9 Nyíl

Klaasen megüti a szintet?

2017. március 22. 11:45 - Viking958

betway Premier League Darts - statisztikák

Újra itt vagyunk a már jól megszokott statisztikai börzénkkel, nézzük, hogy állnak az Urak két fordulóval az első szakasz vége előtt.

betway-premier-league-darts_dtj6wfbqb6da14cp3c71inhp1.jpg

A tabellára rápillantva talán el is könyvelhetjük Klaasen és Huybrechts kiesését, ugyanis holnap Lewis és Anderson lesz az ellenfél számukra. Ha kikapnak, akkor már matematikai esélyük sem marad a bennmaradásra. A héten van Gerwen bepótolja az elmaradt mérkőzését, így valószínűleg át fogja venni a vezetést a tabellán, amit Wrighttal uralnak jelenleg. Taylor az utolsó két fordulóban vereséget szenvedett és visszacsúszott a 6. helyre. Messze vagyunk még a végétől, de megjegyezném, hogy az eddigi 12 PL évadból mindössze egyszer maradt ki a legjobb 4-ből, 2015-ben.

pltabella_6.png

Jöjjenek a kiszállók. Végre megtört a rossz sorozat és egy nagyon komoly fordulót sikerült produkálni ebből a szempontból, ugyanis 5 játékos produkált 60% vagy afeletti teljesítményt. A legjobb van Gerwen lett egy leírni is félelmetes 78%-os kiszállózással, a leggyengébb pedig Klaasen a maga 20%-ával. Vissza kéne térnie a D18-ra, nekem az a véleményem (persze ezt holnap meg fogja cáfolni).

kiszallopl_5.png

Az összesítés is úgy alakult, hogy ez a két játékos lett a két végpont. Klaasen jócskán leszakadva követi csak a mezőnyt, míg MvG nagyon kiugrott ezzel a múlt heti teljesítményével. Az egyetlen, aki tartani tudja, az Anderson, aki a mezőnyből egyedüliként van még 40% felett van Gerwen mellett.

kiszalloplossz_5.png

Az átlagokat elnézve szintén a Mighty Mike – Cobra végletet vélhetjük felfedezni. Ez a múlt heti 86-os átlag annyira lehúzta Klaasen átlagát, hogy már a 94-et sem éri el.. Ez jelenleg nem Premier League szint. Van Gerwen hosszú idő után csúszott vissza 105 alá, de nem lepődnék meg, ha holnap visszatérne e fölé.

platlag_4.png

Gerwen átlagánál kicsit ragadjunk le, és nézzük meg mit nyújtott ezért. Idén mind a 10 televíziós mérkőzésén 100 feletti átlagot dobott, amiből hat 105 feletti volt! Viszont eddig csak 1 játékos tudta elérni a 110-et, ő pedig Peter Wright. Egyet a Premier League-ben és egyet a UK Openen dobott a skót. Érdekesség továbbá, hogy Wade és Klaasen még nem dobtak 100 felett 2017-ben.

100.png

Wright – Anderson – Barneveld, jelenleg ez a sorrend a magas kiszállók versenyében. Taylor már csak a 4., ugyanis ősidők óta nem dobott 100 feletti kiszállót, az utolsót még Barney ellen dobta a 3. fordulóban. Lewis megdobta a maga harmadik százpluszosát, így meg se lepődünk, hogy Klaasen ebben a különversenyben is az utolsó helyre került.

magaskiszallo_5.png

Végezetül nézzük meg a 100+ dobásokat. Wade letaszíthatatlan továbbra is, viszont még mindig alig dob 140 felett. Érdekesség, hogy az elmúlt két fordulóban nem dobott maximumot, így a 180-ak tekintetében már ő a leggyengébb a mezőnyben, a két legerősebb pedig Chisnall és Barney. Az abszolút leggyengébb itt is.. már le se írom.

tons_3.png

Egy kicsit kitérve Klaasenre, ha eddig nem csak róla szólt volna az egész, láthatjuk, hogy szinte minden statisztikai pontban a táblázat legvégén van. Emiatt én azt mondom, hogy nem való ebbe a mezőnybe, de azért ezt tessék fenntartásokkal kezelni. Tudjuk ugyanis, hogy egy csuklósérüléssel szenved, ami miatt valószínűleg kés alá fog feküdni. Kérdés, hogy mi lett volna a sérülés nélkül.. nem tudjuk meg soha. Azt viszont igen, hogy fel tud-e támadni, vagy megpecsételődik a sorsa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7212361459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása