9 Nyíl

Nagy visszatérők és pár bombameglepetés

2017. március 11. 10:19 - Dart Major

German Darts Championship kvalifikáció - Barnsley

A tegnapi nap folyamán is zajlott az élet a PDC-nél. Barnsleyban a jól megszokott Metrodome-ban rendezték ugyanis a German Darts Championship kvalifikációs versenyét. A Tour Carddal rendelkezők és a kártya nélküli PDPA tagoknak kiírt „UK” kvalifikáción igen ütős mezőny jött össze, hogy csatlakozzon a Pro Tour ranglistán kiemelt tizenhat játékoshoz illetve a területi selejtezők győzteseihez. Elindult a tornán négy korábbi világbajnok, Raymond van Barneveld, Richie Burnett, Steve Beaton és Mark Webster is, de tábla elé állt többek között, Paul Nicholson, Kevin Painter, Devon Petersen, Wes Newton, Brendan Dolan és Robbie Green is .

c6ldiygxaaapfgz.jpg
Három fordulót követően tizennyolc játékos kvalifikált a versenyre, de mielőtt rátérnénk a győztesekre pár érdekesség a korábbi fordulókból. Ted Evett akit megismertünk a tavalyi Grand Slamről már az első fordulóban kiesett, ugyanígy járt a szebb napokat is megélt Andy Hamilton is. Richie Burnett szintén rögtön búcsúzott, mivel 6-4-re kikapott Ryan Searle ellen.

A második forduló legnagyobb szenzációját Ryan Meikle szállította, aki nemcsak megverte Robbie Greent, de még egy kilencnyilast is elhelyezett a táblába. Meglepetésre Daryl Gurney kikapott Jamie Baintől, Dolan elvesztette a Darron Brown elleni csatát, Jamie Caven sima 6-2-es zakót kapott születésnapjára Paul Harvey-tól, Devon Petersen pedig még nagyobb ruhát kapott, egy 6-1 formájában. Robert Thornton veresége Paul Nicholson ellen viszont már nem is olyan meglepő, ismerve a skót mostani formáját.

Elérkezett a harmadik kör, lássuk az eredményeket:

Ryan Searle 6-2 Kyle Anderson
Jamie Bain 6-5 Nathan Aspinall
Darren Johnson 6-1 Steve Beaton
Kirk Shepherd 6-3 Dennis Smith
Chris Dobey 6-4 Jonathan Worsley
Stephen Burton 6-3 Simon Stevenson
Mervyn King 6-4 Rob Cross
Paul Nicholson 6-4 Harry Robinson  
Diogo Portela 6-4 Justin Pipe
Mick McGowan 6-5 Darren Webster
Ryan Meikle 6-5 Darron Brown
Chris Quantock 6-4 Andy Boulton
Paul Harvey 6-3 Paul Rowley
John Bowles 6-4 Raymond van Barneveld
David Pallett 6-2 Mark Webster
Richie Corner 6-4 Joe Murnan
Kevin Painter 6-4 John Henderson
Adam Hunt 6-4 Ritchie Edhouse

A tizennyolc győztes tehát ott lesz a március 24-26 között kilencedik alkalommal megrendezett German Darts Championshipen. Jó látni, hogy közel négy éves kihagyás után ott lesz egy ET fordulón Paul Nicholson illetve Kirk Shepherd is, és ugyanilyen jó a nagy öreg Kevin Painter sikerét is látni. A legnagyobb szenzációt pedig kétség kívül az öreg róka, John Bowles szolgáltatta, aki mint látjuk legyőzte Barneyt. Diogo Portela pedig egy újabb országot, nevezetesen Brazíliát rajzolta fel a darts térképére. Eddig csak a Challenge Touron vett részt a három éve Londonban dolgozó brazil játékos, most viszont elérte karrierje legnagyobb sikerét és először lesz ott komoly versenyen.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1812329423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása