9 Nyíl

Kihúzták a kígyók méregfogát

2018. július 28. 23:50 - Dart Major

2018 BetVictor World Matchplay Darts - Winter Gardens, Blackpool - elődöntők (összefoglaló)

Szépen elrohant az idő, máris az elődöntőkhöz érkezett a de Zwaan, Anderson, Suljović, Wright négyes. Eddig kiváló tornát láthattunk, telis-tele kiváló mérkőzésekkel és a mai nap sem okozhatott csalódást. Legalábbis elméletben, a gyakorlat ugyanis mást hozott ,mint vártuk. Lássuk, mi történt a két mérkőzésen.
680x340-betvictorworldmatchplaylogo.png

Peter Wright  - Mensur Suljović: 13-17

Ritka komikusan kezdődött a meccs, Wright az első hat nyilából háromszor a táblában lévő dartsot találta. Ennek ellenére tudta hozni az első leget. 2-1 után jött az első break Snakebite jóvoltából, ám a 4-1-es előnyhöz szükséges dupla elmaradt és Mensur egy szép tizenegy nyilassal visszajött 3-2-re.
Ez a "visszajövetel" jól jött az osztrákok kiválóságának, a második etapot ugyanis 4-1-es rohammal vitte el. Mind a ketten dobtak ebben az időszakban tizenkét nyilast, Wright ráadásul kiszállt 138 pontról, de kiszállókkal meggyűlt a baja és Mensur ezeket mind-mind megbüntette. A második szünetre tehát 6-4-es Suljović előnnyel mentek el pihenni.
A harmadik etapot Wright jól kezdte, hiszen szépített de utána a következő két megint az osztráké lett. Wright itt mind a kétszer magas kiszállón ragadt, ez pedig nem fért bele. Pedig nem játszott kifejezetten jól Suljović, 93-94-es átlagot dobott, de Wright alig lépte át a 90-ezt. Nyomaiban sem lehetett látni a Huybrechts és Whitlock ellen látott Wright-ot. A tizennegyedik leget egy tizennégy nyilassal hozta Wright, de felzárkóznia megint nem sikerült hiszen jöttek a meccsen megszokott tripla nélküli körök. A játékrész után 9-6-re Mensur vezetett.
A negyedik játékrész komoly változást hozott. Wright egy tizenöt és egy tizenhét nyilassal visszajött a meccsbe, bár ebben meg Mensur volt benne, aki nem tudott kiszállni magasról. 10-8-ra azonban vezetett az osztrák egy szép tizennégy nyilassal. De ezt megtartani nem tudta, hiszen 120-ról nem tudott kiszállni a tizenkilencedik legben, majd a huszadikban jött egy tizennégy nyilas és 10-10-el mentek pihenni a felek.
Feltámadás helyett azonban jött a pokoljárás: Wright ismét az indiszponált és teljesen szétcsúszott játékát hozta, míg Mensur továbbra is derék hóhérként tette a dolgát. Három legben hét tripla nélküli kört dobott Wright és ez 13-10-es előnyt jelentett Mensurnak. A tendencia nem változott, Wright már a 90-es átlagot sem érte el, úgy nézett ki ő a maga részéről befejezte a meccset. Konkrétan egy tarajos Robert Thornton volt a színpadon már ami a viselkedést illeti. Csak azért lett 14-11 mert Mensur 30 pontról hat nyílból sem bírt kiszállni.
Az utolsó részben egyszerű volt a történet. Mindenki hozta a kezdését. Wright itt is megtett mindent, hogy ne nyerje meg a meccset, kihagyta a duplákat, dobta a szektorhibákat vagyis tényleg mindent. A vége 17-13 Suljovic javára egy erősen felejthető meccsen. Wright 88-as átlaga önmagáért beszél.

ss.jpg

Gary Anderson - Jeffrey de Zwaan: 17-12

Kiválóan indult a mérkőzés, két ötkörös, elsőpályás leg után Gary tizenkét nyilas break leget hozott össze. Az előny növelése nem jött össze, lévén a szünetig hátralévő két legben nem bírt kiszállni. Előbb 20 pontra lett volna hat nyila, majd 40-re négy. Az etap végén 3-2-re a holland játékos vezetett.
A szünet után Anderson bekezdett. 14-12-11 nyilasokkal 5-3-ra elment. Az ifjú holland nem zuhant meg, dobott egy tizennégy és egy tizenegy nyilast és így egállal mehettek pihenni. Gary Anderson átlaga 106 felett volt, de Zwaané pedig 95,6 ponton állt. Lényegesen jobb volt a meccs ezen szakasza mint az előző.
A tűzijáték nem maradt abba. Tizennégy nyilas 100-as kiszállóval de Zwaantól, majd egy tizenkét nyilas Garytől. Elképesztő tempóban szórták a tömeget a játékosok. A holland hozta az újabb kezdését, erre azonban Anderson egy tíz(!) nyilassal felelt, hogy aztán megcsináljon egy újabb break leget és 8-7-es előnnyel menjen pihenni. 107-es átlag, hét 180 Gary neve mellett, 97-es átlag és öt maximum a holland ifjonc neve mellett. Nem semmi mutatók. És hol volt még a meccs vége?
Anderson egy tizenhárom nyilassal összehozta a meccs első kétleges különbségét. Ezt első pályáról egy-egy tizenkét nyilas követte, aztán de Zwaan egy tizenegy nyilassal jelezte: ő ma nem adja könnyen magát. Jelzem: a holland 140 pontról szállt ki. A 11-9-es állást Anderson egy tizennégy nyilassal hozta. Brutál jól dartsoztak a felek, Gary 107, Jeffrey 100 felett átlagolt, a 180-as dobások terén a skót 11-7 arányban vezetett. 
Eljött a meccs első igazi forduló pontja: 65 pontról a holland két kör alatt nem szállt ki és ez a skót három leges előnyét hozta. Itt megzuhant a fiatal Jeffrey, a következő leg ritka rosszul sikerült és már 13-9-es hátrányban volt. És, hogy a nyomora teljes legyen, Anderson egy tizenkét nyilast dobott 152-es kiszállóval. Ezután egy break leggel közelebb jött de Zwaan, ám az utolsó szó és a 15-10-es vezetés Andersoné lett.
Az utolsó játékrész egy újabb négy körössel indult Anderson jóvoltából. Erre felelt a holland egy öt körössel, majd elvette Anderson kezdését is. Közelebb nem jutott azonban, mert egy újabb tizennégy nyilast dobott a kétszeres világbajnok skót és 17-12-re nyerte a meccset.
Csodálatos parti volt, elképesztően jól játszottak a felek, Gary 106-os átlaga pedig csodás teljesítmény.
g.jpg

Az elődöntők statisztikáit a TheRedBit-től kaptuk meg, aki ezúttal a Darts1 Twitter felületén osztotta meg egyébként is kiváló statjait.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9214147719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása