9 Nyíl

Barney, Snakebite: Game over!!!

2017. október 06. 00:51 - adam_f

2017 Unibet World Grand Prix - a negyeddöntők (összefoglaló)

Volt itt kérem minden a Unibet World Grand Prix csütörtöki napján. Talán a legfontosabb dolog az, ami ezen a napon történt, hogy elköszöntünk két végső esélyesnek is kikiáltott játékostól, illetve tanúi lehettünk annak, ahogy egy skót, egy osztrák, egy ausztrál és egy északír versenyző történelmet írt azzal, hogy bejutottak a WGP elődöntőjébe. A negyeddöntők összefoglalója következik. 

unibet2.jpg

whitlock_600_2.jpg

A Varázsló ezúttal nem ismert kegyelmet, és eltüntette az útból a Big Ben-t...

Simon Whitlock nagyon nagy győzelmet aratott a holland Benito van de Pas ellen. A Varázsló ezen a mérkőzésen végre úgy játszott, ahogy azt mindig is vártuk és várjuk tőle. Három nagyon sima szettben tudott 3-0 arányban felülkerekedni holland ellenfelén, aki ma valahogy ezen a napon nem azt a játékot nyújtotta, amivel egészen eddig jutott a hét folyamán. Whitlock csupán két leget engedett Big Ben számára, a játéka pedig nagyon jó folytatást sejtet számunkra. Közel tízpontos a difi a két játékos átlaga között, nem beszélve az ozzie kiszállózásáról, ami megint csak feléje billentette annak a bizonyos mérlegnek a nyelvét (a 120-as kiszálló pedig már csak hab volt a tortán). 

whi-bvdp.jpg

John Henderson tovább menetel. Ezúttal a hollandok kiválósága, az ötszörös vb-győztes Raymond van Barneveld sem tudta őt megállítani. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy itt még meglepetés is lehet. Egy gyors brékváltás mindkét oldalon, aztán Barney ismét előnyt szerzett hátsó pályáról, a saját kezdés megnyerése után pedig máris nála volt az előny. Ám ami ezután történt, arra szerintem senki sem fogadott: Big John elkezdett játszani. Nem látványosan, de annál eredményesebben tette mindezt, így a második szettet 3-1 arányban abszolválta, ezzel pedig egalizálta is az összetett állást. A harmadik szettben tovább folytatódott a Henderson-mágia: itt is megszerezte a vezetést, s noha Barneveld gyorsan megfordította az állást, megnyerni nem tudta a szettet, mivel Big John 76-ról és 88-ról is be tudta fejezni a játékokat, ezzel pedig már 2-1 volt a skót javára. A negyedik szettet pedig már nem is engedte ki a kezéből a skót: rögvest brékelte a hollandot az elején, majd a saját kezdését is hozva már 2-0-ra vezetett. Barney itt még ki tudott ugyan egyenlíteni, ám a végszót a skót mondta ki, aki végül 60-ról kiszállva kiejtette az ötszörös holland világbajnokot. Henderson egyetlen mutatóban sem tudta Barney-t felülmúlni, csupán egyvalamiben volt jobb a hollandnál: abban, hogy sokkal jobban akarta a sikert, és ez a mutató most neki kedvezett, így ő készülhet az elődöntőre.

jh.jpg

John Henderson pályafutásának legjobb eredményét érte el azzal, hogy elődöntőbe jutott - s még hol lehet a vége?

hen-rvb.jpg

S hogy ne legyen olyan hamar vége a meglepetések sorának, arról a friss BL-győztes kedvenc osztrákunk, Mensur Suljovic gondoskodott, aki ugyancsak 3-1 aránnyal búcsúztatta a további küzdelmektől az MvG kiesése után titkos favoritnak előlépő Peter Wright-ot. Az első szettben rögvest sokkhatásként érte a skótot Mensur 122-es kiszállója, amit ráadásul az osztrák hátsó pályáról követett el. S noha Suljovic már kettővel is ment, a skót összeszedte magát, és végül zsinórban három játékot behúzva megszerezte a vezetést. Mint később kiderült, ez lett az egyetlen szettje, amit megnyert. Az osztrák ugyanis nagyon hamar rövidre zárta a második szettet, és 3-0-ás sikerrel egyenlített is. A forgatókönyv hasonlóan alakult a harmadik szettben is: Snakebite nagyon nem is tudott hozzászagolni az osztrák stílusához, aki ráadásul olyan fricskát nyomott a skót orra alá egy 135-ös (bullos kezdetű) kiszálló képében, amit már nehezen lehetett elviselni. A levonulásnál volt egy kis testi kontaktus a két játékos között, de persze ez csak a véletlen műve volt. A döntő szettben az osztrák játékos nagyon hamar 2-0-ás vezetésre tett szert, de ezután elkezdett kapkodni, Wright pedig - kihasználva Suljovic hibáit - kiegyenlítette a hátrányát, sőt még az esély is felcsillant előtte, hogy a szettek tekintetében is kiegyenlíthet. Az osztrák versenyző azonban nem bízott semmit a véletlenre: 141-ről, három nyíllal megdobta az utolsó kiszállót, ezzel pedig kiejtette a végső győzelemre is esélyesnek tartott skót versenyzőt. Átlagban közel azonosan végeztek, ám Suljovic három 100+-os kiszállót is meg tudott dobni, csekkelésben pedig majd' 10%-al volt jobb, mint ellenfele. Úgy tűnik, az osztrák bejelentkezett a World Grand Prix-ért is...

suljovic_600_4.jpg

Mensur Suljovic - a Bajnokok Ligája siker után - bejelentkezett a World Grand Prix-ért is

sul-wri.jpg

Az utolsó negyeddöntőben a helyi közönség által is támogatott északír dartsos, Daryl Gurney, valamint a 2015-ös World Grand Prix-győztes, Robert Thornton csaptak össze, s olyan jó kis meccs kerekedett az összecsapásból, hogy mind az öt szettet el kellett használnia a játékosoknak. Thorn rögvest egy brékkel indította a találkozót, amit ellenfele hamar vissza is vett, és a saját kezdését hozva már ő vezetett. SuperChin ehhez még egy bréket is hozzácsapott, így már a szett is az övé lett. Thornton azonban nem akart lemaradni ellenfelétől, így egy hasonlóan kalandos szettet követően (Thorn vezetés, aztán Gurney dupla, végül pedig skót fordítás) egalizálta is az összesített állást. A harmadik szettben is hasonlóan alakult a forgatókönyv: Gurney szerzett vezetést kétszer is, míg Thornton futott az eredmény után. Bár mind a kétszer tudott egyenlíteni, a végén mégis SuperChin szerezte meg az ötödik gémet, ezzel pedig újfent átvette a vezetést is. Ám a Tövis még itt is meg tudott újulni, hiába állt Gurney mögött a nézősereg, a skótot itt még nem nagyon zavarta ez a dolog, és - egy újfent szoros küzdelemben - 2-2-re igazította az összesített állást. A döntő szettben is a skót kezdett jobban, és egy hátsó pályáról dobott 116-os kiszállóval riogatta ellenfelét. Ám ekkor már egyre jobban nyomta a közönség az északírt (ez pedig már észrevehetően zavarni kezdte a skót játékost), ami - valljuk be - eléggé sportszerűtlen megnyilvánulás a mi szemszögünkből, de hát kinek a pap, kinek meg a paplan...de térjünk vissza a találkozóra. Lényeg, hogy Gurney-nek sikerült a visszabrék, majd a saját kezdését is hozni tudta, így már a meccsért dobhatott. Thorn ekkor elővette az utolsó erőtartalékait, és egy 60-60-140-97-100-as kört 44-ről meg tudott oldani, míg ellenfele 207 ponton ragadt, így jöhetett a mindent eldöntő játék. Ezt viszont már a skót idegei nem bírták el, így hiába tudott 117-el beszállni, utána jöttek a pontatlan dobások (a végén egy 26, amit aztán meg is köszönt a nézőknek), Gurney pedig egy 140-es után 58-ról befejezte a találkozót, így ő lett a negyedik játékos, aki az elődöntőbe jutott. Az átlagokat nézve SuperChin 4 ponttal volt jobb Thorntonnál, amihez négy 180-as és 34,21%-os kiszállózás járt. Thornton pontatlansága sajnos az átlagain is meglátszik, de ehhez nagyban hozzájárult a "sportszerű" dublini közönség is.

gurney_600_5.jpg

SuperChin mögé állt ezúttal egész Dublin is - ez pedig elődöntőt ért a fiatal északírnek

tho-gur.jpg

Ezzel ki is alakult a két elődöntő párosítása, amely szerint Simon Whitlock Mensur Suljoviccsal csap össze a döntőbe jutásért, míg John Henderson Daryl Gurney ellen folytathatja tovább ezt a nem mindennapi menetelést. Természetesen jelentkezni fogunk az elődöntők összefoglalóival is, szóval tartsatok továbbra is velünk...megéri.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9912932285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása