9 Nyíl

Michael van Gerwen mindenki felett

2017. október 18. 15:50 - Denis Potvin

Most, hogy véget ért a European Tour idei sorozata, érdemes egy kis számot vetni, és ebben az egész kiváló The RedBit twitteres oldal hívjuk segítségül. A címben szereplő állítás már csak azért is igaz, mert a kerek egy tucat versenyből a holland a felén első tudott lenni, ebben a mutatóban Peter Wright még szorosan mögötte van, de a holland nyolc döntője mindent visz.

dmq6hpywkaa7jzh.jpg

156 játékos szerepelt a 12 versenyen, köztük Bezzeg Nándor révén egy magyar is. Gerwen egy tornát kihagyott, 11-ből nyolcszor döntős volt, Peter Wright amikor oda került, mindig megnyerte a versenyt. Michael Smith az egyetlen, aki Gerwen és Wright mellett első tudott lenni. Mensur Suljovic és Rob Cross játszhatott még kétszer finálét.

Kilenc olyan játékos van, aki mind a tizenkét tornán ott volt: Peter Wright, Michael Smith, Jelle Klaasen, Joe Cullen, Simon Whitlock, Kim Huybrechts, Benito van de Pas, Ian White és Alan Norris.

Összesen 564 meccset és 5070 leget játszottak le és 137-szer ért el valamelyik játékos 100 feletti átlagot. A legjobb tizenöt sorrendjében Gerwen hétszer ott tudott lenni, a 11 versenyén összesen 30-szor jutott száz fölé. Ez óriási fölény, mert csak Joe Cullen tudott két száz feletti átlagával bekerülni a top15-be. Az átlagokat tekintve, a kilencedik, maastrichti torna volt a legszínvonalasabb, akkor 20 száz feletti átlag született.

Ez a top15-ös, száz feletti átlagok listája:

dmnrwd4wkai5ps2.jpg

Ez pedig a 2017-es összesített statisztika, sok-sok érdekes adattal:

dmnpjq6wkaasnck.jpg

Néhány érdekesség még a végére:

  • A legtöbb száznyolcvanas: Dave Chisnall, James Richardson, Daryl Gurney, 8-8 db
  • A legtöbb 140+-os dobás: Darren Johnson, 16 db
  • Az egy meccsen elhibázott legtöbb dupla: Wayne Jones, Devon Petersen, Kyle Anderson, Michael Smith, 22-22 db

Jövő héten következik a sorozatot lezáró döntő, a legjobb 32-vel, a PDC European Championship 2017, amelynek lejjebb látható az ágrajza. Jövőre pedig indul az ET 2018-as sorozata, nagyon reméljük, hogy minél több magyarral.

 dmrtxeuxuaaypyr.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8013016064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása