9 Nyíl

Tovább tart az első forduló átka

2018. szeptember 14. 15:25 - Dart Major

Steve Lennon - Kovács Patrik, International Darts Open, első forduló

Újra magyar játékosért lehetett izgulni a PDC idei European Tour sorozatán. Ezúttal Kovács Patrik kvalifikálta magát, mégpedig a riesai International Darts Open küzdelmeire. Ellenfele a világranglista 44. helyén álló ír Steve Lennon volt.
e2054a8c802605aeb75e9cfa77c5e7ae-rimg-w720-h256-gmir.jpg

A mérkőzést az ír játékos kezdhette el, és némileg be is ragadt. Két körből csak 125 pontot tudott dobni. Patrik jobban kezdett, de neki sem nagyon ment, a hatodik körben 104-es kiszállóra dobhatott, de nem jött. Lennon pedig kiszállt huszadik nyilával.
A második leget megnyomta az ír dartsos és bemutatott egy tizenhárom nyilas breaket. A magyar játékos az egekben ragadt, így nem volt esély elkerülni a 2-0-ás ír előnyt.
Ami egy tizenhét nyilassal 3-0-ra dagadt, a magyar játékos négy körben is 70 pontnál kisebbeket dobott, az pedig itt nem fér bele.
A negyedik legre sem engedett ki a tavalyi Grand Slamen a legjobb tizenhatba jutó fiatalember, egy újabb breaket csinált. Mégpedig tizenkét nyílból, 85-ös kiszállóval.
Az elég egyoldalú mérkőzés tovább folytatódott, Lennon dobott egy tizenöt nyilast, miközben Kovács még 250 pontot állt.
A hatodik legben meglett a szépítés, egy hét körös játékot sikerült a magyar játékosnak behúznia. Lehetett volna jobb is, ám kimaradt egy nyíl a hat köröshöz. (Az ír játékosnak szintén volt nyila a leghez, ám ezt kihagyta).
A hetedik legben nem történt érdemi változás. Nem jött a tömeg a magyar játékostól, elkerülték a triplák, Lennon pedig nem ismert tréfát és megnyerte a mérkőzést.
Közhely, de 20 pontos különbség az átlagok között mindent elmond egy mérkőzésről. Steve Lennon 94,11-es teljesítménye kifejezetten jónak mondható, ráadásul 46,15%-al dobta a kiszállót ami szintén nem gyenge. De ez el is várható, hogy egy olyan fiatalembertől aki tavaly Pro Tour kártyát szerzett, aki nyert két Development Tourt, aki döntős volt a Dutch Darts Mastersen és aki nem túristaként járt az Ally Pally színpadán és ezeknek köszönhetően mostanra szépen feljött a világranglistán. Legyünk őszinték: Steve Lennon szintű játékos ellen reálisan senkinek nincs esélye a magyar mezőnyből. Az, hogy Ő hétről hétre edz és mérkőzik a PDC mezőnyével, hogy ott van a tűz közelében, hogy komoly tétre menő versenyeken indul óriási előnyt jelent egy hazánkból érkező játékos ellen. A támogatásról már nem is beszélve. Kovács Patrik megpróbálta, küzdött, ami erejéből tellett azt megtette, elkerülte a nullázást és biztos sokat tanult ebből a mérkőzésből. Lesz ez még jobb is. 
Mi pedig képet kaptunk arról mi történik ha a PDC második vonalában tanyázó játékos találkozik a közvetlen magyar élmezőnybe tartozó játékossal. Bár aki nem elvakult az sejthette, hogy ez lesz, de azért mégsem esik jól szembesülni a különbségekkel. De valamikor biztos csökkenni fog ez a különbség és lesz olyan aki sikerrel vesz egy ilyen mérkőzést.

nevtelen-1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7714240319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása