9 Nyíl

Nevéhez méltó show-t prezentált a Rocksztár!

2017. szeptember 23. 17:41 - Dart Major

2017 HappyBet International Darts Open - Riesa (második nap - délután)

Magyar szempontból a tegnapi nem úgy sült el ahogy szerettük volna, de a sport már csak ilyen. Az élet a PDC-ben nem állt meg, folytatódott az év utolsó előtti ET sorozata. Szokás szerint a második napon a kiemeltek, vagyis a Pro Tour ranglista legjobb tizenhat spílere lépett tábla elé, lássuk mit is csináltak a délutáni programban az érdekeltek.
international-darts-open-2017.png

Gerwyn Price - Steve Lennon: 6-4

A walesi és az ír játékos még sosem találkozott egymással, ez külön érdekessége volt a mérkőzésnek. Némi meglepetésre az első két leget az ír Lennon tudta behúzni. Utána jött a walesi mágia. Két darab öt körössel egyenlített a walesi (bár a harmadik legben csak a bull kellett volna az írnek). Aztán jött az igazi csoda. Egy tizenkét nyilas, 167-es kiszállóval. Lennon nem jött zavarba a zsinórban elbukott három leg után, 110-ről kiszállva egyenlített. Ezután Price megint dobott két ötköröst, amire még tudott válaszolni Lennon, de a döntő legben Price előbb ért le kiszállóra és ezt meg is oldotta. Remek szinten játszottak az urak, Price négy ötköröst és egy négyköröst is dobott, de Lennonra sem lehet panasz. Jó mérkőzés volt.
pri_1.jpg

Ian White - Keegan Brown: 6-3

A korábbi junior világbajnok Brown számára nem "Diamond" White a legideálisabb ellenfél mivel eddigi hat meccsükből a fiatal versenyző csak egyet tudott megnyerni. A meccs egy ritka rossz nyolc körössel indult amit Brown húzott be, de White erre egy tizenöt és egy tizennégy nyilas leggel válaszolt. A 4-1 is meglett Diamondnak, köszönhetően annak, hogy Brown nagyon messze volt attól amit jó formának lehet nevezni. A következő két legben White vesztette el a fonalat, hol tripla nélkül szórt el kilenc nyilat, hol pedig nem tudott 40-ről kiszállni, ezért a fiatal angol 4-3-ra feljött. Egyenlítenie már nem sikerült, köszönhetően annak, hogy White 101-ről kiszállt így ő fordult rá előbb a célegyenesre, és ha már ott volt akkor be is húzta a mérkőzést. Nem volt egetverően magas színvonalú a mérkőzés, de legalább öt darab 180-at láthatott a publikum.
whi.jpg

Jelle Klaasen - Brendan Dolan: 6-4

Jubileumi, tizedik összecsapásukat játszották a felek, az eddig mérleg 5-4 volt Dolan javára. Klaasen remekül kezdett, egy tizenkét nyilassal jelentkezett első pályáról. A breakhez is közel került a holland, de a 72 pont nem jött össze, így 1-1-re módosult az állás. Ez a forgatókönyv megmaradt a harmadik legben, csak most Dolan hibázott, Klaasen pedig megoldotta tizennégy nyílból a leget. Az első break is a holland BDO világbajnoknak sikerült, újabb ötkörössel méghozzá. Innentől kezdve Klaasen nagyon ráfeküdt a saját játékaira, hiszen két leges előny jó óment jelent. Dolan nem igazán tudta megnehezíteni Klaasen dolgát, amikor a holland kezdett nem is volt reális sansz breakelni. Klaasen pedig öt leget is lerendezett öt körből, így abszolút megérdemelten nyert.
klaas.jpg

Mervyn King - John Michael: 6-2

A "Király" és a "Halálos Rózsa" eddig még sosem futott össze, bár ezt azt hiszem Michael egyáltalán nem bánta. Nehézkesen kezdték a felek a meccset, csak a hetedik legben dőlt el a meccs King javára. A második leget tizenhárom nyíllal hozta a görög, ami mindenképp megsüvegelendő. King még mindig nem találta igazán a tömegnövelős formát, második legjét hat kör alatt húzta be, igaz a görög még ekkor sem járt közel a kiszállóhoz. A negyedik legben lett volna sansza egyenlítenie Michaelnek, de kihagyta a ziccert, King így kétleges előnyre tett szert. Az első jó leget az ötödikben hozta össze a "Király", aki bevert egy ötköröst és ezzel megnyugtató előnyre tett szert. A görög ezen még kozmetikázott egyet, ám a hetedik legben nem tudott komoly tömeget dobni így 5-2-re módosult az állás. A meccs legjobb legjét a végére tartotta az öreg Mervyn: tizenkét nyilas, 121-es kiszállóval. Nem játszott jól King, két ponttal kevesebb lett átlaga ellenfelénél, és a kiszállók sem jöttek igazán, de így is magabiztosan nyert.
king_3.jpg

Kim Huybrechts - Christian Kist: 6-1

A korábbi BDO bajnok Kist számára nem sok jót jelentett a sorsolás, hiszen eddig csak egyszer tudta megverni belga ellenfelét, háromszor pedig vesztesen távozott a meccsről. Bár bő három hete épp a holland tudott nyerni. Kim emlékezhetett erre és gyorsan dobott két tizenöt nyilas leget ami kiváló kezdésnek nevezhető. Kist ekkor még tudott faragni a hátrányból egy tizennégy nyilas breakkel, de azt ő sem gondolta, hogy ez lesz az utolsó érdemi megmozdulása. Huybrechts ugyanis megint dobott egymás után két öt köröst, amivel tekintélyes előnyre tett szert. A hatodik legben 80 ponttal szépíthetett volna a holland, de nem jött össze, ezzel pedig az utolsó puskaporát is előtte.  A majdnem 100-as átlagot elérő Huybrechts megérdemelten aratott kiütéses győzelmet.
kim.jpg

Cristo Reyes - Ronny Huybrechts: 4-6

Reyes jelenleg 28. helyen áll a világranglistán, míg Ronny a 42., ami  Reyes győzelmet sejtet, viszont eddigi két meccsükből kettőt a belga nyert. Lehet ez a tudat megviselte a spanyolt (már ha figyeli a statisztikákat) mert borzalmasan kezdte a mérkőzést. Az első három leget úgy bukta el, hogy a belga játékosnak kétszer is elég volt a hatodik körben befejeznie a leget. Kisebb csoda kellett ahhoz, hogy ilyen játékkal a spanyol feljöjjön 3-2-re de ezt is Huybrechtsnak köszönhette, aki vagy egy kiszállót nem dobott be vagy épp besokallt. A hatodik leg szépre sikerült, Ronny két maximumot dobott egymás után, de a kilenc nyilas nem lett meg, de lett helyette egy szép tizenkét nyilas. Ronny udvariasan újra adott egy leget a spanyolnak így 4-3-ra alakult a mérkőzés. Ezt nem tudta kihasználni a spanyol mert sokadjára ragadt be, így a belga egy legre került a mérkőzés megnyerésétől. Ez a tizedik legben sikerült neki, mivel lepihente a kilencedik kört. Zárásként Ronny dobott egy tizenhárom nyilast, így megérdemelten verte az indiszponáltan játszó spanyolt. 82-es átlag a ranglista huszonnyolcadik helyezettjétől rém ciki. 
ron.jpg

Benito van de Pas - Peter Jacques: 2-6

A nap harmadik olyan találkozója volt a meccs, amit két olyan játékos vívott akik még sosem találkoztak versenyen. A mérkőzés hát... igen vegyes élményeket hagyott bennem. Egy 97,55-ös átlagot dobó és 60%-al kiszállózó ellenféltől, aki dob egy tizenegy nyilas és négyszer dob öt köröst, attól ki lehet kapni. Ez tiszta sor. Viszont Big Ben  két megdobott kiszállója tíz kísérletből kritikán aluli. 1-1-nél, 2-2-nél és 2-3-nál is volt nyila megszerezni a leget de egyik sem jött össze. Ez pedig nagyon sokba került. Nüanszokon múlik időnként egy-egy mérkőzés, egy leg aranyat érhet hiszen lehet, pont az lesz a lélektani fordulópont. Tudjuk, hogy nincs formában mostanság a holland, de ez tragikusan gyenge volt. Rossz volt nézni. A huddersfieldi postás Jacques előtt viszont le a kalappal, remekül játszott. 
jac.jpg

Joe Cullen - Richie Corner: 6-1

A civilben baromfitenyésztéssel foglalkozó 55 éves Corner (aki azért már egy kilencnyilast összehozott karrierje során) most először találkozott a ranglista 20-ik helyén álló "Rocksztárral". Ezt a találkozást azt hiszem sokáig nem fogja elfelejteni. Történt ugyanis, hogy belefutott egy ufo dartsot produkáló Cullenbe. Erről azonban talán épp Corner tehetett aki egy 120-as kiszállóval breakelte ellenfelét. Na, ettől felpörgött Cullen, aki egy tizenkét nyilas breakkel egyenlített és ez még csak a henger eleje volt. Megjött az első 180, jött egy tizenhárom nyilas leg, aztán még egy tizenkét nyilas. És még egy, ezúttal 147-es kiszállóval fűszerezve. Elképesztő mit dobott a fiatal angol. Kicsit visszaesett az ötödik legben, ekkor csak egy tizenhárom nyilas érkezett :) A meccs végét egy tizenöt nyilassal zárta, 116-ról kiszállva. 113.77-es átlag (új egyéni csúcs közvetített versenyen), 54% feletti kiszállóval. UFO darts!
cul_2.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2912887720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása