9 Nyíl

Peter Wright ezt a napot örökre elfelejti

2018. november 04. 01:22 - Denis Potvin

World Series of Darts, Schwechat, Multiversum – 2. nap, összefoglaló

Nagy meccsek voltak és furcsán simák is. Szerintünk Simon Whitlock a nap nyertese, Jamie Lewis megmutatta megint, mit is tud. Peter Wright pedig valami hatalmas gödörben volt, értelmezhetetlenül rossz teljesítményt mutatott meg. Ja. És. Michael van Gerwen. Ő csak szétdobta megint a táblát.

drg6gdswwaaqopm.jpg

Michael Smith-Kyle Anderson 6-3

Az ausztrál Anderson egy csatát túlélt, a másodikat nem tudta, Micchael Smith állta az útját. Méghozzá döbbenetes jó átlaggal, szenzációs tömegekkel. Smith a tőle szokott rezzenéstelen arccal dobálta a triplákat, miközben Kyle Anderson is a – szerintem a világon egyedülálló technikával dobált nyilakkal – egy 109-es kiszállót is odarakott. Smith barátunkat ismerjük, őket az ilyenek nem szokták zavarni. Most sem. Egy 120-as kiszállóval válaszolt Anderson 3-3-ra jött fel, de akkor Smith csavart megint egyet a semmit mondó tekintetén és ez 127-es, bullos kiszállót, majd egy 112-est is odacsapott és úgy teljesen mellékesen kihasználva Anderson hét legnyilát kihasználva megnyerte a meccset. Ez nem csak rajta múlt.

Raymond van Barneveld-Raymond Smith 6-5

Négy olyan meccs volt az este folyamán, amely csak az utolsó legben dőlt el. Ez volt az első és ez éppen azon múlt – véleményünk szerint -, hogy Barney ma valami gyengét mutatott be. Bár dobnánk 89,63-at, bármikor, de ez a holland sztártól kicsit szürke volt. Barneveld 3-0-ra is vezetett. Talán lazábbra vette ez az estét, de 3-4 és 4-5 után neki kellett kapaszkodnia. Nyilván nem akart kikapni, de 5-5 után csorgott verejték a homlokáról. 40-ről először nem tudott kiszállni, majd egy újabb elrontott nyíl után bevágta a D10-et. Hát így.

Gary Anderson-Dave Chisnall 5-6

A kétszeres világbajnok Anderson azért ezt másképp gondolta. Még az elején az sem zavarta meg igazán, hogy 1-0-s vezetése után Chizzy 109-ről szállt ki és érezhetően motivált volt. A 2-1-es vezetését Anderson egy csodás, rutinból jövő 170-es kiszállóval próbálta visszaverni 4-2 is volt a skótnak de aztán Chisnall 113-as kiszállóval megint nyomás alá helyzete ellenfelét. Anderson egy zseni, ilyenkor egy sztár azt csinálja, hogy valami nagy kiszállóval megmutatja, ki a király. Anderson 130-ról szállt ki. De Chizzy ezen a napon királyölő akart lenni, és meg is tett, innen fordított. Három leget nyer egymás után, egy száz feletti átlagot dobó ellenfelet vert ki.

Peter Wright-Gerwyn Price 1-6

Ez volt az este meglepetése. Nem csak azért, mert Price nyert, hanem azért mert Wright így esett ki. 79,94-es átlaggal. Emberemlékezet óta nem dobott Wright ilyen gyengén. Price-nak meg 81,44 is belefért ebbe a sikerbe. Jól jegyezzük fel. A hét leg során Wright dobott 4 darab 100, vagy afelettit, 3 plusz140-est és három 180-ast. 11-ből csak egy kiszállója volt jó és D4 volt a legmagasabb kiszállója. Amellett, hogy Price érdemeit egy cseppet sem akarnánk minősíteni, Snakebite ma egy sikló volt, nem pedig egy kígyó.

Simon Whitlock-Daryl Gurney 6-5

Na, erre a meccsre is egészen másképpen tettünk volna, ha fogadtunk volna rá. Gurney az előző nap lehengerlő volt. Ezen a meccsen is sokkal jobb átlagot (95.05-88,86) dobált, mint ellenfele, mégis kiesett. Tulajdonképpen irányította a meccset, 5-3-ra is vezetett, volt közben egy 144-es kiszállója. Volt egy nyila a bullra és akkor övé a meccs, 25 lett belőle, aztán nagyon lemaradt. A végén pedig – számoljuk csak össze – hét nyila volt, hogy befejezze a meccset. Elszúrta, egymás után sorban. Whitlok pedig bedobta, akinek az érdemeiből semmit nem vesz le az a tény, hogy tiszta fejjel végigcsinálta ezt a meccset.

Robb Cross-Jamie Lewis 5-6

Lewis ezért a sikerért már pénteken megharcolt. Most csak 87.87-tel verte meg a nála sokkal rosszabbul teljesítő világbajnokot, de a Dimitri Van den Bergh elleni siker olyan mentális erőt adott neki, hogy szombaton ezt is be tudta húzni. Egy-egy száz feletti kiszálló és 1-3-ról 4-3-ra fordító Cross, de után 15 nyílból egyenlítő Lewis és máris 4-4 és 5-4-es Cross vezetésnél, két 180-ast dobó, aztán 57-ről kiszálló Lewis. Szóval ez jelenti az igazi mentális erőt.11 nyilas leg, aztán 13 nyíllal a világ végén hagyni a világbajnokot. Jamie Lewis. Respect.

Mensur Suljovic-James Wade 3-6

Elárulok egy hatalmas titkot. Hasonló problémákkal küzdök, mint James Wade, és harcolok ellene, ahogy ő. Természetesen James Wade nyilakkal dobálok, amely úgy nőtt hozzám, mint az, amivel ő is küzd. És az ő ereje ad nekem is erőt. Az, ahogy most Mensurt is legyőzte főképp. Érezhető volt (főleg 3-1 után) lehetett látni rajta, hogy meg fogja nyerni. Suljovic most egy kicsit gyengébben dobált és feltörekvő, vagyis a visszatörekvő Wade ellen ma nem volt esélye. Félreértés ne essék. Nekem Wade azért a példaképem, mert minden sportágban a mentális betegségekből visszatérőkért szorítok. James Wade. Respect.

Michel van Gerwen-Damon Heta 6-0

Valamelyik olvasónk azt írta, hogy szegény Heta. Hát. Tényleg. Nem sokat tévedett. A holland dobógép egy pillanatig sem érzett irgalmat, 104,86-os átlaggal mosta le ellenfelét. Bár ez nem túl szerencsés szó, de tényleg nem volt esélye szegény ausztrálnak. A világelsőnek két 12 körös lege is volt, így végül Heta úgy esett ki, hogy egyetlen egyszer sem tudott a kiszállóra dobni. De ez is élmény lehetett neki, legalább kiszállók nélkül is eljutott a 85,62-es átlagig. Emlékezni fog rá.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6114342927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása