9 Nyíl

THE BOY IS BACK IN TOWN AGAIN!

2018. november 04. 23:25 - matyi96

2018 World Series of Darts Finals - Bécs - döntő nap (összefoglaló)

A délutáni mérkőzések után (és Gerwen búcsúja után) itt volt az idő eldönteni, hogy ki nyerje a World Series of Darts Finals címét. Négyen maradtak, név szerint Michael Smith, Gerwyn Price, Raymond van Barneveld és a múlthéten tévés tornagyőzelmet ünneplő James Wade.

james_wade_2.jpg

ELŐDÖNTŐK

Gerwyn Price - Michael Smith 8-11

Az este az elődöntőkkel vette kezdetét, először is Michael Smith és Gerwyn Price játékával. Nem is akármilyen játék volt ez, jól belecsaptak a lecsóba 20 óra derekán. Magas színvonalon folyt a játék a kezdetektől, és inkább Smith fölénye érvényesült, főleg a kezdéseiben volt nagyon erős az angol. Ennek köszönhetően (mivel ő kezdte a meccset) az ő 3-2-es vezetésével mentek el legelőször pihenni. A folytatásban sem hagyott alább a remek játék, Price egy tizenhárom nyilassal egyenlített, sőt egy breakkel a vezetést is átvette. Ám, ahogy tanítják Smith gyorsan visszavette a kezdését és innentől kezdve a maga javára fordított a mérkőzést. A tizedik leget egy tizenegy nyilassal nyerte, ezzel mentek egy újabb szünetre. Ezt követően Price kicsit visszaesett, a meccs pedig eldőlni látszott, ugyanis már 10-5 volt Smith javára a következő etap kezdetekor. A kommentátorok elkönyvelték Smith győzelmét (ahogy sokan mi is), de Price-t azért nem abból a fából faragták... Zsinórban nyert három leget, azonban hozzátartozik az is, hogy Smith kismillió meccsnyilat elrontott. Price saját maga nyolcadik legjét egy gyönyörű 116-os kiszállóval abszolválta, ekkor nagy volt az öröm. És a következő legben is az lehetett volna, de elrontotta a kiszállóját, Smith-nek pedig ami nem ment tisztán azt megoldotta 126-ról (T19, T19, D6) és bezsebelte a győzelmet. Ezzel Michael döntőbe jutott, megérdemelten. 

James Wade - Raymond van Barneveld 11-2

Remek mérkőzésnek néztük elébe. James Wade, mint friss tornagyőztes, Barneveld, mint friss Gerwen-verő. Mi gond lehet ebből? Barney elképesztő tempóban kezdte el a mérkőzést, dobott öt tökéleteset, majd a hatodikat elrontotta. A leg az övé lett, ekkor még nem gondolta mi vár rá. James Wade valami elképesztő módon kezdett el játszani, rég láttam ilyen magabiztosan és ilyen jól dobni (még múlt héten sem volt ennyire magabiztos, de hát nyilván az akkori győzelem nagy lendületet adott neki). Barney megnyert legje után Wade zsinórban nyolc(!!!) leget húzott be, parádés játékkal, mindössze tíz kísérlete volt duplára, amiből ugye nyolcat dobott be. Az egyenlítés egy 160-as kiszállóval lett meg, emelett dobott még egy 124-es (T20, T8, D20), valamint egy 141-es (T20, T19, D12) kiszállót. A 141 végén a D12-es befejezés zsinórban a harmadik volt a duplaszektort tekintve. Barneveld 8-1 után összerakott egy ötkörös produkciót, amivel szépítette az eredményt és elvonultak a mérkőzés második szünetére. A folytatásban sem jutott sokkal több babér a hollandnak, James folytatta a remek játékat, ráadásul Raymond nem is volt annyira jó, mind addig. Wade tehát behúzta a maradék három leget gyorsan, és bemenetelt a döntőbe. Úgy látszik a kis Arthur tényleg nagyon jó hatással van az apuka játékára! 

DÖNTŐ

Michael Smith - James Wade 10-11

Hát mi volt ez??? Óriási játék, óriási dráma. Nem árulok el nagy titkot, James Wade nyerte meg a döntőt döntő legben. Az egész meccsen fej-fej mellett haladtak, talán ez elején tudott ellépni egy kicsit Wadey, de a második szünet eljövetelkor már 5-5 volt az állás. És onnantól kezdve szépen csordogált...illetve kitűnő színvonalon zajlott a mérkőzés. Hiába volt itt-ott egy-egy break, rögtön eszmélt az ellenfél és visszavette az eladott leget. Aztán a végjátékrs Wade jobban össze tudta szedni magát, 10-9-nél 121 ponton volt, amikor Smith még sehol sem járt. Jött a tripla húsz, majd 25-tel 36-ra akart kerekíteni, de pirosat dobott zöld helyett. Maradt 11, de 3-as helyett 17-est talált, besokkalt. Smith egyre lejebb ért, de még egy köre volt Wade-nek, rádobott a Bull-ra a végén, de nem találta azt el. A leg ennek az óriási hibának köszönhetően Smith-é lett, jöhetett a mindent eldöntő utolsó leg. Smith kezdett és nagyon jól haladt lefelé, Wade nem meglepő módon szétesett. Aztán jött neki egy 140, amivel 141-re tette magát. Smith ekkor már bőven kiszállón volt, de nem dobta be. Wade 141-ről 105 ponttal 36-ra kerekített, és imdákozott, hogy Smith ne dobja ki a maradék 40 pontját. Hát imái megtalálték a keresett Istenét, Smith elhibázta a duplákat mindenütt, Wade pedig köszönte szépen és elsőre kidobta a D18-at. Micsoda dráma, micsoda meccs, micsoda végjáték! Le a kalappal Wade előtt, nem akármilyen két hét van maga mögött. Smith nagyon csalódott lehet most, de előtte még rengetek idő van, és valljuk be őszintén, ha Smith nyer abban erősen benne lett volna Wade óriási hibája annál a 121-es sokkallásnál. Persze, ha Smith nyert volna, nem hiszem, hogy érdekelné ez, de a sportban nincs volna. A döntőben mindketten 100 körüli átlagot dobtak, láthattunk öt darab száz feletti kiszállót (3-2 arányban), valamint tíz száznyolcvan is a képernyőkre került. Soha rosszabbat!

És soha rosszabb tornát sem kívánok senkinek, irigy vagyok azokra, akik ezt élőben láthatták. De persze csak jó értelemben. Ez volt a 2018-as World Series of Darts döntője, további szép estét! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9114353005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása