9 Nyíl

"Székely-vágta" Győrben - Erdei Nóra újra a topon

2018. május 27. 18:20 - adam_f

Steel egyéni Nemzeti Bajnokság 4. forduló és Steel páros Nemzeti Bajnokság - Győr (összefoglaló)

Székely "Penge" Pál mindent megnyert ezen a hétvégén, amit csak lehetett. Szombaton egyéniben immáron a második bajnoki fordulóját is az élen zárta egy nagyon jól sikerült nap után, míg vasárnap a páros-bajnokságot is behúzta, szombathelyi párjával az oldalán. Úgy látszik tehát, hogy kezd helyreállni a világ rendje a magyar dartsbajnokságban, amit az a tény is mutat, hogy Erdei Nóra - kis kihagyás után - ismét döntőt játszhatott a női mezőnyben, s ha már játszott, akkor meg is nyerte azt. A hölgyek páros-viadalát a Győr-Békéscsaba alkotta csapat nyerte meg, ezzel megmentve a hazaiak kissé gyengére sikerült hétvégéjét. Bajnoki összefoglalónk következik...  

gyor4.jpg

Kezdjük a szombati nap összefoglalójával, amit nagyszerű versenyzéssel ismét Székely "Penge" Pál (Budapest Police SE) húzott be. Penge nagyon jól vette a szombati napot, amit erőnyerőként kezdett, majd a 128 között Józsa Rolandot (Golden Bulls Darts - Debrecen), a 64 között Sándor Pétert (Hírös Hunok - Kecskemét), a tábladöntőben pedig Czipó Vivient (Sport DC) legyőzve jutott a legjobb tizenhatba. Ott Németh Albert (Szombathelyi DCSE) sem tudta az útját állni neki, mint ahogy Mester Zoltán sem a nyolcban, ahol már két nyert szettre mentek a csaták (Pali 3-2; 1-3; 3-0 arányban lépett túl Zolin). Az elődöntőben a Wings DC legjobbja, Kaufmann Krisztián volt az ellenfél, ám ő sem tudott nyomást gyakorolni Pengére, aki két sima szettel (3-0; 3-1) továbblépve jutott be a fináléba.

Ahol ismét új ellenféllel találta szembe magát, a Sport DC versenyzője, azaz Kovács Patrik személyében, aki szintén erőnyerőként kezdte a napot és olyan játékosok testén keresztül jutott el a fináléig, mint Kendi Péter (5-0), Erdei Nóra (6-0), Tibai Attila (6-1), Rucska József (6-3), Mészáros Zsolt (2-1), és Izsák Gábor (2-0), úgyhogy minden adott volt egy nagyon színvonalas döntőre. És szerencsénkre nem is cáfoltak ránk a mérkőző felek. Az első szettben Patrik rögtön hozta a saját kezdését, de Pali erre rögvest válaszolt is a második leg megnyerésével. Penge  ritmust váltott, és más tempóban kezdett dobni, amit Patrik próbált követni, és végül egy 150-es kiszállóval újra megszerezte a vezetést, de nem tudott élni az előnyével, Pali pedig behúzta a saját kezdését egy 104-es outtal, az ötödik legben pedig le is brékelte Patrikot 56-ról, így a Budapest Police SE versenyzőjének sikerült megfordítania az állást, amivel az első szettet is behúzta.

A második szettben Pali nem hagyott esélyt Patriknak arra, hogy a próbálkozásait megoldja. Mind a három leget meg tudta nyerni, rendkívül jól dobta a magas szektorokat, és a kiszállókat is, így a második szettet sima 3-0-ra hozta. A harmadik szett - kis szünet után - ismét szoros csatát hozott, amelyben Patrik szerezte meg a vezetést egy 56-os kiszállóval, ám ezt Pali ismét gyorsan egalizálta egy 84-es csekkel. Patrik itt még meg tudta szerezni a vezetést egy 65-ös kiszállót megoldva, de ezután már csak Penge volt a pályán, aki először 72-ről hozta a saját kezdését, majd pedig 38-ról brékelve ellenfelét a mindent eldöntő leget, és ezzel a bajnoki döntőt is behúzta, amivel - zsinórban a másodikat nyerve - máris az összesített ranglista élére ugrott.

Nézzük meg, hogy a többiek mire jutottak a szombati napon a férfiak mezőnyében: Takács Gábor a legjobb tizenhat között köszönt el Kaufmann Krisztián ellenében, aki aztán az elődöntőig meg sem állt. Taki a tábladöntőben azt az Alexits Tamást verte 6-1-re, aki jövő héten Bezzeg Nándor oldalán a páros-világbajnokságon bizonyíthat majd Dél-Afrika ellen. Ihász Veronikának már a 128 között megálljt parancsolt Zsíros László, míg az első kiemelt Petrács Gábor Erik a 32 között esett ki az Aramis DC dobója, Baranyai László ellen. Mészáros Zsolt, Mester Zoltán és Darányi Zoltán a negyeddöntőig jutottak, míg Rucska József a tizenhat között búcsúzott a további küzdelmektől.

ferfiak.png

A férfimezőny legjobbjai (fotó: MDSZ)

A hölgyek mezőnyében újfent Erdei Nóra (PoD DSE) örülhetett a végső győzelemnek. Nóri ezúttal nagyon magabiztosan versenyzett, ellenfeleinek nem sok sanszot adott arra, hogy megszorítsák (Dér Patrícia ellen 6-1, Posztos Lilla ellen 6-1, Csombok Krisztina ellen pedig 6-2-es győzelem), így nagyon nagy önbizalommal várhatta a döntőt, ahol ezúttal az Agria Dragons versenyzője, Pop Noémi Angéla várt rá, aki Laczi Viktóriát, Kovács Tamarát és Filyó Tündét legyőzve jutott a fináléba. A döntő végül Nóra számára hozott pozitív véget, aki 2-1-es egri vezetés után zsinórban hat leget behúzva nyerte meg a hölgyek küzdelmét.

holgyek.jpg

A hölgyek legjobbjai (fotó: MDSZ)

Emlékeztetőül álljanak itt az eredmények, táblázatos formában is:

STEEL ORSZÁGOS BAJNOKSÁG - 4. FORDULÓ, GYŐR

FÉRFIAK:

ferfiak2_1.jpg

NŐK:

nok_4.jpg

A szombati döntők videója:

Vasárnap már a párosok küzdelmeivel folytatódott tovább a győri dartshétvége, hiszen ebben az évben itt rendezték meg az egynapos páros nemzeti bajnokságot, amelynek női szakágában az Ihász Veronika (Győri DC) - Ölei Annamária (Békéscsabai DSE) alkotta kettős szerezte meg a bajnoki címet, a döntőben a Czipó Vivien - Laczi Viktória (mindkettő Sport DC) párost legyőzve 6-2 arányban. A férfiaknál Székely "Penge" Pál (Budapest Police SE) és Pálos Tamás (Szombathelyi DCSE) kettőse nézett farkasszemet a Takács Gábor (PoD DSE) - Melisek Zsolt (Pestújhelyi SE) alkotta duóval. Paliék pedig rögtön egy brékkel kezdték a döntőt, ráadásul egy 114-es kiszállót megoldva. A "Pál-os" páros végig a kezében tartotta a találkozót, már 5-1-re is vezettek, amikor a pesti kettős 52-ről, majd nyolcról kiszállva kettőre zárkózott, ám a végén - egy nagyon kiélezett kilencedik leg után - Penge hatról megoldotta a meccsnyilat és ezzel a 2018-as év páros-bajnoki címét is behúzta, Pálos Tamással az oldalán.  

STEEL PÁROS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG - GYŐR:

NŐK:

IHÁSZ VERONIKA (GYŐRI DC) / ÖLEI ANNAMÁRIA (BÉKÉSCSABAI DSE) - CZIPÓ VIVIEN / LACZI VIKTÓRIA (mindkettő SPORT DC): 6-2

noi_paros.jpg

FÉRFIAK:

SZÉKELY "PENGE" PÁL (BUDAPEST POLICE SE) / PÁLOS TAMÁS (SZOMBATHELYI DCSE) - TAKÁCS GÁBOR (PRINCE OF DARTS SE) / MELISEK ZSOLT (PESTÚJHELYI SE): 6-3

ferfi_paros.jpg

A képeket és az ágrajzokat a Magyar Darts Szövetség Facebook-oldaláról, míg a videókat a Győri DC YouTube oldaláról vettük át, amiért ezúton is köszönetünket fejezzük ki.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7814006316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása