9 Nyíl

Czipó Vivien is soft Európa-bajnok

2017. június 17. 09:49 - Denis Potvin

EDU Európa-bajnokság 2017 - Caorle

Két aranyéremmel térhetnek haza a magyarok Caorléből, ahol múlt szombat óta a soft Európa-bajnokság zajlott. Az Ihász Veronika, Horváth Klaudia duó után Czipó Vivien a 18 éven aluli lányok 501 master out versenyét nyerte meg, a döntőben egy török kislányt győzve le. A háromszoros steel Európa-bajnok lányunkat senki sem tudta megállítani, most már ebben a szakágban is van EB-címe.

plakatcaorle-a4-2017.jpg

19149247_1443946162328537_5866639992297030315_n.jpg

Czipó Vivi softban is a csúcsra ért (fotó: Facebook)

Kedden a férfi párosok kezdtek, a 501 DO-s versenyt egy finn páros nyerte, azzal a Marko Kantelével a soraiban, aki a PDC páros-vb-n is részt vett. A legjobb magyar a 7. helyen végzett Végső János, Szabados Attila duó volt. A nőknél - ahogy már írtuk - Ihász Veronikáék gyűjtötték be az aranyat. A többi nyílt versenyen az U15-ös fiúknál Kalmár Dániel és Takács Bence nem jutott a legjobb négybe, az U18-asoknál Varga Viktor, és Nagy Márk kilencedik helyen végzett. A Tripla Mix (vegyes hármas) versenyszámban Dömsöd csapata (Izsák Gábor, Csombok Krisztina, Mravik Bence) szintén a kilencedik helyen végzett. A 301 MO-ban az osztrák nemzetiségű, de magyar színekben induló Kallinger Christian lett a harmadik (ezek NEM számítottak az Eb-be).

Szerdán a csapatversenyek nem sikerültek sajnos túl jól. A férfiak és a lányok is egyaránt a hetedikek lettek. Volt két 301 MO verseny is, ahol Kallinger és Végső is 17-17. helyen végzett. Ezután jött az EB-be is beleszámító Tripla Mix, melyben a Sport DC különítménye (Takács Gábor, Czipó Vivien és Kovács Patrik) a 17. helyet szerezte meg. Egy nyílt páros versenyben ismét Kallinger lett a legjobb, hetedik helyével.

Csütörtökön hat nyílt versenyt és egy EB-döntőt rendeztek. Az Európa-bajnokságba beleszámító Dupla Mixben Erdei Nóra és Balogh Béla lett a 17. A 301 MO-ban a hölgyeknél Csombok Krisztina és Németh Éva kilencedik lett, míg a férfi 301 MO-ban Izsák Gábor végzett hasonló helyen. Az U18 fiú 501 MO-ban Honti Márk második lett, míg az U15 fiú korosztályban ifjabb Tarnyik Miklós végzett a 13. helyen. Női nyílt 501 MO-ban Németh Éva hetedik helyet ért el, míg a férfiaknál Kallinger Christian második, Végső János pedig negyedik helyezett lett.

Péntekre maradt a szenzációs befejezés. Az U18-as fiúknál Nagy Márk az 5. helyen végzett, majd jött Czipó Vivien, aki a 22 indulóból végzett az első helyen. Ezzel - ha jól számoljuk - negyedszer lett Európa-bajnok. A döntőben a török Melisa Mukaddes Dogan ellen nyert, nagyon jó játékkal. A férfi és a női egyesben (501 DO) is pénteken rendezték az Eb-döntőt. A férfiaknál Balogh Béla jutott a legmesszebb (kilencedik lett), a nőknél pedig Ihász Veronika a 17. helyen végzett. A tornát két nyílt 301 MO zárta: a lányoknál Csombok Krisztina az ötödik, a férfiaknál Végső János pedig a harmadik lett.

 

Mérleget vonva tehát: két Európa-bajnoki aranyéremmel lettünk gazdagabbak, de az EB-be nem beleszámító, úgynevezett "nyílt" versenyeken elért kiváló helyezések és dobogók is tovább öregbítették a magyar darts jó hírét. Ahogy ilyen nyáron lenni szokott, a softosok megint nagyszerű hetet zártak a kontinenstornán. (Az eredményeknél a legjobb eredményt elérő magyar versenyző neve került be)

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr412601507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2017.06.17. 17:55:20

Gratu !!!!!!!!!!!
A Darts lassan, de biztosan elfoglalja méltó helyét a sportok, és a sportközvetítések között.
süti beállítások módosítása