9 Nyíl

Aki felkészül: Salgótarján

2017. augusztus 11. 08:55 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 5. forduló + Steel Magyar Kupa (beharangozó)

Mozgalmas hétvége előtt áll az, aki Salgótarján felé veszi az útját. Ugyanis szombat-vasárnap ismét a legjobb magyar dartsosok veszik fel a kesztyűt egymás ellen, hogy győztest tudjanak avatni mind az OB, mind pedig a Magyar Kupa küzdelmeiben. Lássuk is a fontosabb részleteket.

salgotarjan-kep.jpg

Érd után tehát egy új helyszínre, ezúttal Salgótarjánba látogatnak el versenyzőink a nemzeti bajnokság ötödik fordulójában, ahol továbbra is kiélezett a viadal az első négy helyezett között. Három fordulóval a vége előtt még nem dőlhet senki sem hátra, hiszen egy-két sikeresebb szerepléssel még a hátrébb lévők is odaérhetnek a dobogóra. Nem beszélve arról, hogy ez egy újabb dupla napos hétvége lesz, hiszen vasárnap rendezik meg a Steel Egyéni Magyar Kupát is, amely számos újítással fog szolgálni. A forduló házigazdája az a Salgótarjáni Párducok Darts Club lesz, akiket már korábban mi is megénekeltünk. Az első alkalommal rendeznek fordulót, és biztosak lehetünk abban, hogy mindent meg is tesznek, hogy kielégítsék a hosszú hétvégére érkező versenyzők igényeit.

Ezek után lássuk, mi is vár(hat) ránk a férfiak mezőnyében:

A sorozatot továbbra is az a Székely "Penge" Pál (Soul DC) vezeti, aki Érden ki tudta javítani a békéscsabai fiaskót, ezzel pedig megerősítette vezető helyét a bajnokságban. Ha ezen a hétvégén is nyerni tud, akkor karnyújtásnyira kerül tőle a harmadik bajnoki cím is. Persze ehhez biztosan lesz egy-két szava a DÖ-MIK DC dobójának, Takács Gábornak is, aki "csak" 16 ponttal van lemaradva Pengétől, s aki mind a négy fordulóban a döntőig jutott (a valószínűsíthető forgatókönyv szerint most is ez a páros dobhat a fináléban). Ám beleszólhat ebbe a parázs küzdelembe még Kovács Patrik (Sport DC), aki kissé ugyan lemaradva, de próbálja a lépést tartani az első kettővel. Az érdi fordulóban többen több helyzetben megszorították őket, de végül a ranglistából következő papírforma érvényesült, de itt tiszta lappal indulnak újfent a játékosok. Kérdés, hogy vajon a Mester Zoltán (Sport DC), Rucska József (Győri DC), és Szabados Attila (Pestújhelyi SC) alkotta üldözőbolyból képes lesz-e megtréfálni valaki a dobogósokat?

p1.jpg

Penge duplán is készült Tarjánra. Vajon ezt az arcát fogjuk látni hétvégén is, a finálé(k) után?

A hölgyeknél eddig a Sport DC versenyzői bérelték ki a dobogót, melynek legfelső fokát ki más, mint nagy üdvöskénk és immáron sokszoros Európa-bajnokunk, Czipó Vivien foglalja el, aki 38 ponttal előzi klubtársát, Kiss Viktóriát, valamint 44 ponttal vezet a szintén Sport DC-s Erdei Nóra és a Győri DC versenyzője, a szintén Európa-bajnok Horváth Klaudia előtt. Nem túlzás azt mondani, hogy ha Vivien behúzza ezt a hétvégét is, akkor vélhetően nem lesz már senki, aki képes lenne őt befogni a bajnoki címért folyó küzdelemben, így az üldözők maximum a másik két hely sorsáról dönthetnek egymás között.

vivi_1_1.jpg

Úton a bajnoki cím felé - Czipó Vivien csak előre néz, hátra sohasem

Vasárnap kerül sor a steel egyéni Magyar Kupa küzdelmeire is, amely sok újdonságot hoz majd - legalábbis az MDSZ ezt kommunikálta le. Nézzük, mik is ezek: elsőként az - és ez nagyon örömteli dolog -, hogy a kupában elindulhatnak azok is, akik csak szabadidős játékengedéllyel rendelkeznek, vagyis a "félprofik" is megmérethetik magukat az igazolt versenyzők ellenében. A verseny nagyjából úgy zajlik le, hogy csoportokba sorsolják a nevezőket, és akiknek sikerül kijutni a csoportból, azok egy újabb sorsoláson kapnak ellenfelet, így teljesen kakukktojás lesz, hogy kivel is játszanak az egyenes kieséses szakaszban. Ez a szisztéma a Magyar Darts Liga, valamint a UK Open alapjaira épül, s remélhetőleg jól beválós rendszer lesz. Hogy milyen sikerrel debütált az új szervezésű MK, azt majd az összefoglalóban fogjuk ecsetelni. Ám addig legyen elég annyi, hogy aki ismét minőségi dartsot szeretne látni, vagy éppen részt akar venni benne, annak a hétvégi úticélja ne legyen más, mint Salgótarján!

Kedvcsinálóul pedig itt vannak az előző forduló döntőinek videói:

Nők:

Férfiak:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1112734388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása