9 Nyíl

Minden napra jut egy nagyágyú! Ma Taylor a soros!

2016. december 18. 12:02 - Viking958

William Hill PDC darts-világbajnokság - 4. nap (beharangozó)

Nincs megállás, jöjjön a 2017-es világbajnokság negyedik játéknapja, ismét két szakasszal, benne a legendával, a 16-szoros világbajnokkal, azaz Phil 'The Power' Taylorral!

A délutáni szakaszt Kevin Simm kezdi Gilbert Ulang ellen, majd jön Justin Pipe és Chris Dobey összecsapása, őket Mark Webster és Joe Murnan követi, végül a Simm/Ulang meccs győztese csaphat össze Ian White-tal.

Kevim Simm – Gilbert Ulang (selejtező)

Mindkét úr először vesz részt a PDC világbajnokságán, az angol Kevin Simm a PDPA novemberi selejtezőjének döntőseként került be, míg Gilbert Ulang a PDC Fülöp szigeteki selejtezőjének megnyerésével vívta ki magának a világbajnoki szereplést. Kettejük közül talán a filippínó neve lehet ismerős, ugyanis a tavalyi World Cup of Dartson láthattuk szerepelni, van Gerwen ellen is játszott, 4-2-re maradt alul. Kevin Simm neve, ha nem mond semmit, nem lepődünk meg. Idén a PDC másodvonalában szerepelt, a Challenge Tour-on, de ott sem ért el nagy sikereket. A 20 verseny során kétszer jutott a 16 közé, és mindössze a ranglista 62. helyén fejezte be az idényt, de egy jó nap hozzásegítette a vb szerepléshez.  

ulang.jpg

Justin Pipe (26) – Chris Dobey

Érdekes összecsapásnak nézünk elébe, a rutinos, 26. kiemelt Justin Pipe találkozik a köztudatba idén berobbanó Chris Dobey ellen. Az idősebb angolnak ez lesz a hetedik vb szereplése, legjobbját 2012-ben érte el, akkor a 16 között esett ki, azóta folyamatosan ront, az elmúlt két évben már az első körben kihullott, azonban idén jó formát mutatott, Pro Tour negyeddöntői és elődöntője is van. Ehhez képest Dobey öt legjobb 16 közötti kiesést tud felmutatni és egy döntőt, valamint van egy negyeddöntője még tavaszról. Egymás ellen mindezidáig egyszer játszottak, tavasszal egy Pro Tour verseny nyolcaddöntőjében, akkor Pipe volt a jobb, 6-4-re nyert, azonban most már az ifjú ’Hollywood’ az esélyesebb.

dobey.jpg

Mark Webster (25) – Joe Murnan

A walesiek 2008-as BDO világbajnoka csap össze a nap harmadik meccsén az angol Joe Murnannel. Természetesen a walesi az esélyes, aki idén többször is negyeddöntőzött, elődöntőzött különböző versenyeken. Murnan ezzel szemben csak egy negyeddöntőt tud felmutatni. Webster kilencedik PDC vb-jén vesz részt, Murnannek ez még csak a második, ő tavaly debütált. Webster kétszer volt elődöntős, még 2010-ben és 2011-ben, tavaly is a legjobb 16 közé sikerült jutnia, ellenfelének sem sikerült rosszul a bemutatkozása, tavaly tudott menni egy kört, Andy Hamiltont verte 3-2-re. Egymás ellen 6-szor játszottak, az első hármat Webster, a legutóbbi hármat pedig Murnan nyerte. Vajon "Doktor Spider" meg tudja törni Shaggy elleni rossz sorozatát, vagy Murnan ismét bejut a 32 közé?

webster.jpg

Ian White (14) – Kevin Simm/Gilbert Ulang

Bárki is jusson tovább a Simm – Ulang meccsről, nem lesz könnyű dolga a Gyémánt ellen. Mint már írtam, mindkét selejtezős versenyző először vesz részt a világbajnokságon, azonban White-nak ez már a hatodik fellépése lesz az Ally Pally-ben. 3 éve a negyeddöntőig menetelt, tavaly viszont már az első körben kihullott, Dimitri van den Bergh búcsúztatta. Ezt a botlást idén javíthatja, nem is mutat rossz formát a szezonban, három Pro Tour versenyt is meg tudott nyerni. Nem lehet gond a továbbjutás.

 white.jpg

Az esti szakaszt is egy selejtezővel nyitjuk, John Bowles – David Platt, utánuk Daryl Gurney is színpadra lép Jermaine Wattimena ellen, az este harmadik találkozója az Alan Norris - John Michael meccs lesz, végül a selejtező győztese mérheti össze tudását a 16-szoros világbajnokkal, azaz Phil Taylorral.

John Bowles – David Platt (selejtező)

Két nagy öreg csatája, Bowles 49, Platt 50 esztendős, eddig azonban még nem találkoztak. Platt 2003 óta a PDC tagja, és ez lesz a 3. világbajnoki szereplése, legutóbb 2006-ban jutott ki, akkor Taylort kapta meg az első körben. 2010-ben költözött Ausztráliába, ahol az idei szezonja sikerült a legjobban, Cadby-t, Kokirit, Rydert verte többek között idei 8 tornagyőzelme során. Bowles 2010 óta a PDC tagja, legnagyobb eredménye egy legjobb 16 közötti szereplés a 2011-es UK Openről. Világbajnokságon egyszer játszhatott, akkor a 64 között Jamie Cavent búcsúztatta, majd a 32 között egy szoros meccsen kapott ki 4-3-ra Gary Andersontól. Idén mindössze egyszer jutott a 16 közé egy Players Championship versenyen és egyszer a 32-be egy European Touron.

platt.jpg

Daryl Gurney (24) – Jermaine Wattimena

Az észak-ír Daryl Gurney még tavaly év végén robbant be, mikor a PC Finals versenyén az elődöntőig menetelt és azóta sem vett vissza a tempóból, idén is sorra hozta a negyed- és elődöntőket. Bármikor képes 100 feletti átlagra, így ő a villámkezű holland elleni mérkőzésnek az esélyese. Wattimena nem büszkélkedhet ilyen szép eredményekkel, a holland idén hét ET versenyen vett részt, ebből hatszor jutott be a 32 közé, de tovább egyszer sem sikerült. Egyikük sem idén játszik először az Alexandra Palace-ban, Gurney kétszer tudott meccset nyerni, Wattimenának ez eddig még nem jött össze. Egymással három mérkőzésük volt, mindhármat Daryl nyerte, szerintem most sem lesz ez másként.

gurney_1.jpg

Alan Norris (21) – John Michael

Kettejük első összecsapása lesz ez a mai, ahol természetesen Norris az esélyesebb. ’Chuck’ idén már-már az élmezőnybe verekedte magát, a tavalyi vb-n negyeddöntőzött, idén dobott két 9 nyilast, negyeddöntőket és elődöntőket játszott a Pro Tour versenyeken, ezen felül megszerezte első tornagyőzelmét is, október közepén sikerült megnyernie a European Tour aktuális fordulóját. Michael ilyen szép eredményeket nem tud felmutatni, idén komoly versenyen a legjobb 32 a legjobbja, azonban megnyerte a görög bajnokságot, majd a dél-európai selejtezőt is, amivel harmadjára kvalifikálta magát a világbajnokságra. Az első kört még sosem élte túl, ez most sem valószínű.

norris.jpg

Phil Taylor (4) – Bowles/Platt

Taylor, aki már mindent megnyert, bár inkább mindent is.. kérdés, hogy idén mire lesz képes. Beszélt már a visszavonulásról, de a jövőben mindenképp visszavesz a tempóból, habár már idén sem vett rész annyi versenyen, mint szokott. Ebben a szezonban szinte csak a Premier League, a World Series és a kiemelt versenyeken indult, de egy-két kivétellel mindig bejutott a negyeddöntőbe, és ezekből ötször a végső győzelem is meglett. Akárki lesz itt az ellenfele, nem okozhat neki problémát a továbbjutás. Platt ellen egyébként már játszott világbajnokságon, 2006-ban az első körben 3-0-ra nyert ellene.

taylor.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5212054973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása