9 Nyíl

Repkedtek a kilencnyilasok Barnsleyban

2017. augusztus 05. 12:22 - Dart Major

PDC European Tour 10-11 - angol selejtezők

Miután lezajlott a World Matchplay a mezőny Barnsleyban jött össze, hogy a Players Championship aktuális fordulói előtt lejátsszák a brit selejtezőket a következő két ET fordulóra. Nevezetesen a German Darts Grand Prix és az International Darts Open kvalifikációjára került sor. Ha pedig sorra került akkor bizony csodák születtek.

gdgp.jpg

Elsőként a szeptember 8-10 között Mannheimben rendezendő German Darts Grand Prix selejtezőit bonyolították le. Jó pár nagy név is rajthoz állt, lássuk mi történt:
A legendás John Part már az első fordulóban kiesett, ami sajnos nem túl nagy meglepetés. Annál nagyobb meglepi James Wade sima 6-2-es zakója Andy Boulton ellen a második fordulóban. Szintén itt bukott el Justin Pipe aki Kevin Painter ellen kapott ki 6-3-ra, de nem tudott a döntő körbe bekerülni Richie Burnett sem. A legjobb 32-be frissen bejutó James Wilson 6-5-re kikapott Ray Campbelltől ami szintén nem várt eredmény. A harmadik, döntő kör is hozott pár meglepetés. Stephen Bunting 6-5-ös vereséget szenvedett Robert Owen ellen. A korábbi világbajnok Mark Webster Nathan Aspinalltól kapott ki 6-3-ra, így lemarad a versenyről. Mickey Mansell azonban nem kapott ki Darren Johnsontól. Annyira nem, hogy 6-4-es győzelme alkalmával egy kilenc nyilas leget is produkált. Le a kalappal előtte!

A döntő kör eredményei:

Robert Owen 6-5 Stephen Bunting
Andy Boulton 6-4 Michael Barnard
Darren Webster 6-2 Matthew Dennant
Steve Beaton 6-2 Lee Bryant
Jamie Bain 6-5 Ray Campbell
Andrew Gilding 6-3 Chris Quantock
Kyle Anderson 6-1 Andy Jenkins
Jamie Lewis 6-3 Robert Thornton
Mickey Mansell 6-4 Darren Johnson
Keegan Brown 6-5 Kevin Painter
Paul Rowley 6-4 David Pallett
Jamie Caven 6-5 Chris Dobey
Mick Todd 6-3 Adam Hunt
Nathan Aspinall 6-3 Mark Webster
James Richardson 6-0 Ritchie Edhouse
Richard North 6-1 Ronnie Baxter
Mick McGowan 6-4 Brendan Dolan
Ryan Meikle 6-4 Kirk Shepherd

Kvalifikált versenyzők:
Robert Owen, Andy Boulton, Darren Webster, Steve Beaton, Jamie Bain, Andrew Gilding, Kyle Anderson, Jamie Lewis, Mickey Mansell, Keegan Brown, Paul Rowley, Jamie Caven, Mick Todd, Nathan Aspinall, James Richardson, Richard North, Mick McGowan, Ryan Meikle.

 

ido.jpg

Másodjára a szeptember 22-24 között Riesában sorra kerülő International Darts Openre próbáltak meg kijutni a felek. Lássuk kinek sikerült:
John Part újra az első körben szállt el, és itt bukott a korábban nagy névnek számító Andy Jenkins is. A kör legnagyobb vesztese az a Rob Hewson aki úgy kapott ki 6-2-re Jamie Caventől, hogy kilenc nyilast dobott. Hát ez a pech.  A második körben Andy Hamilton lenullázta Stephen Buntingot, mondhatjuk tehát, hogy lesújtott a kalapács. Paul Nicholson újra a második körben kapott ki,  így neki sem ez lesz élete legjobb hétvégéje. Az ismertebb nevek közül Jamie Caven, Steve West, Jamie Lewis, Devon Petersen vagy épp John Henderson is ebben a körben buktak el. A döntő kör legnagyobb vesztese a Kevin Painter, Matthew Dennant duó, akik most is a döntő kört bukták el. Kétszer is ilyenkor kikapni elég dühítő lehet. Robert Thornton is dühös lehetett magára mivel 6-1-es kiütéses vereséget szenvedett Keegan Browntól. Burnett közel került, hogy újra kamerák előtt tudjon versenyezni, de Simon Stevenson keresztülhúzta a számításait.

A döntő kör eredményei:

Andy Hamilton 6-1 Ricky Williams
Darren Webster 6-1 Kevin Painter
Steve Beaton 6-3 Andy Boulton
Simon Stevenson 6-5 Richie Burnett
Peter Jacques 6-5 Nathan Aspinall
Kyle Anderson 6-5 Mickey Mansell
Keegan Brown 6-1 Robert Thornton
Josh Payne 6-5 Paul Rowley
Justin Pipe 6-5 Andrew Gilding
Richie Corner 6-3 Wes Newton
Ted Evetts 6-2 Lee Bryant
Chris Quantock 6-4 Robbie Green
Mark Webster 6-2 Ryan Searle
William O'Connor 6-1 Stephen Burton
Mick McGowan 6-2 Matthew Dennant
Brendan Dolan 6-2 Jonatahn Worsley
Steve Lennon 6-5 Joe Murnan
Luke Woodhouse 6-4 Darren Johnson

Kvalifikált játékosok:
Andy Hamilton, Darren Webster, Steve Beaton, Simon Stevenson, Peter Jacques, Kyle Anderson, Keegan Brown, Josh Payne, Justin Pipe, Richie Corner, Ted Evetts, Chris Quantock, Mark Webster, William O'Connor, Mick McGowan, Brendan Dolan, Steve Lennon, Luke Woodhouse. 

(Darren Webster, Steve Beaton, Kyle Anderson, Keegan Brown és Mick McGowan mind a két versenyre kijutottak. Nagy gratuláció nekik!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr912721624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása