9 Nyíl

Dráma az Ally Pally-ben!

2016. december 20. 01:22 - Viking958

William Hill PDC darts-világbajnokság - 5. nap (összefoglaló)

Egy hihetetlen napon vagyunk túl! Volt itt minden, 100 feletti átlagok, fordítás 0-2-ről, simázás és egy bejelentés a PDC részéről.

pdc_1.jpg

2017-ben a European Tourok összdíjazása 115.000 fontról 135.000-re emelkedik, a Premier League győztese az idei 200.000 font 250.000-et tehet zsebre, a világbajnokság nyertesének pedig 400.000 font lesz a jutalma de ami számunkra talán a legfontosabb: jövőre költözik a világbajnokság! Na persze nem messze, csak át a 6000 fős nagyterembe, így a 2018-as világbajnokságra már közel kétszer annyian látogathatnak ki, mint az ideire - jelentette be a verseny előtt a PDC kommünikéja.

Most viszont jöjjenek a főszereplők:

Szun Csiang – Corey Cadby

Az előzetes esélylatolgatások az ausztrálok ifi világbajnokát hozták ki győztesnek és ehhez méltóan kezdte a mérkőzést, rögtön az első legben egy 152-es kiszállóval, majd a másodikban megfejelte még egy 108-assal is. Az első szettet nagyon simán nyerte, Sun játékáról nem érdemes szót ejteni, borzasztóan játszott. A második játszmában folytatódott a kiszálló parádé, egy 12 nyilas játékot zárt le 121-gyel, majd a 170-re a bull-t éppen csak elhibázta. A mérkőzést végül legveszteség nélkül nyerte, 102,48-as átlaggal, ami új rekord a selejtezőben, a korábbi csúcs Daryl Gurney nevéhez fűződött, ő 96,11-et dobott két éve. Azt hiszem így kell berobbanni a világbajnokságra.

cadbystat.jpg

Mervyn King – Steve West

Nagyon szoros meccset vártunk, de King elképesztő gyengén kezdett, az első szettben duplára sem dobhatott és mindössze 69-et átlagolt...szun-i magasságokban (inkább mélységekben) a Király. West simán hozta így 3-0-ra, még úgy is, hogy az első legben elszórt 6 nyilat a duplára.

A második szettben aztán elkezdett játszani Mervyn is, egy öt körös játékkal hozta saját kezdését, majd a második legben brékelte Westet. A következő leg kicsit gyengébbre sikerült, így Steve rögtön vissza is vette a kezdését, majd feljebb kapcsolt egy fokozatot, odapakolt egy 13, és egy parádés 11 nyilast, ezzel már 2-0 ’Simply the’ West javára.

A harmadik játszmát King egy brékkel nyitotta, de West ismét azonnal visszavette. A következő leg megint Kingnek állt, de West ellen nem hibázhat az ember ennyit duplára, mert kidobja a 109-et! Ez a kiszálló egy csoda kezdete lett. West dobott hat tökéletes nyilat a következő pariban, három kör után 36 ponton állt, de erre már nem dobhatott rá, mert King egy életmentő 136-os kiszállóval hozta a kezdését. Az utolsó legben meccsnyila is volt Stevenek, de hibázott, Mervyn pedig büntetett, 2-1.

King feltámadása kicsit megviselte Westet, nem jöttek a triplák a negyedik szett elején, a Király pedig folytatta a parádét egy 140-es kiszállóval. Tovább is menetelhetett volna, de négy nyilat hibázott el a D16-ra, így West ki tudott egyenlíteni. A harmadik leg aztán megint Kingé lett, először besokallt 95-re, majd a következő körben már megdobta, ahogy a negyedik legben West hibája után a 106-ot is, ezzel pedig már 2-2, jöhet a döntő szett, ki gondolta ezt 2-0-nál?!?

A ötödik játszmában folytatódott egymás hibáinak kihasználása, King rontott, West bevágta, 1-0. A második legben már nem várt a hibára King, hozta a kezdését egy 62-es kiszállóval, 1-1, és ez innen már az idegek harca (ha eddig még nem lett volna az), nem azon múlik ki a jobb játékos, hanem hogy kinek milyenek az idegei. Sokat hibáztak mindketten, végig fej-fej mellett haladtak, de 3-2-nél megnyílt az esély West előtt, aki újabb két meccsnyilat hibázott el. 3-3-nál talán élete hibáját is elkövette, 51-re D11-et sikerült dobnia, ennek a hibának pedig ára volt, King elvette a leget, ezzel először vezet a döntő szettben, és ami fontosabb, ő kezd a meccsért. A hatalmas nyomást viszont nem bírta, hibázgatott, nem is keveset, így West vissza tudott brékelni, 4-4! A kilencedik leg is a hibákról szólt, West hat nyilat rontott kiszállón, ami ismét Kinget juttatta előnyhöz, 5-4 a Királynak. Az utolsó legre végül West szétesett, King pedig kihasználta és egy 36-os kiszállóval lezárta a meccset. A játékosokban levő feszültséget mi sem jelzi jobban, minthogy King elsírta magát a győzelem után… honnan hozta ezt vissza, te jó ég!

king.jpg

Kis statisztika:

kingstat.jpg

Adrian Lewis – Magnus Caris

Erre a meccsre már nem vártunk ekkora izgalmakat. A kétszeres világbajnok rögtön egy brékkel indíthatott volna, de ez még nem sikerült, Caris hozta az első leget. A következő legben már egy 10 nyilas játékot produkált Lewis, a harmadikban pedig már nagy nehezen összejött a brék is. Az újabb kezdését egy 180-nal és egy 134-gyel alapozta meg, végül egy 40-es kiszállóval be is húzta a nyitó szettet, 1-0.

A második játszmát is jól kezdte Jackpot, nagyon simán hozta a kezdését, majd Caris legjében is sziporkázott, de a duplákon a hat elrontott nyíl megbosszulta magát, a svéd Pókerarc egyenlíteni tudott. A harmadik legben ismét nagyon megverte tömegben Lewis a svédet és most a duplát is be tudta dobni. A negyedik legben Caris végre megmutatta magát, egy gyönyörű 140, majd 180, végül 14 nyílból befejezte. A lendület vitte is tovább, rádobott a szett győzelemért a duplára, de a hibáját Lewis büntette a D14-en, ezzel már 2-0, pedig már kezdett izgalmas lenni.

A harmadik játszmában is folytatta a remek játékot Magnus Caris, az első leget meg is nyerte, de a másodikban már nem tudta kihasználni Lewis gyengélkedését, hibáztak mindketten a duplákon, végül Adrian a D1-el egyenlített, ami Carist szétverte fejben. Jackpot eztán simán lopta el ellenfele kezdését, majd sajátját a D18-on befejezve a mérkőzést is rövidre zárta. 3-0! Ebben most sajnos csak ennyi volt.

lewisstat.jpg

Joe Cullen – Corey Cadby

Vajon lesz meglepetés? Bár mégis mi számít meglepetésnek.. Cadby parádézott Sun ellen és a korábbiak alapján jogosan várhatjuk a folytatást. Eddigi négy televíziós PDC meccséből háromszor dobott 100 felett, de idén már Cullen is komoly erőt képviselt.

Jól kezdték mindketten a mérkőzést, Cullen kicsit erősebben, ő is dobhatott először kiszállóra, de hibázott a D18-on, Cadby pedig két nyíllal megcsinálta a 90-et. A második legben ismét Cullen volt a jobb, de most már meg is dobta a D18-at, 1-1. A harmadik legben megérkezett az első 180 is Cadby részéről, ami megalapozta a leg megnyerését, hiába dobta vissza Cullen a maximumot. A negyedik leget ismét Cullen indította jobban, majd jött Cadby két 180-nal és egy 81-es kiszállóval. Ezzel 1-0 Cadby javára! Elképesztő a színvonal eddig.

A második szett elején is folytatódott az embertelen darálás. Cadby egy 107-es kiszállóval vette el Cullen kezdését, majd a Rocksztár gyorsan vissza is brékelt, 68-as kiszálló, 1-1. A harmadik legben Cullen folytatta a remeklést, hamarabb ért le duplára, de a kiszállóval meggyűlt a baja, Cadby pedig büntetett, ahogy kell, 2-1 az ausztrálnak. Kezdhetett is a játszma megnyeréséért, de Cullen 5 tökéletes nyíllal jelezte, hogy azért nem úgy megy az.. végül egy 85-ös kiszállóval egyenlített is az első nyíl még kipattant, majd a második bevágta a triplába, a harmadikat pedig a duplába. A döntő legben ismét 140-es dobásokkal indítottak a felek, végül Cullen egy 117-es kiszállóval lopta el a leget és ezzel a szettet is. Két 12 nyilas egymás után, EL-KÉ-PESZ-TŐ!!! 1-1.

A harmadik játszmában sincs megállás, Cadby jött.. egy 180, 12 nyilas, 108-as kiszálló, 1-0. Nincsenek szavak a mérkőzésre! Cullen kezdte a következő leget és dobott egy újabb 13 nyilast, 1-1. A harmadik leget Cadby kezdte, két 140est dobott, de Cullen le tudta ezt utánozni, sőt még egy 180-nal rá is tett egy lapáttal és egy 11 nyilassal átvette a vezetést. A saját kezdését ismét hozta, 13 nyilas, majdnem egy 101-es kiszállóval. 2-1 a szettekben Cullennek! 105 felett még mindkettejük átlaga!

A negyedik szettet Cullen nyitotta, de Cadby egy újabb 100 feletti kiszállóval elvette a kezdését, már meg se lepődünk. A második legben azonban Cadby sokat hibázott, ekkor úgy tűnt, hogy elkezdett fáradni, így Cullen egyenlíteni tudott, majd a kezdését is gond nélkül nyerte, ezzel már 2-1. Az ausztrált viszont nem lehet még leírni, mert egy kisebb durrantásra képes volt, és hozta a kezdését. Cadby-nek most az a dolga, hogy elvegye a Rocksztár legjét, különben mehet haza. Cullen viszont már tapasztalt, jókor tudta odatenni a nagy dobást, kontrollálta a leget, a kis ’Király’ pedig hamar feladta, így egy bámulatos mérkőzésen 3-1 arányban Joe Cullen nyert! Az átlagok ugyan visszaestek kicsit, de így is 100,88-on fejezte be az angol, míg az ausztrál 98,62-vel zárt.

Miután kicsit magunkhoz tértünk az ámulatból, jegyezzük meg, hogy Cullennek ez már a hetedik világbajnoksága, de most sikerült először túlélnie az első kört.

cullenstat.jpg

 

Este jön a folytatás újabb négy mérkőzéssel, a főszerepben Raymond van Barneveld!

3 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5112059247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lord.edmund 2016.12.20. 01:32:22

Cullen – Cadby micsoda meccs volt atyaég!

vaki78 2016.12.20. 10:39:08

Sziasztok! Az mitől függ hogy melyik meccsről milyen statisztikát raktok be? Az a 3darts analyst-es sokkal jobb, részletesebb.

Viking958 2016.12.20. 11:10:38

@vaki78: Egyetértek, de este csak erről a két meccsről volt 3darts-os stat, így jobb híján maradt a live dartsdata..
süti beállítások módosítása