9 Nyíl

Daryl Gurney: "Célom a Premier League"

2017. február 10. 09:15 - Viking958

A 2016-os év volt Daryl Gurney legsikeresebb szezonja karrierje során, és most egy, a Josh’s Dartistry-nek adott interjújában elmondta, hogy 2018-ban már Premier League résztvevő szeretne lenni. Beszélt még a remek világbajnoki szerepléséről és a tavalyi kézsérülésből való visszatérésről.

gurney_1.jpg

Gurney mindig is nagy tehetségnek számított, azonban az észak-ír csak az elmúlt két évben kezdte el igazán kamatoztatni tehetségét. Stabil teljesítményével a PDC ranglista 21. helyéig tornázta fel magát.

Gurney tavaly év végi teljesítményét látva sok szurkoló követelte, hogy a 2017-es Premier League évadra szabadkártyát kapjon. Habár nem válogatták be, a PDC feje, Barry Hearn őt is a lehetséges játékosok között tartotta számon, amit a 30 éves játékos nagy büszkeséggel vett tudomásul.

"Barry megjegyzései nagy önbizalmat adtak számomra az idei év kezdetére. Sosem gondoltam volna, hogy számításba vesznek a szabadkártyák kiosztásakor. Nagyon meglepett, de büszke vagyok rá.

Ez egy hatalmas lökést adott számomra, ösztökél, hogy idén még jobban csináljam, mint tavaly és így talán odaférhetek a 2018-as Premier League mezőnyébe. Minden évben arra hajtok, hogy jobbá váljak, hogy fejlődjön a játékom, hogy remek show-t csináljak a szurkolóknak, és hogy el tudjam végezni azt a professzionális munkát, amiért ott vagyok."

Gurney eddigi legjobb eredményét PDC major versenyen még 2015-ben a Players Championship Finals-en érte el, mikor az elődöntőig menetelt. Ott a második körben a világbajnok Gary Anderson-t is legyőzte, majd a négy között csak Michael van Gerwen tudta megállítani. Ez a verseny bizonyult az ugródeszkának Gurney számára, itt indult be a későbbi fejlődése, ami máig tart.

SuperChin első PDC pontszerző döntőjét 2016 januárjában játszotta a Dutch Darts Masters-en, ahol ugyancsak Mighty Mike állította meg. A szezon azonban nem folytatódhatott ilyen jól, miután csonttörést szenvedett a dobókezében.

Gurney-nek komoly mentális ereje és a támogatói mellette állása segítettek a gyors visszatérésben, ami egész jól sikerült.

"Néhány dolog segített átvészelni ezt az időszakot: hit, eltökéltség, magabiztosság és hogy annyira koncentráltam a játékra, amennyire csak tudtam. Egy remek csapattal vagyok körülvéve, kezdve a menedzseremről a szponzorokig, de nagyon sokat köszönhetek a családomnak és barátaimnak is."

Gurney számára remekül sikerült a visszatérés, a Dublinban rendezett Grand Prix-n ugyanis a negyeddöntőig jutott, emellett két Players Championship eseményt is az elődöntőben zárt. Még ugyancsak októberben, a German Darts Championship-en MvG testén keresztül jutott a negyeddöntőbe, ahol végül Mensur Suljovic állította meg.

A pénteki UK Open kvalifikációs veresége előtt Gurney volt az utolsó, aki legyőzte van Gerwen-t a 33 meccsen át tartó veretlenségi szériája előtt, ami ugyancsak SuperChin képességeit bizonyítja.

A világranglista huszonegyedikje stílusosan zárta az évet, ugyanis a világbajnokságon is a negyeddöntőig jutott, ahol talán nem meglepő módon MvG-be botlott bele, és innen nem is volt tovább.

michael-van-gerwen-daryl-gurney-dutch-darts-masters_3416106.jpg

Gurney megjegyezte, hogy ez a negyeddöntő pályafutása egyik fénypontja. "Eddigi legszebb pillanata a karrieremnek, hogy bekerültem a világbajnoki negyeddöntőbe. Ezelőtt még sosem jutottam túl a második körön és ez most egy hatalmas teljesítmény számomra az idény legnagyobb tornáján."

SuperChin számára nagy csalódás volt a tavalyi világbajnokság, ahol a második körben a végül kétszeres világbajnokká váló Gary Andersontól kapott ki 4-1 arányban, habár nyilai voltak a 2-0-s előnyhöz. Az északír azon meccsek között tartja számon, amiket újrajátszana, ha tehetné.

"Ha lenne lehetőségem [bármely meccset újrajátszani – szerk.], akkor a 2016-os világbajnokság második körös meccse lenne Gary Anderson ellen. Címvédő volt, mindketten remekül dobtunk és a hangulat is pazar volt. Csak azt kívánom, bárcsak több duplát bedobtam volna, hogy szorosabb legyen a vége." – mondta Gurney.

Ugyan le tudta győzni démonait az idei évre, de nem volt minden fenékig tejfel. A 16 közötti küzdelme Mark Websterrel a világbajnokság egyik leglármásabb meccse lett, miután Gurney összetűzésbe került a közönséggel 3-1-es előnynél.

Webster ki tudta használni Daryl megzuhant koncentrációját és kiharcolta a döntő szettet, de ekkor Gurney sikeresen összeszedte magát fejben és végül behúzta a mérkőzést. Az északír elismerte, hogy ez volt az egyik legnehezebb szituációja karrierje során.

"Sokat tanultam az esetből és tudom, hogy nem szabad a közönséggel harcba szállni, ez az én hibám volt. Hagytam, hogy a közönség legyen az úgymond 'harmadik fél' a játékban, aminek nem szabadna megtörténnie. A jövőben teljes egészében csak a saját játékomra fogok koncentrálni" – jegyezte meg Gurney.

A 30 éves játékos összességében elégedett a 2016-os teljesítményével, de reméli, hogy a játéka stabilabbá válik az idei évben. "Ez egy jó év volt, minden televíziós tornán ott voltam, amit a ranglistán elfoglalt helyemmel elérhetek. Igazán élveztem és azon leszek, hogy konzisztenssé váljon a játékom az idény során."

Érdekesség, hogy Gurney azon kevés játékosok egyike, akik még mindig teljes állásban dolgoznak a játék mellett. Az északír vízvezeték-szerelőként keresi a kenyerét és állítja, hogy nem probléma számára összeegyeztetni a munkáját a dartsos karrierjével.

"Tíz éve csinálom így, már megszoktam teljesen. A jól bevált napirend, hogy nappal dolgozom, és este edzem, szóval ez teljesen beleillik az életembe. Szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy a főnököm megért és szabadnapot ad, mikor erre szükségem van."

Daryl Gurney mindössze 40 000 fontra van a legjobb 16-tól, de neki ennél nagyobb céljai vannak. "Az állandó célom, hogy jobb legyek, mint korábban, előrébb kerülni a ranglistán, stabilabbá válni és remélhetőleg végül bebetonozni a helyem a Premier League-ben."

Forrás: Josh's Dartistry

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7712239372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása