9 Nyíl

(Majdnem) csodálatos délután a German Darts Open második napján

2017. április 22. 17:48 - Dart Major

A tegnapi nap sem volt éppen rossz, akadt néhány remek mérkőzés és egyéni teljesítmény is. Illetve egy rekord is született, a 16 éves Nico Blum lett a legfiatalabb aki ET mérkőzést nyert. Lássuk mi történt a mi napon. Elöljáróban elmondom: kiváló délután volt.

hb_gdo_2017-350x145.png

Először Stephen Bunting és Bernd Roith csapott össze egymással. Egy elég nehézkes nyolc körössel nyitott a német, de a korábbi BDO világbajnok összekapta magát és elvitte a következő két leget. Itt a német labdába sem tudott rúgni, és a negyedik leg csak tetőzte a gondjait, mivel Bunting tizenhárom nyílból kiszállt, pedig Roith már épp leért 25-re.A következő két leg szintén öt körből meglett az angolnak, szépíteni csak a hetedik legben lett volna esélye Roithnak, de azt elszórakozta így Stephen Bunting sima 6-1-es győzelmet aratott.

br_1.jpg

Másodjára Ian "Diamond" White lépett színpadra, hogy megmérkőzzön Warrick Schefferrel. Remek partit hoztak össze, az első leget hátsó pályáról elvitte a dél-afrikai köszönhetően egy 117-es check outnak. Erre White gyorsan visszabreakelt egy öt körös játékkal, majd hozta a kezdését is. A legszebb leg a negyedik lett ahol Diamond egy tíz nyilast mutatott be. A nagyokra jellemző magabiztossággal megcsinálta újabb öt körös játékát és ezzel 4-1-re vezetett. Ezt a három leges előnyt utána sikerrel őrizte, bár Scheffer saját kezdéseit szépen behúzta, de break közelbe nem tudott kerülni. 6-3 arányban tehát Ian White nyerte a mérkőzést. Jelzem Scheffer átlagával a mai győztesek nagyobb részét verte volna.

ws.jpg

Gerwyn Price és James Richardson meccsére sokáig fogunk emlékezni. A történet ott kezdett érdekes lenni, hogy Price elment 2-0-ra köszönhetően annak, hogy ellenfele egy magas és egy könnyű kiszállót is elrontott. Ezután viszont a walesi komolyan felpörgött, dobott egy tizennégy illetve egy 12 nyilast (100-as kiszállóval) és elhúzott 5-0-ra. Közel volt a kiütés. De valami ekkor megtört a walesiben. Nem jött a tömeg, konkrétan 100 pont alá sem ért le, és ez Richardson malmára hajtotta a vizet, aki tizenkét és tizenhárom nyilas kört is tudott produkálni. Olyan mértékben feljavult, hogy ki is egyenlített. Igen, jól látja mindenki 5-5 lett. Óriási feltámadás volt, de ez nem az ex-rögbist zavarta meg. Történt ugyanis, hogy az angol leért 120 pontra, és ezt kilenc azaz 9 nyílból sem tudta megoldani. Ez pedig megbosszulta magát. A vége 6-5 Gerwyn Price javára.

pr.jpg

Steve West és Adam Hunt mérkőzése is komoly eset tanulmány. Steve West röhejes módon elbukja rögtön a kezdését, majd szépen elkezd játszani, dob egy tizenkét nyilast, aztán elbukik még egy kezdést. 2-2 után aztán elmegy 4-2-re köszönhetően Hunt elrontott dupláinak. Gondolhatnánk, hogy egy rutinos róka mint West két leges előnyt meg tud őrizni. De nem tudta. Egyrészt volt, hogy kiszállóig el sem jutott (előfordult, hogy sikerült 25-öt dobnia), ha meg eljutott a bravúr nem sikerült. Adam Hunt viszont a legfontosabb pillanatokban, 4-4-es állás után kétszer is öt kör alatt végzett ezzel pedig 6-4-re megverte esélyesebbnek gondolt riválisát.

wh_1.jpg

Kim Huybrechts nem mostanában éli legszebb napjait. Elvesztette édesanyját, kiesett a PL-ből, szóval rájár a rúd szegényre. Most pedig a sors összehozta a rutinos Mervyn Kinggel, aki ha formában van kemény ellenfél bárki számára. A mérkőzés remekül kezdődött, egy-egy breaket bemutattak a felek, (Kim ráadásul 11 nyilast dobott), utána pedig mindenki megnyugodni látszott és hozták a kezdésüket. De nem sokáig voltak nyugodtak felek, újabb break csata zajlott, ami mindkettőjüknek fájhatott. A belga 74-ről nem bírt kiszállni, Kingnek meg a 36 volt leküzdhetetlen. A rontott duplák az angolt paprikázták fel jobban, és amíg a belga nem bírt leérni, Ő tizennégy és tizenöt nyílból is kiszállt ezzel egy legre került a meccs megnyeréséhez. Ez pedig össze is jött neki, 142-es kiszállója komoly bravúr, igaz ha a belga a 24-et nem rontja el akkor másként is alakulhatott volna a mérkőzés. De így a vége 6-3 Mervyn King javára. Kimre azonban nem lehet rosszat mondani, nem könnyű helyzetben dicsérendő az is, hogy egyáltalán tábla elé áll hétről-hétre.

hk.jpg

Az, hogy mekkora gödörben van Michael Smith az ma mutatkozott meg talán a legjobban. Mondjuk ki nyugodtan: Rob Cross egy jó formában lévő Smithnek majdnem gyerekjáték lenne. De ma sem Smith volt aki játszott. Már az első legben kiderült, hogy nincs rendben fejben. Szépen lemegy 41-re majd képtelen kiszállni hét nyílból. Aztán kap egy öt köröst Crosstól, ami után kín keservesen szépít és lesz 2-1 Cross javára. De ettől nem megnyugodott Smith hanem maradt a szétesett formájában. Ipari mennyiségben hagyta ki a duplákat, tragikus 11%-os mutatóval zárt, így pedig nem sok játékost lehet megverni. Pedig Rob Cross nem mondhatni, hogy ufo szinten dartsozott volna, mégis lazán elintézte a meccset. 6-2-es sima győzelem lett a sztori vége.

sc.jpg
Ha kritikus voltam az előbb akkor nem tudom mit mondjak Alan Norris "játékáról". Komolyan hihetetlen amit művelt. Sikerült neki 78 pontos átlagot összehoznia. Ilyen kaliberű játékosnál ez valami borzalmas. Nem mintha Dimitri van den Bergh brillírozott volna, 85-ös teljesítménye kb. a "még elmegy" kategória. Ez az átlagbeli különbség azonban elég volt neki arra, hogy sima győzelmet arasson. Egész meccsen egyszer sikerült a feleknek öt köröst dobni, a többi az hat vagy annál is gyengébb volt. Felejtsük el gyorsan.

nvd.jpg

Zárásként jött Simon Whitlock és Darren Webster mérkőzése. Ez viszont feledtette az előző két gyengébb találkozót. Történt ugyanis, hogy Webster 3-0-ás előnyre tett szert. Az első leget Whitlock bakija után hozta, viszont a másodikban dobott egy remek tizenegy nyilast. Nem mondhatni, hogy három leg után az ausztrálnak állt volna a zászló. Whitlock a negyedik legben szépített, az ötödikben pedig lélektanilag megfordította a meccset. Egész pontosan Webster elszórt három nyilat 25-re, és ezt megbüntette az ausztrálok ásza. Ez mélyen érintette Webstert, a hatodik legben fent rekedt az egek környékén, a hetedikben megint kínlódott a duplákkal így az előny már Whitlocknál volt. Ez a tendencia maradt a végéig, Simon Whitlock 0-3-ről megfordította 6-3-ra meccset. Webster pedig verheti a fejét a falba, hogy nem csinálta meg a 25 pontot a 4-1-hez. Ezen pedig elment a továbbjutása.

ww_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6412446027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása