9 Nyíl

Import narancsot tessék!

2016. december 22. 14:54 - adam_f

William Hill PDC darts-világbajnokság - 8. nap (beharangozó)

A mai nappal végére érünk az első kör mérkőzéseinek, és lassan hangolódhatunk a középfutamra, mivel pénteken már a második kör veszi kezdetét. Ezúttal is négy mérkőzés kerül terítékre, és ma tutira nem fog csalódni az, aki szereti a hasát, no meg ráadásul még déligyümölcspárti is. Ugyanis a mai vacsora nem más, mint három lédús narancs, egy fincsi belga trüffel, bécsi kiflivel (ha már úgyis közeleg a Karácsony, kicsit felfüggeszthetjük az édességstop-ot), két adag fish and chips és egy jó pohár német sör. Akkor lássuk is a hozzávalókat:

pdc_1.jpg

Jelle Klaasen (NED - 10) - Jeffrey de Graaf (NED)

 

Mivel mással indulhatna az első kör utolsó része, mint egy jónak ígérkező holland házicsatával. A tizedik kiemelt Jelle Klaasen egyaránt jó és rossz emlékeket is őriz a tavalyi vb-ről. Jót azért, mert egészen az elődöntőig jutott, rosszat meg azért, mert Gary Anderson ott dobott neki egy kilencnyilast. Viszont amióta elhagyta a BDO-t, azóta masszív résztvevője a PDC-világbajnokságoknak, tehát a tapasztalat mindenképpen mellette szól. Ez az éve is egész eredményes volt a hollandnak, kilenc negyeddöntő, egy döntő (ahol kikapott Alan Norris-tól), valamint egy elődöntő (a vb-n kívül), továbbá rengeteg jó helyezés, amely nem kevés pénzt hozott a konyhára. Ebben az évben elért oda, hogy akár még bankot is robbanthat, mert a teljesítménye alapján többre is hivatott. Bár remélhetőleg a játékáról marad emlékezetes a vb, nem pedig az MvG-vel való hűvös viszonyáról.

jk.jpg

Ellenfele nem más lesz, mint honfitársa, Jeffrey de Graaf, aki még újonc a PDC-ben, viszont most érkezett el az idő, hogy megmutassa magát a nagyközönségnek. Az ismerkedés eddig még felemás, mivel annyira kiemelkedő eredménylistával nem rendelkezik, mint Klaasen, de egy kilencnyilassal már ő is letette a névjegyét a szervezetben. Persze biztosan azért fog majd dolgozni, hogy megnehezítse a Kobra dolgát.

jeffreydegraaf2013.jpg

Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, biztos a holland továbbjutás. Hogy melyik megy tovább a két holland közül? Az eredmények alapján azt mondanám, hogy erre Klaasen-nek van a legnagyobb esélye. S hogy miként is alakulhat ez? Majd este kiderül.

 

Vincent van der Voort (NED - 20) - Max Hopp (GER)

 

AK47 kontra Mauser. Így is felvezethetjük a két úriember találkozóját, hiszen Vincent van der Voort nem éppen a lassúságáról híres, mint ahogy Max Hopp sem. Bár a holland a rutinosabb kettejük közül, mivel ő már több világbajnokságon megmutatta magát. Ebben az évben ugyan csak két negyeddöntőt és egy elődöntőt tudott játszani, de ez még nem jelenti azt, hogy le kell írni őt. A gyorsasága nem kopott semmit sem, a pontossága is még ott van, szóval okozhat ő még nehéz pillanatokat, ha továbbjut az első körből.

vvdv.jpg

Ehhez viszont Max Hopp-nak is lesz még pár szava. A fiatal német a harmadikra készül, és ebben az évben inkább a Pro Tour-okon edződött, melyeken öt alkalommal is a negyeddöntőig jutott. Bár elindult az ifi vb-n is, de a címvédés nem sikerült neki, mivel a 32-ben kiesett. Ez persze még nem a világvége, szóval nevéhez méltóan elérkezett az ugrási ponthoz, ahonnan akár még egy nagyot is dobbanthat.

maxhopp.jpg

Nehéz tippelni a kimenetelre, főleg úgy, hogy az eddigi két találkozójukat van der Voort nyerte meg. Ám én mégis megkockáztatom azt, hogy ezúttal a fiatalság diadalmaskodik a rutin felett, vagyis Hopp továbbjutását várom.


Dave Chisnall (ENG - 7) - Rowby-John Rodriguez (AUT)

 

Chizzy is belevág a megmérettetésbe ezen a napon. A hetedikként rangsorolt angol versenyző nagyon kiegyensúlyozott évet tudhat maga mögött, és nagy eséllyel indulhat a világbajnokságon is. Elég, ha a legfontosabbakat emeljük ki: hatszor döntőzött, ebből egyszer meg is nyerte az adott versenyét. Hét alkalommal elődöntőzött, hatszor negyeddöntőig jutott, és még egy kilencnyilas is belefért neki. Csendes játékos, nem lengik körül botrányok és hírverés, mellette pedig nagyon alázatos is, úgyhogy mindennek tudatában biztosan pozitív érzésekkel érkezik a mérkőzésre.

chizzy_1.jpg

Ahol most az osztrákok második számú játékosa vár rá. Rowby-John Rodriguez - fiatalkora ellenére - már a harmadik világbajnokságán szerepel, ám eddig az első körnál tovább még nem jutott. Ebben az évben öt negyeddöntőt, két elődöntőt és két döntőt játszhatott a PDC veresenyein. 22 évesen azért ez nem olyan rossz éves befektetés.

rjr.jpg

Egymás ellen eddig háromszor játszottak, mely szerint 2-1 arányban az angol vezet, így a kimenetel akár érdekes is lehet. Chisnall kiegyensúlyozottsága áll szemben Rowby-John fiatalságával. S hogy ki lesz a jobb? Ha Chizzy nem idegeskedi el a meccset, akkor meglehet neki, viszont én azt mondom, hogy az osztrák játékost nagyon fűtheti a vágy, hogy végre ne az első körben érjen véget neki a vb. Szóval - már csak a jó szomszédság miatt is - én meglepetést várok, és osztrák továbbjutást. Ha nem így lesz, ígérem, többet nem eszem bécsi szeletet.


Kim Huybrechts (BEL - 13) - James Wilson (ENG)

 

A végére is maradt egy pikáns találkozó. A belgák első számú versenyzője, Kim Huybrechts csap össze az elsőbálozó Jammie Dodgerrel, vagyis James Wilsonnal. A belga dartsos éves szereplését nézve nem is olyan rossz a felhozatal. Egy döntős, nyolc elő- és öt negyeddöntős szereplés, ezek mellett pedig sok kis "aprópénz" gyarapította bankszámláját. Az eddigi világbajnokságokon a legjobbja egy negyeddöntős szereplés volt (2012-ben), ám a többin nem sikerült neki idáig jutnia. De ha az éves adatait nézzük, akkor most egy elődöntő is kinézhet neki, ha nem izgulja el a meccseit.

kim-huybrechts-belgium-darts_3229240.jpg

James Wilson viszont abszolút újonc a PDC-vb-n, tehát tőle ne is keressünk előző éves szereplést, mert úgysem találnánk. Ebben az évben a Pro Tour versenyeken szerepelt inkább, több-kevesebb sikerrel. Egyszer tudott döntőzni, azon kívül pedig három elő-, és negyeddöntő jegyezhető fel a neve mellé. Természetes, hogy szeretne megfelelni itt is, tehát ne várjunk könnyed találkozót.

jw.png

Az eredmények szerint Huybrechts az esélyese a mérkőzésnek, azonban ne feledjünk, hogy Wilson sem az a könnyen feladós fajta. Kettejük mérlege is a belga felé húz (2-1), így ha egy nehéz találkozón is, de Kim hozza a kötelezőt, és továbbjut.

Ezek után nézzük, hogy Ti mit gondoltok a mérkőzésekről. Tippeljetek, mi lesz az este:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4212059607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása