9 Nyíl

A legendák legendás meccsei

2016. március 19. 09:20 - Denis Potvin

Még mindig nehezen ocsúdunk fel a csütörtöki varázslat óta. Michael van Gerwen és Phil Taylor valóban a szakma csúcsát mutatta meg nekünk. A két szupersztár nem először feszült egymásnak, a 49. meccs volt a csütörtöki, glasgow-i, és csak a második döntetlen. A PDC hivatalos honlapja összegyűjtötte a négy legendás találkozót a két dartsos közös múltjából. Kis szombati szórakozásnak ezt adjuk most közre mi is. Akinek van ideje és kedve, a videókat is végignézheti, nem mindennapi élmény.

Az első a sorban a 2013-as Premier League-döntője, ahol a holland 10-8-ra győzte le a regnáló bajnok Phil Taylort. Micsoda meccs volt az is. Van Gerwen 103,29-es, Taylor 104,10-es átlagot produkált és a holland úgy nyert, hogy 5-2-ről állt fel és a végén egy hihetetlen, 132-es kiszállóval ünnepelhetett.

Még ebben az évben, annak is végén, vagyis 2014 legelején a PDC-vb döntőjében találkozott a két nagyszerű játékos. Most a hollandnak ment jobban a meccs, 4-2-re vezetett, utána viszont egyetlen szettet sem nyert. A következő ötöt Taylor behúzta és ő emelhette magasba a Sid Waddell Trophy-t. Tizenhatodszor.

A következő ilyen esemény a 2014-es World Matchplay döntője volt. Van Gerwen az ausztrál Simon Whitlockot, Taylor pedig Gary Andersont legyőzve jutott a döntőbe. A The Power ott aztán nem ismert irgalmat, 18-9-re intézte el fiatal vetélytársát. Egészen elképesztő 107,19-es átlagot produkált Taylor, aki már 7-1-re is vezetett a holland ellen. Ne képzelje senki, hogy van Gerwen rosszul dobált, ő 101,49-cel zárta a találkozót

És akkor az utolsó a sorban a 2015-ös Grand Slam of Darts döntője volt. A hatszoros bajnok Taylornak ezúttal fejet kellett hajtani és kezet nyújtani a győztesnek. Pedig az öreg megint jobb átlagot ért el, 102,53-mal zárt szemben Van Gerwen 100,94-es eredményével. A vége így is 16-13 lett. A tornán Dave Chisnall kilencnyilas kiszállót produkált.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr258498192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása