9 Nyíl

Alexits Tamásnak megint majdnem összejött

2018. február 26. 10:27 - Denis Potvin

Szláv hétvége magyarokkal (2. rész)

Vasárnap a European Tour prágai selejtezőivel, illetve a somorjai WDF Slovak Opennel folytatódott a magyarok hétvégi nemzetközi szereplése. ET-versenyre megint nem sikerült kijutni, de egy döntő és elődöntő is összejött a mieinknek, miközben Borisz Kolcov rondított bele Krzysztof Ratajski sormintájába. Somorján Czipó Vivien és Balló Sándor öregbítette jó hírnevünket.

27067854_1500902890029164_9212765654467059348_n.jpg

Prágában vasárnap újabb két European Tour-versenyre selejtezett a kelet- és közép-európai régió. Ezúttal a sorozat nyolcadik állomásáért, Koppenhágáért, illetve a kilencedikért, Hamburgért folyt a verseny, a 21 indulóból ismét három magyar lépett a táblák elé. Székely Pál a cseh Odnrej Kysilka ellen kezdett egy megnyugtató 6-0-val, viszont Karel Sedlacek 6-3-mal volt jobb nála. Bezzeg Nándor már az első körben bemutatkozott és Frantisek Humpula ellen ért el ragyogó 6-2-t, utána viszont 6-2-re kikapott Krzysztof Ratajskitól.

A legtovább Alexits Tamás jutott, akinek már van egy European Tour részvétele. A fiatal magyar dartsos a második körben Michal Ondo ellen nyert 6-2-re, majd a negyeddöntőben Roman Benecky ellen 6-1-re. Az elődöntőben sem sikerült megállítani, Ljuben Dimitrov ellen 6-4-es győzelem következett. Egyedül Ratajskival nem bírt Alexits, a lengyel 6-2-re nyert, egy 94,06-os átlagot dobott, Alexitsé 85,56 volt, Ratajskinak volt 12 és 13 körös legje és 120-as kiszállója is.

kolcov_jpg.jpg

A második versenyre 23-ra nőtt a mezőny, ezúttal Bezzeg Nándor menetelésével. A magyar Martin Komora (6-3), Mcihal Smejda (6-3) és Dimitrov (6-1) legyőzésével egészen az elődöntőig menetelt, de aztán jött Borisz Kolcov, aki 6-4-re verte Nándit, a végén pedig az egész tornát is behúzta. Kolcov ezen a versenyen komoly skalpokat gyűjtött, megérdemelten nyert. Legyőzte Ratajskit, Alexitset, Bezzeget és a döntőben Karel Sedlaceket is. Székely az első körben David Rositól kapott ki. Így vasárnap Ratajski és Kolcov harcolt ki ET-részvételt, nekünk egy elődöntő és döntő jutott, ami azért már szép eredmény.

Somorján, a WDF Slovak Open versenyein a párosoké volt a főszerep vasárnap. A férfi, illetve vegyespárosok küzdelmében legtovább a táblagyőztes Czipó Vivien, Balló Sándor kettős jutott, akik a negyeddöntőben a későbbi bajnok Daniel Day, Wayne Warren kettőstől kaptak ki 5-1-re.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8813699108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolmányos varjú 2018.02.26. 12:36:37

Lenne egy elméleti kérdésem; ha Ratajski a Pro Tour Order of Meriten a 16 közé kerül és ezzel kiemelt lesz, akkor azok indulhatnak a selejtezős helyen, akiket a döntőben megvert?
Ratajski most csak 62. a Pro Tour ranglistán, azonban csak most jönnek a ET fordulók, a UK Open (ahol csak a harmadik körben csatlakozik be a lengyel), azaz június 21-ig (akkor lesz a koppenhágai ET forduló) ez elméletileg akár össze is jöhet.
süti beállítások módosítása