9 Nyíl

A Varázslón újra kifogott a mumusa

2017. december 27. 17:40 - Dart Major

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - Alexandra Palace, London (a tizenegyedik nap délutáni összefoglalója)

Folytatódott a show a karácsonyi menü után és mint mindig jó délutánt hoztak össze nekünk a felek. Unatkozni nem lehetett, volt esemény bőven, lássuk mi történt:
wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

MÁSODIK KÖRÖS MÉRKŐZÉSEK:

DARREN WEBSTER (ENG) - SIMON WHITLOCK (AUS): 4-1 (3-2, 3-1, 3-1, 0-3, 3-1)

Érdekes módon alakult az első szett. Mindenki hozta a kezdését, ami végül Webster győzelmét jelentette. Ez azért is érdekes, hogy az ausztrál két szép ötköröst dobott, addig Webster egyszer sem csinálta ezt meg. Tehát túl nagy nyomás nem érkezett hátsó pályáról egy esetben sem. A második szettben Webster elég komoly tempót kezdett diktálni miután Whitlock elvitte az első leget. Webster zsinórban két ötköröst dobott, majd miután Whitlock nem szállt ki, elvitte a második szettet is. Nem dobott Webster túl nagy tömeget, de a kiszállókat jól oldotta meg, míg Whitlock csak szenvedett. Ez a szenvedés pedig folytatódni látszott a későbbiekben is. A harmadik szettet 3-1-el vitte el Webster, de megint nem kellett ötköröst dobni. Egész egyszerűen Whitlock nem találta magát, aki ugyan egy 106-os kiszállót ugyan dobott, de ezt leszámítva semmi mást.  A várva várt Whitlock feltámadás megérkezett a negyedik szettben. Egy ötkörössel nyitott, majd Webster betlijét kihasználva 2-0-ra ellépett. A harmadik leget 111-ről kiszállva oldotta meg, ami egy tizenkét nyilas volt. Az ötödik szettben mindenki hozta a saját kezdését, majd az ausztrál előtt akadt egy break sansz. Ezt egy szektorhibával "oldotta meg", ami a legbe került. Sőt a meccsbe is, mivel az utolsó legben magasan maradt és Webster pedig ezt is megoldotta. Darren Webster ismét bejutott a legjobb tizenhat közé, mégpedig olyan módon, hogy átlagban és kiszállóban is gyengébb volt mint ellenfele. Ilyen is van.

we.jpg
ALAN NORRIS (ENG) - JAMES RICHARDSON (ENG): 1-4 (1-3, 3-2, 2-3, 2-3, 2-3)

Komoly meglepetést hozott az első szett, Richardson ugyanis elég simán elvitte. A saját kezdése megnyerése után Richardson breakelni is tudott Norris elszórt nyilai után. Egy rontott Ruthless dupla után Norris visszakapaszkodott és szépített, hogy aztán kihagyja az egyenlítési esélyt. A második szett szoros volt, mindenki hozta a saját kezdését különösebb izgalom nélkül. Aki hátsó pályán játszott az magas kiszállón vagy kiszálló nélkül maradt, ez pedig Norris egyenlítését hozta. Nem volt olyan meccs amilyet várni lehetett, de legalább szoros volt. A harmadik szettben Richardson majdnem elszórakozta a kezdését, de mivel Norris is bénázott, ezért megszerezte a vezetést. Ezt követte egy break és ezzel közel került a szett megnyeréséhez az Ipswich-szurkoló kőműves. De jött a kabaré: Richardson négy kört szórakozott el kiszállóra ez pedig Chuck szépítését majd egyenlítését hozta. Ezután a szettért dobhatott Norris, de a D12 kifogott rajta, így pedig újra hátrányba került. Embertelenül rossz volt a kiszállózása a feleknek és ez nyomot hagyott az átlagokon is. A negyedik szettet egy öt körössel, 106-os kiszállóval elcsípte Richardson majd a saját legjét behúzva 2-0-ra elment. De megtörtént ugyanaz mint az előző szettben: Norris visszajött és kiegyenlített. 131-es kiszállója a tizenkettedik nyíllal mesteri volt. Ám Norris sok szektorhibát dobott és pattogtak is ki a nyilai, amik szemmel láthatólag felhúzták. Talán ezért is lett a szett döntő legje ismét Richardsoné. 97-ről Chuck Norris nem szállt ki, 104-ről Richardson viszont igen. Az ötödik szett jól indult, mind a ketten ötkörössel kezdtek, majd Norris sokadjára hagyta ki a break sanszot és lett 2-1. Richardson majdnem eldöntötte a meccset, de sokat pepecselt a duplával ez pedig a 2-2-es leg állást hozta magával. De nem tört össze a Ruthless becenévre hallgató derék iparos, dobott egy tizenöt nyilast és ezzel újabb kiemeltet búcsúztatott. Norris pedig köszönje meg magának ezt a buktát. Sok-sok hibával játszottak a felek, a kevesebbet rontó tudott továbbmenni.
ric_2.jpg
ANTONIO ALCINAS (ESP) - KEVIN MÜNCH (GER): 4-1 (3-2, 3-0, 2-3, 3-1, 3-1)

Igen durván kezdte a meccset a spanyol, rögtön egy tíz nyilassal indított, majd dobott egy tizenöt nyilas kört. A szett is állt neki, de kimaradt a dupla, ez pedig annyira megviselte, hogy kétleges előnyét le is adta. De összekapta magát és egy Shanghai befejezéssel elvitte a szettet. A második játékrészben sem fogyott ki Toni Alcinas muníciója. Tizenöt, tizenhét és tizenöt nyilas körökkel sima 3-0-al elvitte a partit. Az első legben egyébként 121-es befejezést hozott össze a derék spanyol dartsos. Münch nagyjából ott sem volt, közelében nem járt a Lewis elleni teljesítményének. A harmadik szett első legjét derekasan elbukta a spanyol, kilenc nyíl sem volt elég a kiszállóhoz...aztán dobott egy tizenkét nyilast, majd pedig négy kört eldobott tripla nélkül a harmadik legben. Mondhatjuk, hogy hullámzott Alcinas játéka és akkor még finoman fogalmaztam. Ez pedig a szettbe került, bár saját kezdéseiben a német már elfogadhatóan játszott. Münch fellángolása nem tartott sokáig, Toninak a negyedik szettben elég volt kétszer is hatköröst dobnia. Első pályáról még elfogadható, de a hátulról érkező hat körös az ellenfél impotenciájáról tanuskodik. A szettet szépen, bullon fejezte be tizenötödik nyíllal a spanyol aki kényelmesen készülhetett az ötödik szettre. Csinált is egy breaket az elején, (Münch továbbra is maga alatt volt) aztán a saját kezdését is elintézte egy öt körössel. Ezután rápihent a negyedik legre mondván az lesz az övé. Övé is lett de valami nevetséges módon. A német két nyilat dobott mellé a szetten belüli egyenlítéshez, míg Alcinas 65 pontról csak a kilencedik nyíllal bírt kiszállni. Ez le is húzta az amúgy remek átlagát, de a győzelme abszolút megérdemelt volt. Minden téren a német fölé nőtt, akinek Lewis-verő énje teljesen eltűnt a ködös Albionban. Na ezért is érdekes, és csodás sport a darts.
alc_1.jpg
Este 8 órakor jön a folytatás!

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5913527147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2017.12.27. 21:13:07

Hát mostan a Wright- Jamie Lewis az valami brutális, szenzációs.
süti beállítások módosítása