9 Nyíl

Gerwen és Wright mentette meg a mundér becsületét

2017. szeptember 03. 00:35 - Denis Potvin

Dutch Darts Masters - Maastricht (második nap - este)

Azt írtuk, még szombat délután, hogy a mai nem a kiemeltek napja volt. Ez a történet az este is folytatódott. Az elmúlt három torna bajnok Michael van Gerwen, Daryl Gurney, Simon Whitlock és Peter Wright még simán vette az akadályt, de aztán kiesett Kim Huybrechts és Mensur Suljovic is. Ez így van jól. Jönnek a tehetségek, vagy éppen bombaformában versenyzők, ettől lesz színesebb ez a kavalkád és lesz élesebb a harc a legjobb helyekért. Most a European Tour 9. tornájának első helyéért.

dutchdarts.jpg

divuhw1xgaafex8.jpg

Kezdjük az első bukóval. Benito van de Pas – a nyolcadik kiemelt – tükörsimán kapott ki a UK Qualifierből érkező Nathan Aspinalltól. Nem csak a 6-1-es végeredmény miatt, hanem azért is, mert Aspinall elképesztő jó formában, száz feletti átlagig jutva nyert a csak 88,28-ra képes van de Pas ellen, a holland egyetlen 180-ast sem tudott dobni és mindössze kétszer mehetett a kiszállóra. Ez azért mindent elárul. 102,8-as átlaga volt Daryl Gurney-nek és azért ezzel illik nyerni. Nyert is Steve West ellen.

Simon Whitlock kemény csatát vívott Kirk Shepherddel. Ne felejtsük el, Shepherd minden idők legfiatalabb világbajnoki döntőse volt 2008-ban, amikor John Parttól kapott ki az AllyPally-ben. Most is csak 30 éves. 0-3 után volt egy csodálatos 170-es kiszállója, 4-4-re is fel tudott jönni, de utána Whitlock két leget is hozni tudott. Shepherd elég mélyről kapaszkodik éppen vissza, 2015-ben már csak a Challenge Touron versenyzett a PDPA kártyáért. Menjünk tovább. Michael van Gerwen simán verte honfitársát, Jeffrey de Zwaant. A fiatalabb hollandnak esélye sem volt, nyert egy leget, amely miatt nagyon boldog volt, így emlékezetes marad számára az este. Gerwen ezen a meccsen nem érte el a százas átlagot (99,66), de így is sima volt, most 50 százalékosan jöttek a kiszállók a világranglistát vezető hollandnak és még egy 160-as kiszállót is odavert.

Őrült nagy csata volt viszont Peter Wright és a Darren Webstert kiverő Jim Walker meccse. Mivel Wright - kölcsönnyilakkal játszva - egy 118-as kiszállóval kezdett, joggal reménykedhettünk abban, hogy ebből söprés közeli végeredmény lesz. Nem lett. Walker tartotta a lépést, 4-5 után egyenlíteni tudott,  a döntő legben 121-ről volt lehetősége befejezni, de bull helyett csak 25 jött, Wright pedig befejezte (csak a második nyíllal) 16-ról. 2013 Dutch Masterse, Kim Huybrechts sem lesz ott vasárnap. Christian Kisttől kapott ki, aki utolsó házigazda selejtezősként lesz ott a vasárnapi negyeddöntőben. Huybrechts ezúttal csak 90-es átlagig jutott, és csak 2-1-nál vezetett utoljára.

Már az éjszakába nyúlóan győzte le Michael Smith az osztrákok 23 éves, de már háromszoros vb-résztvevő játékosát Rowby-John Rodriguezt. A háromtagú Rodriguez darts-dinasztia legrutinosabb tagja most pocsékul dobált, sem a tömeg, sem a kiszállók nem jöttek neki. A napot Mensur Suljovic búcsúja zárta. Hiába dobott jobb átlagot (89,78-86,78), mint Steve Beaton, a „The Bronzed Adonis, 1996 BDO világbajnoka 6-3-ra nyert. Talán azért is, mert kevésbé dobta gyengébben a kiszállókat és mert a 4-0-s előnnyel meg is alapozta a sikerét.

Nathan Aspinall 6-1 Benito van de Pas

Daryl Gurney 6-2 Steve West

Simon Whitlock 6-4 Kirk Shepherd

Michael van Gerwen 6-1 Jeffrey de Zwaan

Peter Wright 6-5 Jim Walker

Christian Kist 6-4 Kim Huybrechts

Michael Smith 6-2 Rowby-John Rodriguez

Steve Beaton 6-3 Mensur Suljovic

Vasárnap ezzel a nyolcaddöntőkkel folytatódik a Dutch Masters:

Michael van Gerwen v Kyle Anderson

Nathan Aspinall v Daryl Gurney

Michael Smith v Joe Cullen

Simon Whitlock v Robert Owen

Peter Wright v Rob Cross

Christian Kist v Krzysztof Ratajski

John Henderson v Mike De Decker

Steve Beaton v Martin Schindle

Este pedig a negyeddöntők (a fenti ágrajz alapján), majd a döntők. Tartsatok velünk akkor is. Érdekes párharc lesz, mert a kiemeltek közül már csak heten, a selejtezőkből érkezők közül kilencen lesznek ott vasárnap is Maastrichtban.

Itt lennének a nap statisztikái

depas-aspinall.jpg

gerwen-dezwaan.jpg

gurneywest.jpg

suljovic-beaton.jpg

whitlock-shepperd.jpg

wright-walker.jpg

És a videók az esti meccsekről

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr112799604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása