9 Nyíl

Egészen hihetetlen, amit Michael van Gerwen művel

2018. május 07. 10:18 - Denis Potvin

2018 PDC European Tour: European Darts Grand Prix - Glaspalast, Sindelfingen (harmadik nap, este - összefoglaló)

A holland dobógép simán behúzta a sindelfingeni European Tourt. De hatalmas gratuláció jár James Wade-nek, aki egész hétvégén kiválóan versenyzett, és ez második helyet ért neki. Gerwen megint horror volt a döntőben, 110 feletti átlagig jutott. Az elődöntős Danny Noppert a torna meglepetésembere. De jöjjön a lényeg a vasárnap estéről.

edgp_2018_logo_homepage_1.png

Negyeddöntők:

Egy elképesztő meccsel kezdődött a negyeddöntő. Michael van Gerwen 6-4-re győzte le Dave Chisnall-t úgy, hogy a hollandnak 109,54, az angolnak 107,57 volt az átlaga. Összesen tíz 180-ast dobtak és a két kiszállózás is negyven százalék, vagy több lett. 4-4-ig fej-fej mellett mentek, onnan lépett el Gerwen, aki az utolsó körét egy 10 nyilassal fejezte be: két tökéletes háromnyilas után 125, majd a D8-as kiszálló elsőre. Michael Smith Jamie Lewis ellen folytatta a menetelést. Ezen a meccsen azért jóval alacsonyabbak voltak az átlagok, Smith már 4-0-ra is vezetett.

Danny Noppert elképesztő bravúrjai következtek. Joe Cullen sem tudta megállítani a hollandot, aki megint 6-5-re nyert. Előbb 0-2 után nyert öt leget egymás után, majd Cullen egyenlítését is elviselte és a végén a szerencse megint mellé állt. Cullennek két nyila is volt a meccshez, de nem ment a D12. Noppert ezt kihasználta és elődöntőbe jutott. James Wade pedig végérvényesen visszatért az elitbe. A múltkori ET-n is szép eredményeket ért el, most pedig Simon Whitlock ellen nyert simán. Gyorsan ellépett 3-0-ra, ezzel alapozta meg a későbbi sikert. 5-1-nél a D20-at három nyílból sem tudta kidobni, de Whitlock csak egy rövid időre tudott feltámadni, a végén száz felett hagyta őt Wade, úgy fejezte be a meccset.

whitlock-wade_1.jpg

Elődöntők:

Az elődöntő egy erődemonstrációval kezdődött. Michael Smith egyetlen leget sem tudott nyerni Michael van Gerwen ellen, de kiszállója is csak kettő volt. A holland most 109,59-es átlagot teljesített, valami ember feletti volt, ahogy összehozott egy 10, egy 11 és egy 12 nyilas leget is. James Wade sem akart tőle elmaradni, és hiába dobott Danny Noppert is 96-os átlagot, Wade viszonylag könnyen nyert.

gerwen-smith.jpg

Döntő:

Jött a döntő és Michael van Gerwen újabb erőfölénye. Egy 110,87-es átlaggal tette fel a koronát az egész hétvégi szereplésére. Nézzük sorban az átlagait: a legjobb 32 között 103,04, aztán a nyolcaddöntőben 104,80, a negyeddöntőben 109,54, majd az elődöntő 109,59, a döntő pedig már száztíz felett. Egészen elképesztő. Azért Wade-et is dicsérjük meg gyorsan kiválóan küzdött, Gerwen ellen is elérte a 98,38-at, volt egy 121-es kiszállója (Gerwennek 161 volt a legmagasabb) és a hat kiszállójának a felét is megdobta. A hollandnak volt egy 11 és két-két 12 és 13 nyilas legje. 4-3-as vezetéséig még szorosnak is mondható volt a meccs. Gerwen ezzel 25 ezer, Wade pedig 10 ezer fonttal gazdagodott.

gerwen-wade_2.jpg

Eredmények

Negyeddöntők:

Michael van Gerwen 6-4 Dave Chisnall

Michael Smith 6-2 Jamie Lewis

Danny Noppert 6-5 Joe Cullen

James Wade 6-3 Simon Whitlock

Elődöntők:

Michael van Gerwen 7-0 Michael Smith

James Wade 7-3 Danny Noppert

Döntő:

Michael van Gerwen 8-3 James Wade

dcivz5cwsaatgaa.jpg

dciyurux0aaw4nh.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6713897122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása