9 Nyíl

Megérdemelte Wright a tornagyőzelmet?

2017. április 25. 21:23 - Viking958

Vasárnap ismét Peter Wright léphetett a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, idén másodszor, karrierje során pedig harmadjára nyerte meg a ET aktuális fordulóját. De vajon megérdemelten?

donto_1.jpg

 Szombaton, de főleg vasárnap kora este még úgy tűnt, hogy Ian White nagyot robbant és Michael van Gerwen legyőzése után a bajnoki címet is megszerzi magának, mindhárom mérkőzésén bőven 100 feletti átlagot dobott, de az elődöntőben megtört, elfáradt vagy történt akármi, nem tudott a korábbi szinten játszani és VdPas legyőzte, hogy utána a döntőben hatalmas csatában kapjon ki Peter Wrighttól.  Nem meglepő, hogy a már említett úriemberek voltak a hétvége legjobbjai az átlagok tekintetében.
Amilyen meglepetés volt White és vdPas csodás szereplése, akkora negatív meglepetés volt Alan Norris borzalmas játéka, nem meglepő, hogy a tabellán csak a világranglista 95. helyezettjét, Brian Woodsot tudta megelőzni.

atlag_2.png

A végjátékok ritkán látott helyzeteket hozott a hétvégén, ugyanis Peter Jacques úgy kapott ki 6-3-ra, hogy hibátlan volt a duplákon. A másik ritkaság, ami talán nagyobb ritkaság, hogy Jelle Klaasennek úgy sikerült meccset nyernie, hogy szintén nem hibázott kiszállót. Íme pazar teljesítménye Christian Kist ellen:

A meccset nyert játékosok közül egyedül Wrightnak sikerült 50% felett végeznie, vasárnap este pedig 64%-kal dobta a duplákat és a döntőben dobott két 100 feletti kiszállót, ami már-már emberfeletti teljesítmény a skóttól. White, vdPas és Klaasen sem véletlen jutott be az elődöntőbe, ők is 40% felett zártak, viszont MvG magához képest pocsék teljesítményt nyújtva csak a tabella második felében található.

co_2.png

 Wright a hétvégén úgy gondolta, hogy James Wade üzzemódra vált, és bődületes mennyiségű 100+-os dobást hajtott végre, legenként majdnem kettőt. A 180 dobó versenyt ezúttal Benito van de Pas és Jelle Klaasen közösen nyerte meg. A másik oldalon Krzysztof Ratajski áll, aki két meccsén nem dobott egyet sem. Rajta kívül csak Josh Payne és Brian Woods nullázott, de ők csak egy meccset játszottak.

 

tons_10.png

Összességében az előző versenynél jobban teljesítettek az urak, harminccal(tizenöttel) kevesebb leg során sikerült nyolccal több 180-at odapakolni és több, mint egy egy egésszel magasabb lett az összátlag is. Reméljük a következő verseny is hasonlóan jó színvonalú és izgalmas lesz.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1912453869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása