nagyot, egészen a dobogó harmadik fokára. Chisnall viszont egészen rossz szériát fut, képtelen pontot szerezni. Az utolsó négy mérkőzésén mindig kikapott, nem tudott egyetlen bravúrt se bemutatni. A szezon elején ugyan nem ezt az arcát mutatta, gyorsan elverte Thorntont 7-0-ra, azonban azóta mintha a szerencse elkerülné.

Anderson és Chisnall ezidáig 13 alkalommal mérkőztek meg, Anderson 10-szer győzött, Chizzy pedig 3-szor. Legutóbb március elején, az UK Openen csaptak össze, ott Anderson siker született. A bukiknál a szorzók a következőek: 1,55 - 4 és a döntetlen 5,5.

 raymond-van-barneveld.jpgAz est harmadik mérkőzését Adrian Lewis és Raymond van Barneveld játssza. Lewis a múlt héten Gary Anderson áldozata volt, igaz nem tudta a kívánt szintet hozni ellene, mindössze 93-as körátlagot hozott, ami egy ilyen kaliberű játékos ellen nagyon vékony. Ha megnézzük Jackpot mérkőzéseit, akkor egy hullámvasutas utazásnak lehetünk szemtanúi: egyszer fent, egyszer pedig lent van a végkimeneteleket tekintve. Ha ezt a trendet vesszük figyelembe, akkor nagyon is jó előjel lehet mint a fogadóknak, mint Lewisnak a csütörtök esti mérkőzés. Barneveld barátunknak a múlt heti Chisnall ellen aratott győzelme úgy kellett, mint éhezőnek a kenyér. Zsinórban háromszor kapott verést, de a múlt héten betudta gyűjteni egy remek játékkal a megérdemelt két pontját, nem mellékesen 104,9-es átlagot dobott a szokásos kifinomult technikájával! Barney formája is egy kicsit hajaz ellenfelére, ő is szereti a vidámparkos utazásokat.Ezt jól tükrözi a mérlege, három győzelme van és négy veresége.

A két világbajnok nem kevesebbszer, mint 48 alkalommal csapott össze. Lewis 19, Barneveld pedig 27 alkalommal győzött és kétszer döntetlen lett. Legutoljára az idei vb-n találkoztak, ott Jackpot emelhette diadalittasan a kezét a magasba. A fogadóirodáknál a szorzók a következők: 2,1 - 2,6 és a döntetlen 4,5.

A negyedik mérkőzésen Phil Taylor és Peter Wright fog tábla elé lépni. Taylorról napok óta csak ódákban lehet beszélni, egyszerűen fenomenális amit művel. A múlt héten a hetek óta az élete formájában dobáló Michael van Gerwen ellen sikerült igazságos döntetlent elérnie 103,12-es körátlaggal, előtte pedig zsinórban öt alkalommal kaphatta le a táblát meccs végén a helyéről győztesként. Igaz, ahhoz hogy sikerüljön a remit kicsikarnia, minden tehetségére és rutinjára szüksége volt. 5-1-re vezetett ellene a világelső, szinte a halálból jött vissza, de remek dobásokkal és kiszállókkal megtudta fogni Gerwent.

Aki látta azt a mérkőzést, biztos hogy élénken fog emlékezni még akár évek múltán is! Wright is nagy mérkőzést vívott honfitársa ellen a múlt heti fordulóban, sikerült száz feletti körátlagot dobnia, azonban ez kevésnek bizonyult még a pontszerzéshez is. Anderson világbajnokhoz és PL címvédőhöz méltó játékát nem tudta felül überelni. A kezdeti lendület mintha elfogyott volna a skót válogatottnál, az utóbbi négy mérkőzésén mindössze egy pontot sikerült kisajtolnia magából. A nyolcadik fordulóban se lesz könnyű dolga, nagyon össze kell kapnia magát ha szeretne ponto(ka)t gyűjteni.

Egymás ellen eddig 23 alkalommal játszottak, ebből 2 döntetlen mellett 16 Taylor és 5 Wright győzelem történt. Legutóbbi összecsapásuk folyó év január legvégén történt, akkor Phil bácsi örülhetett a sikernek. A szorzók a következőek lesznek az esti derbire: 1,8 - 3,4 és a döntetlen 4,5.

cxq6ld0wwaahnmk.jpgAz este zárómérkőzését az első és az utolsó fogja játszani, azaz Michael van Gerwen és Robert Thornton. Pár sorral feljebb már említettem, hogy Mighty Mike az utóbbi hetekben egyszerűen lenyűgöző teljesítményt nyújt, tényleg már szavakba is nehéz beleönteni ezt a világklasszis teljesítményt. A múltheti gigászi harcban egy laza 170-es kiszállót is láthattunk a holland fiatalembertől. Az első fordulót leszámítva egyszerűen nem tud 100 alatti körátlagot produkálni, a múlt héten is 107,35 jött ki belőle. Egymás után öt fordulóban aratott győzelmet, ezzel a teljesítménnyel abszolút megérdemelten uralja holtversenyben a tabellát. Elnézve az esti ellenfelét és az utóbbi hetekben mutatott harmatos előadásait, nem igazán hiszem azt  hogy meg lesz szorongatva, vagy ha igen, akkor ahhoz óriási csodának kéne történnie. De szerintem nem most fog Thornton főnix madár módjára újjászületni.

A két sportoló eddig 20 alkalommal párbajozott egymás ellen. 14 van Gerwen, 5 Thornton győzelem mellett 1 döntetlen született. Idén még nem találkoztak, legutoljára tavaly mérkőztek, akkor Mighty Mike győzött. A fogadóirodáknál a szorzók a következőképpen alakulnak: 1,15 - 11 és a döntetlen 9.

Játékos M   Gy D   V   P
Michael van Gerwen 7 5 1 1 +20 11
Phil Taylor 7 5 1 1 +19 11
Gary Anderson 7 5 0 2 +9 10
James Wade 8 5 0 3 +3 10
Adrian Lewis 7 4 0 3 +3 8
Peter Wright 7 3 1 3 -1 7
Raymond van Barneveld 7 3 0 4 0 6
Dave Chisnall 7 1 1 5 -9 3
Michael Smith 7 1 1 5 -22 3
Robert Thornton 6 0 1 5 -22 1

 

Véleményem szerint az első meccsen Smith egy lopott leggel sikerül legyőznie Thorntont. A második összecsapáson Anderson mindenféle nehézség nélkül átlép Chisnallon, a harmadik csatában Lewis pedig egy paraszt hajszállal jobbnak fog bizonyulni Barneyval szemben. A folytatásban Taylor meggyőző fölénnyel fog győzelmet aratni a színes egyéniségű Wright ellen. Az est zárómérkőzésén pedig megkapja Robert bácsi a második zakóját a világelső Mighty Miketól. De hogy ez valóban így fog-e történni, kiderül csütörtök este!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr858511306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása