9 Nyíl

Ihász Veronika zsinórban másodszor a legjobbak között

2018. május 21. 09:56 - adam_f

2018 BDO-WDF Winmau Polish Open & Police Masters - Hotel Dobosz, Police (összefoglaló)

Ezen a hétvégén zajlott Policében a már hagyományosnak mondható lengyel nyílt dartsverseny (Polish Open & Police Masters), ahol a BDO legjobbjai is szép számmal képviseltették magukat. Szerencsére ugyanez volt elmondható kis hazánkról is, ahonnan szintén népes küldöttség volt jelen a szombati és vasárnapi versenynapon is. S természetesen elmondhatjuk azt is, hogy nem múlt el ez a víkend sem jelentős magyar eredmények nélkül, amelyeket ezúttal a győri dartsosok szállítottak.

po2018.jpg

A szombati napon zajlott le a 2018-as Polish Open, ahol a hölgyek mezőnyében Ihász Veronika a kiemelkedő harmadik helyet tudta elcsípni. A jelentkezők száma miatt csoportkör + egyenes kieséses szakaszban megrendezett versenyen mind Vera, mind pedig Czipó Vivien is továbbjutottak csoportjukból. Az egyenes kieséses szakaszban aztán Viviennek nem sikerült az első mérkőzése, így ő a 32 között búcsúzott a további küzdelmektől. Vera viszont nagyon jó napot fogott ki, hiszen a további találkozóit is megnyerte (Charlotte Christensen ellen 3-0, Marta Król ellen 4-0, Stefanie Rennoch ellen 4-1), és így egészen az elődöntőig jutott, ahol azonban a későbbi győztest, azaz Deta Hedman-t kapta ellenfélül. Vera igyekezett lépést tartani az angollal, aki azonban nagyon jól dobta a tömegeket, és csupán egy leget engedélyezett magyar ellenfelének, aki 2017 után tehát ismét egy bronzéremmel gazdagodott a női mezőnyben.

vera.jpg

Ihász Veronika zsinórban második éve van már dobogón a Polish Open versenyén (fotó: Ihász Veronika / Facebook)

statvera.jpgA fináléban Deta Hedman végül az ausztrál Corrine Hammond-ot múlta felül, ezzel pedig megszerezte a 2018-as Polish Open női címét. Vera mellett még a hazai színeket képviselő Karolina Podgórska végzett a harmadik pozícióban.

nok_3.jpg

fotó: Polska Organizacja Darta

A férfiaknál jelentősebb számú magyar delegáció (Kelemen Dániel, Kelemen Péter, Balló Sándor, Berta István, Kovács Patrik és Rucska József) indultak neki a szombatnak. Közülük Kovács Patrik, Rucska József és Kelemen Dániel számára folytatódott a verseny a kieséses szakaszban, míg a többiek számára már a csoportkörben véget ért a verseny. Patrik és Józsi egészen a 64-es mezőnyig verekedték magukat, ahol azonban elvesztették a találkozóikat, így sajnos mind a ketten kipottyantak. Kelemen Dani a 128 között a walesi Wayne Warren-től kapott ki (aki végül az ötödik helyig jutott), és ért véget számára a szombati verseny.

A férfiak mezőnyében végül az angol Carl Wilkinson ért oda a végére, aki a holland Michel van der Horst-ot győzte le a döntőben. A harmadik helye(ke)n az északír Darren Clifford és a svéd Andreas Harrysson osztoztak meg.

ferfiak_2.jpg

fotó: Polska Organizacja Darta

Az ifjúságiak versenyében a Kelemen-fiúk voltak érdekeltek, akik közül Péter a 14. helyen, míg Dániel a 12. pozícióban végzett. A fiúknál Daan Bastiaansen végzett az első helyen, míg a lányoknál Nadja Skovlund lett a győztes.

Vasárnap aztán a Police Masters versenyével folytatódott tovább a hétvége, ahol már a helyszínről tudósító Polgár Tibor is becsatlakozott a küzdelmekbe, viszont neki és Balló Sándornak sajnos már a csoportkörben véget ért a kaland, míg a többiek közül Berta István, Rucska József, Kovács Patrik, valamint a Kelemen-fiúk is kijutottak a csoportjukból. Aztán a fiatalok a 128 között köszöntek el a további küzdelmektől, míg Józsi, Patrik és Pityu a 64 között fejezték be a vasárnapot. A férfiak döntőjét végül Kay Smeets nyerte meg 6-5 arányban (meg egy 164-es csekouttal) felülmúlva a walesi Jim Williams-et, aki többek között elkövetett például egy tizenöt nyilas kört, valamint egy 161-es kiszállót is.

A hölgyek versenyében ezúttal Ihász Vera a 32-es főtáblán 3-0-ra győzte le a cseh Barborá Hospodářská-t, ám aztán 4-2 arányban alulmaradt Stefanie Rennoch ellen a tizenhat között, így a kilencedik helyen zárta a vasárnapot. Czipó Vivien a 32 között 3-1-re verte a cseh Monika Hergetovát, majd 4-2-re az orosz Kszenija Kloseket is, utána viszont 4-2-re kikapott a Verát búcsúztató Rennoch-tól, így Vivien végül az ötödik helyen fejezte be a napot. A hölgyek fináléját végül nagy csatában a remek napot kifogó Karolina Podgórska nyerte meg, 5-4 arányban legyőzve a szintén jól játszó Deta Hedman-t.

Az ifiknél a fiúk küzdelmét a holland Levy Frauenfelder nyerte meg, aki a döntőben 5-4-re győzte le a szombati győztest, azaz Daan Bastiaansent, míg a lányoknál Kszenija Klosek lett a befutó, aki Anna Votavová-t győzte le a döntőben. Szerencsére a magyarok nem maradtak jó helyezés nélkül vasárnap sem, ugyanis a fiúknál a Győri DC dartsosa, Kelemen Dániel az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

kade.jpg

Itt bizony kérem, mindenki szemüveges (a képen jobbról a második Kelemen Dániel - fotó: Magyar Darts Szövetség / Facebook)

S így végezetül hadd ragadjuk meg az alkalmat, hogy megköszönjük azoknak, akik nélkül nem készülhetett volna el ez az összefoglaló: a Polska Organizacja Darta, valamint a Magyar Darts Szövetség Facebook-oldalának, a Darts for Windows oldalának, illetve Polgár Tibornak, a Győri DC vezetőjének, aki folyamatosan tájékoztatott minket a helyzetről. A képek felhasználását köszönjük a  Polska Organizacja Darta, valamint az MDSZ Facebook-oldalainak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8213985104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása