9 Nyíl

Székely Pál és Erdei Nóra a bajnok, Bezzeg Nándor visszatért

2018. október 22. 10:26 - Denis Potvin

Steel országos bajnokság, 7. forduló, Salgótarján

Vasárnap Salgótarjánban játszották a steel országos bajnokság hetedik, egyben utolsó fordulóját. A férfiaknál az addig is vezető Székely Pál a döntőig jutott, de amikor már a negyeddöntőben 2-0-ra legyőzte Raszler Józsefet eldőlt, hogy sorozatban negyedszer tudott magyar bajnok lenni. A nyolcszoros magyar bajnok Bezzeg Nándor hosszú idő után először indult ob-n, és meg is nyerte a fordulót. A nőknél Erdei Nórának az is elég volt, hogy az elődöntőig jusson, ezzel is bajnok tudott lenni. A salgótarjáni tornagyőzelmet Németh Éva hozta el.

44410836_1980121788774629_3632940057742016512_n.jpg

A férfiaknál Székely Pál, Petrács Gábor, Takács Gábor és Mester Zoltán volt a sorrend az utolsó forduló előtt. Mind a négyen el is jutottak a legjobb nyolcba. Itt aztán Mester kikapott az összetettben ötödik Kovács Patriktól, de az eredménytől függetlenül a két játékos már nem cserélt helyet a tabellán. Petrácsot pedig az a Bezzeg Nándor győzte le, aki hosszú idő után indult ismét országos bajnokságon és a Prince of Darts színeiben induló magyar klasszis egyből a döntőig menetelt.

Székely Pál a negyeddöntőben Raszler legyőzésével már úgy állhatott a táblák elé, hogy biztosan az élen fog végezni a pontversenyben, ezzel negyedik bajnoki címét nyerte meg. Székely aztán legyőzte az elődöntőben Kovácsot, míg Takács Gábor Rucska József legyőzésével az összetett harmadik helyet szerezte meg, az elődöntőben az egész nap kiválóan versenyző Bezzegtől kapott ki.

A finálé látványos játékot hozott, Székely leginkább nyolcvanas, Bezzeg a kilencvenes átlag körül volt a négy szett során. Bezzeg 2-1-re vezetett, a legállás pedig 2-2 volt. Az utolsó leget Nándi húzta be, ezzel 80 pontot szerzett, egyetlen fordulóval a legjobb negyvenbe jött be. A döntőben tehát Bezzeg 87,61-es átlaggal, 1-3, 3-0, 3-2, 3-2-vel nyert, Székely lett a bajnok.

A férfi steel-ob végeredménye:

1. Székely Pál (Budapest Police SE) 384 pont

2. Petrács Gábor (Partiscum DC) 320 pont

3. Takács Gábor (Prince of Darts DSE) 320 pomt

(Azonos pontszám esetén a több tornagyőzelem, majd a több dobogós hely rangsorol)

Negyeddöntő

  • Székely Pál-Raszler József 2-0
  • Kovács Patrik-Mester Zoltán 2-0
  • Takács Gábor-Rucska József 2-0
  • Bezzeg Nándor-Petrács Gábor 2-1

Elődöntő

  • Székely Pál-Kovács Patrik 2-0
  • Takács Gábor-Bezzeg Nándor 0-2

Döntő

  • Székely Pál-Bezzeg Nándor 1-3

A női versenyben Erdei Nóra, a Prince of Darts játékosa Ölei Annamáriával szemben 12 pontos előnnyel várta az utolsó forduló Németh Éva (154 pont) és Kovács Tamara (132) volt a további sorrend. A négy legjobb jutott az elődöntőbe, de mivel ott Erdei Nóra és Ölei Annamária is kikapott, így biztossá vált, a két első között nem fog változni a sorrend.

A döntőt végül Németh Éva, a BEAC játékosa húzta be, Kovács Tamarát győzte le 7-5-re. Németh Éva hét versenyből háromszor tudott nyerni. Így ezzel a sikerével nem csak utolérte Öleit a pontversenyben, mivel több versenyt is nyert, így be is előzte őt.

A női steel-ob végeredménye

1. Erdei Nóra (Prince of Darts) 206 pont

2. Németh Éva (BEAC) 194 pont

3. Ölei Annamária (Békéscsaba) 194 pont

(Azonos pontszám esetén a több tornagyőzelem, majd a több dobogós hely rangsorol)

  • Negyeddöntő
  • Erdei Nóra-Bósza Emese 1-0
  • Magócs Éva-Kovács Tamara 0-6
  • Németh Éva-Csombok Tina 6-5
  • Laczi Viktóra-Ölei Annamária 0-6

Elődöntő

  • Erdei Nóra-Kovács Tamara 0-6
  • Németh Éva-Ölei Annamária 6-3

Döntő

  • Kovács Tamara-Németh Éva 5-7
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2414315607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása