9 Nyíl

Peter Wright visszatért!

2018. március 24. 23:01 - matyi96

2018 PDC European Tour: European Darts Open - Ostermann Arena, Leverkusen (a második nap esti összefoglalója)

Folytatódott a küzdelem Leverkusenben a kiemeltekkel. Színpadra lépett többek között Peter Wright, Rob Cross és Adrian Lewis is. Ha ebből indulunk ki, nagy bajunk már nem lehet. És nem is kellett csalódnunk az estében, ennyit elárulhatok. Születtek nagyon szép átlagok, volt izgalom is, na, de nézzük pontosan mi is történt ezen a csodás estén. 

edo_2018-350x197.png

peter_wright_2.jpg

Peter Wright megint úgy játszott, mint tavaly, a betegsége előtt - továbbjutás lett a jutalma

Simon Whitlock - Tytus Kanik: 6-2

Nem dobott rosszul a lengyel, sőt az átlaga a végén jobb is lett, mint Whitlocknak, viszont ezt a meccset a Varázsló úgy tűnt rutinból megoldotta. Mondjuk itt a rutint érthetjük úgy is, hogy mindössze egyszer tévesztett duplát, ami nagyon erős teljesítmény, még akkor is, ha a tömeg nem úgy jött, ahogy azt várta. Kanik most többet hibázott, mint tegnap, de Whitlock tényleg rendben volt, főleg a legek végén. Így hát az ausztrál-lengyel párharcot most az ozzie nyerte, azonban Kaniknak semmi oka sincs csüggedni, bár szerintem nem is csügged, hiszen ment egy kört, ami nagy szó.

e1_2.jpg

Daryl Gurney - Ron Meulenkamp: 4-6

Nem hozott túl parázs mérkőzést kettejük összecsapása, és ahogy kollégám fogalmazott délután, felejtsük el azt a szót, hogy papírforma. Gurney csütörtökön megnyerte az adott Premier League-es mérkőzését, azonban most közel sem játszott úgy, mint Suljovic ellen. Átlaga a 90 pontot sem érte el, igaz Meulenkampnak sem. Több mint említésre méltó viszont az, hogy Gurney egyetlen egy 180-at sem dobott, míg a holland hetet is elhelyezett a táblában. Nem mondom, hogy csak ennek köszönhető az, hogy kikapott Gurney, de azért ez nagyban befolyásolta a végeredményt.

e2_2.jpg

Michael van Gerwen - Cameron Menzies: 6-3

Bevallom, szurkoltam Menzies-nek. Na, de nem azért, hogy ne Gerwen nyerjen, hanem mert szimpatikus a srác. És a dolgokhoz is nagyon jól áll hozzá a tábla előtt. Szóval, le kell szögezni, hogy Mighty Mike közel sem dobott úgy, ahogy szokott. Azt is mondhatjuk, hogy kissé szenvedett. Nála a 94-es átlag már körülbelül ezt jelenti. Menzies pedig élt is lehetőségekkel az elején. Viszont a végén, többször is előfordult, hogy csak a duplákon múlott, hogy nem egyenlít ki, vagy nem veszi át a vezetést a skót. Ha úgy dob, mint tegnap szerintem akár meglepetés is születhetett volna. Viszont nem úgy dobott, ma a 84-es átlag nem volt elég, ahhoz, hogy ezt a "gyengébb" Gerwent megverje. Kíváncsian várom a holland holnapi produkcióját, mert általában ilyenkor az szokott következni, hogy dob egy irtózatot.

e3_1.jpg

Peter Wright - Luke Woodhouse: 6-3

Peter Wright ma este rácáfolt mindenkire. Persze tudtuk, hogy a előző három hét eredményeire sokat rátett a vállsérülése, valamint alapból nem volt túl nagy formában. Azonban ma este remekül játszott. Woodhouse tegnap nagyszerű teljesítménnyel jutott be a 32-be, ma kicsit gyengébb volt, de ez ellen a Wright ellen nehéz lett volna bármit is tenni. Közel 106-os átlagot dobott a skót, nyolc dupla kísérletből hatot dobott be, valamint dobott tizenegy 140+-ost is. Szóval tényleg a helyén volt minden most. Vajon elindul felfelé Snakbite? Úgy néz ki, igen...

e4_1.jpg

Rob Cross - Adrian Lewis: 6-1

Adrian Lewis-nak nem volt túl sok szerencséje a sorsolással, de mint ahogy tegnap is mondottam, ahhoz, hogy visszatérjen a legjobbak közé nem lehet válogatnia. Szerintem nem is akart ő válogatni, azonban amit Cross-tól kapott este arra lehet, hogy ő sem számított. Cross ihletett formában játszott, teledobta a táblát 4-5 körösökkel. Egyetlen egy válasz érkezett, még 1-0-nál, ekkor sikerült elcsípnie egy leget az angolnak. Többre nem futotta, de Cross tényleg nagyon jól dobott, 116-os átlagnál tartott, de végén lecsúszott 107,44-re. Ha nem egy hétkörössel zárja a meccset ez sokkal jobb lehetett volna.

e5.jpg

Jelle Klaasen - James Wade: 3-6

Úgy néz ki, hogy Jelle Klaasen a Unicornnál sem igazán találja a helyét egyelőre. Tart ez már lassan két éve. James Wade viszont kezdi visszanyerni régi énjét, most már stabilan hozza azokat az átlagokat, amire ő eddig is képes volt. Most is hozta a tőle megszokott 95 körüli körátlagot, ami bőven elég volt ahhoz, hogy megnyerje ezt a találkozót. Túl magas színvonal nem volt, ahogy túl sok izgalom sem, de azért láthattunk hat darab maximumot, hármat innen, hármat onnan.

e6.jpg

Mensur Suljovic - Jamie Hughes: 6-4

Suljovic és Hughes csatájában egyértelműen az osztrák volt az esélyesebb, hozzátéve, hogy Hughes-t semmiképp sem szabad alábecsülni, mert képes nagyon erős játékot nyújtani. És itt szeretném megjegyezni, hogy Leverkusenben többször is volt magyar a színpadon. Már többször is figyeltem, hogy az egyik író kísértetiesen hasonlít Vereczkey Lajosra, a Sport TV szakkommentátorára, valamint a Sport DC játékosára. Nos, ez ezen a meccsen 100%-ig be is bizonyosodott, hogy ő az, valamint már többen mondták is közben nekem, hogy igen, ott van és ír. (Legjobb tudomásom szerint Bata Bogdanov Daniella is ott van.) Szóval a meccsre visszatérve, úgy is kezdődött, ahogy mondtam. Hughes erősen kezdett, elment 3-1-re, de Suljovic összekapta magát, magasabb fokozatra kapcsolt és megfordította a mérkőzést 5-3-ra. Ekkor jött egy break az angoltól, azaz kezdhetett a döntetlenért. Ám ekkor Mensur világklasszis szintre lépett és kezdett hat tökéletes nyíllal, melyet maga Lajos írt a lapra, de sajnos a hetedik nyilat elrontotta. A leget és ezzel a meccset nem veszélyeztette a hiba, így osztrák győzelemmel zárult a mérkőzés.

e7.jpg

Michael Smith - Darren Johnson: 6-3

Az est utolsó meccsén Michael Smith azt a Darren Johnsont kapta ellenfeléül, akinek a nevéhez fűződik a tegnapi nap legnagyobb átlaga, szóval félvállról semmiképp nem vehette a mérkőzést. Nem is szórakozott Smith, nagyon simán vezetett 2-0-ra, majd ezután ő is, mint Mensur dobott hat tökéletes nyilat és a hetediket hibázta el. A leget ő is megnyerte, így már 3-0 volt az állás. A következő leg is az övé lett, és megmondom őszintén nem lepett volna meg ekkor, ha meg lett volna az első whitewash az idei European Tour kiírásban. Azonban a következő legben nem oldotta meg az 56-os kiszállót Smith, Johnson pedig egy előzetes 180-as kerekítés után megdobta a maradékértéket, ami 81 pont volt. Erőre kapott Johnson és teljes mértékben rámcáfolt, ugyanis a következő leget is megnyerte. A továbbiakban mindketten hozták a kezdésüket, így még egy legre futotta Johnsontól, a győzelem azonban Smith-é lett.

e8.jpg

Ezzel véget is ért az esti program, nem húzták sokáig. Elég erős mezőny gyűlt össze a legjobb tizenhatban, szóval holnap délután sem fogunk unatkozni. Mi várunk Titeket a szokásos összefoglalónkkal. Legyetek készenlétben, 13 órakor kezdés! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9113777054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása