9 Nyíl

Egyetlen kiszálló nélkül kiesni nagyon bosszantó

2017. szeptember 10. 17:26 - Denis Potvin

HappyBet German Darts Grand Prix (ET 10) – a nyolcaddöntők

A nyolcaddöntőkkel folytatódott Mannheimben a German Darts Grand Prix harmadik napja. Meglepetés nem volt, sőt igazából sima meccseket hozott a vasárnap délután. Talán csak néhány meccsen tapasztalható különbség volt előre egy kicsit váratlan. Lassan pedig az sem meglepetés, hogy ha Rob Cross ott van a legjobb nyolcban egy ilyen versenyen.

german_darts_grand_prix.jpg

cross.jpg

Rob Cross folytatta a hétvégi küldetését, nagyon simán győzte le Mensur Suljovicot, ráadásul 17-tel jobb átlagot, 109,1-et dobott, ez ugye majdnem száztíz, zseniális teljesítmény. Négy 180-asa mellett egyszer 11, egyszer 12 és kétszer 13 körös legeket produkált. Suljovic 2-2-ig tudta csak tartani a lépést, utána nem volt megállás, Cross bedarálta szerb-horvát ellenfelét. Viszont a végsőkig kiélezett csatát hozott Daryl Gurney és Ian White meccse és White 3-2-es vezetéséig nem volt, aki hozni tudta volna a kezdését, nem volt olyan előny, amelyet ne lehetett volna ledolgozni. White aztán 4-2-re vezetett, de onnan Gurney ment el 5-4-re. De White innen is fel tudott állni, majd hátsó pályáról indulva, 180, 100, 140 után egy 81-es kiszállóval nyerni is tudott.

Jött megint egy sima meccs. Benito van de Pas sokkal jobban kiszállózva, körülbelül hasonló átlagot dobva győzte le 6-2-re Darren Webstert. Fontos megjegyezni, hogy a vesztes 14,29-as átlagon fejezte be a duplákat. Az első nyolcast pedig egy nagyon sima, meglepően sima meccs zárta le. Vincent van der Voort régi önmagát idézve söpörte ki Ronny Huybrechtset, akinek írd és mond, egyetlen kiszállója sem volt a meccsen.

Nathan Aspinall nagyszerű hétvégét tudhatott maga mögött, de az a Simon Whitlock elleni meccsel ért véget. Whitlocknak talán könnyebben ment volna a vége, ha a kiszállókat pontosabban dobta volna. 2-2 után 5-3 lett Whitlocknak végül 96,09-es átlaggal továbbjutott. Michael Smith viszont meglepő magabiztosan győzte le Joe Cullent. Itt viszont nem beszélhettünk jó átlagokról, hiszen egyik játékos sem érte el a kilencvenet.

A végére marad még két sima meccs a délutáni programból. Jelle Klaasen sem rázta meg nagyon magát, csak simán nyert 6-1-re Kyle Anderson ellen. Michael van Gerwen most 13 egységgel elmaradt a szombati átlagától így is simán nyert Gerwyn Price ellen, akinek 12 duplájából mindössze kettő jött össze.

Az esti negyeddöntők:

Rob Cross v Ian White
Benito van de Pas v Vincent van der Voort
Simon Whitlock v Michael Smith
Jelle Klaasen v Michael van Gerwen

Íme a statisztikák:

gurney-white.jpg

ulkjovic-cross.jpg

Ez pedig a többi meccsé:

A videók (folyamatosan frissítve):

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8912819692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása