9 Nyíl

Nem lehet elég korán kezdeni

2017. február 07. 09:53 - Istvan Seres

Reszkessetek dartsosok, jön a következő generáció!

Lehet, hogy Michael van Gerwen a regnáló világbajnok, de komoly konkurencia van felnövekvőben. Szó szerint, hisz Mason Foulkes még csak négy éves, de már kikövetelte, hogy táblája a hálószobájában legyen, és nem csak dísznek.  A Stockportban (Bridgehall, UK) cseperedő dartscsemete két évesen látott először dartsot a tv-ben, és azóta beleszeretett eme sportba.

mason.jpg

Stockport már nem egy klasszist adott a darts világnak, köztük a BDO-s darts veterán Tony O' Shea, Darryl Fitton és a korábban PDC ifjúsági világbajnoki döntős Nathan Aspinall. Mason lehet a következő ebben a neves társaságban.

Mivel még elég kicsi, a táblája arányos magasságban van elhelyezve, de szinte bármilyen célpontot neveznek meg neki azt játszi könnyedséggel dobja meg. Apja Lee is nyilván dartsjátékos, és azt mondja, hogy fiának a bull a kedvence, amit minden alkalommal eltalál.

Fiát már a PDC egy hivatalos személye is megcsodálta és látja benne a következő profi játékost. "Úgy néz ki, itt van a következő Lakeside-i bajnok. Egyszerűen elképesztő ahogy dob. Megvan a tartása, a dobása tökéletes. Robbie Green azt mondta mindene megvan egy kimagasló játékoshoz, csak fent kell tartani az érdeklődését a darts iránt."

Mason a focit is szereti, a Manchester United a kedvence, de nyilván a dartsért él-hal. Új Michael van Gerwen szárnyakat kapott karácsonyra, mert ő a kedvence, de ismeri az összes játékost. Semmi sem tudja úgy lekötni mint a darts, órákig dobál, míg más játékot ott hagy öt perc után, mondja apja.

A négy éves darts csemete Paul Mack-től, a stockporti darts akadémia elnökétől kapott új táblát, de emellett van neki egy a kertben is, hogy a szabad levegőn is lehessen. Apja egyszerűen el van ámulva fia tehetségétől: "Mikor először látott játszani, azt mondta, ő is ki akarja próbálni. Vettem neki egy soft táblát, de ezt már rég kinőtte. Nem sok idő telik el, és valószínű engem is meg fog verni."

Fotó: Manchester Evening News

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9112188236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása