9 Nyíl

Százas átlag nélkül, de elindult az utolsó móka a vb előtt

2018. november 23. 18:49 - Dart Major

2018 Players Championship Finals - Minehead, első nap, délutáni program

Az év repülésének legékesebb bizonyítéka, hogy elindult a világbajnokság előtti utolsó torna a Players Champioship Finals. Az idei P.C. sorozat legjobb 64 játékosa (mínusz Mensur Suljovic) jött össze a szokásos minehead-i helyszínen, hogy eldöntsék ki viszi el a győztesnek járó 100.000 fontot. Illetve eldőlnek a világbajnokság kiemelésének "számai" is, ami szintén nem elhanyagolható tényező. Nézzük meg mi történt a tizenhat mérkőzést tartalmazó délutáni programban.
46477027_2259936470893272_2992583171465281536_o.jpg

A napot Brendan Dolan és Michael Barnard nyitotta a "kis színpadon". Hektikus találkozó volt, Barnard behúzta az első két leget, aztán viszont Dolan nyert kettőt zsinórban. 4-4-ig mentek fej-fej mellett aztán Dolan jobban figyelt és megnyerte a maradék két leget. Dolan 91-es átlagot és 42,86%-os kiszállózást mutatott be ami messze nem rossz mutató.
A nagy színpadon holland rangadót játszottak vagyis Jeffrey de Zwaan és Jelle Klaasen feszült egymásnak. de Zwaan gyorsan 2-0-ás előnyre tett szert, és ezt az előnyt sikerült a végéig tartania. Klaasen sokat nem tudott kezdeni azzal, hogy fiatal ellenfele nagyon odafigyelt a kezdéseire, és de Zwaan tíz ponttal nagyobb átlaga is túl sok volt. 
A 6-4-es eredmények sora folytatódott Max Hopp és Steve West meccsén. West nagyon nem volt "képben" a kiszállózás tekintetében hiszen 18,18%-al dobta a duplát. Így az is csoda, hogy négy leget tudott nyerni, a 98,44-es átlagot dobó német ellen.
hop.png
A sort Ryan Searle borította fel, aki Josh Payne ellen 2-1-es hátránynál rálépett a gáz pedálra. Dobott négy darab öt köröst és egy mesteri tizenkét nyilast 121-es kiszállóval így megérdemelten nyert 6-2-re.
Ennél is nagyobb arányban nyert Nathan Aspinall aki egy elég rendesen formán kívül játszó Martin Schindlerrel találta szemben magát. A német játékos összesen háromszor dobott kiszállóra a meccsen, és alig ért el 85-ös átlagot. Aspinall viszont 96,9-es átlagot és 46% feletti kiszállózást hozott össze.
asp.png
Benito van de Pas ugrott be Mensur helyett a versenyre és játszott Keegan Brownnal. Bár a játék az erős túlzás mivel még a 80-as átlag sem jött össze a hollandtól. Egy szép tizenkét nyilast dobott, de ezt leszámítva csak rohant az eredmény után. Brown végig vezetve, de 90 alatti átlaggal hozta a meccset 6-3 arányban.
Gabriel Clemens nem sokat vacakolt, és "nekiugrott" Andrew Gildingnek. A német játékos 3-0-ás előnyt épített fel, bár ehhez kellett egy gyengén játszó Gilding is. "Goldfinger" csak 81-es átlagot tett fel a táblára, de háromból három kiszállót oldott meg. A német pedig okosan, nem kapkodva hozta a mérkőzést.
Adrian Lewis személyében megjött a délután első nagyágyúja. És ha már jött akkor simán megverte Adam Huntot. "Jackpot" kiválóan játszott, öt darab öt köröst és egy tizenegy nyilast is dobott, kiszállt 126 pontról, szóval ellenállhatatlan volt. Hunt becsületére legyen mondva két leget azért elcsípett.
lews.png
Steve Lennon és Ryan Joyce mérkőzése sem tartozott az izgalmas kategóriába. Lennon 3-0-ra majd 4-1-re is vezetett, szóval nem sok kétséget hagyott afelől, hogy mi lesz a vége. Az ír dartsos három tizenöt nyilast valamint egy négy köröst is dobott, 97-es átlag fölött zárt, szóval kiváló volt! 
len_1.png
Ausztrál rangadót is rendeztek ahol Simon Whitlock és Kyle Anderson csapott össze. Óriási volt ahogy a meccs indult, Whitlock tizenkét nyilasára (ahol 154 volt a kiszálló) Anderson egy tizenegy nyilassal válaszolt. Utána viszont csak hat körös partik jöttek és ezeket mind a "Varázsló" nyerte így pedig kellemes előnyre tett szert. Sőt 5-1-re is elhúzott miután 100-ról kiszállt. Anderson nem adta fel és és 5-4-re zárkózott fel, de a tizedik leg ismét Whilocké lett és ő jutott tovább.
Mervyn King és Simon Stevenson meccséről pár adat: King átlaga 78,2, Stevensoné 77,31. Kiszállók: 26,09% és 21,05%. King nyert 6-4-re egyébként.
https://twitter.com/i/status/1065997083159773186 King legalább humoránál volt.
Daryl Gurney és Robert Thornton mérkőzése pár éve még rangadó lett volna. Hát idén már nem az, sőt ez a meccs még a futottak még kategóriába sem nagyon férne be. Thorntontól még gyengélkedése ellenére is csúnya a 82-es átlag, Gurneytől viszont a 85 egyenesen rémes. Gurney dobott három öt köröst, de kettő hét köröst is "sikerült" összehoznia. A meccs 2-2-ig volt "érdekes", aztán szép lassan fogyott el a skót mint  a "rózsaszín gumicukor". (A legendás Sid Wadell mondása).
Stephen Bunting és Richard North mérkőzése némileg javított a hangulaton. Bunting jól kezdett, 3-0-ra elhúzott, köszönhetően 111-es és 164-es kiszállójának. North ezután viszont dobott három tizenöt nyilast (és egy 128-as kiszállót) és visszajött a meccsbe. Innentől pedig eljutottak döntő legig, bár Buntingnak voltak meccsnyilai. A nyomást Bunting bírta jobban és ő jutott tovább.
bun.png
James Wade és Ross Smith következtek. Nem lett Wade számára könnyű meccs, bár 3-1-re ellépett (dobott egy jóféle négy köröst is), ám Smith ki tudott egyenlíteni. Aztán jött egy 130-as kiszálló Wadetől, de Smith megint egyenlített. A következő legben Smith sok tripla nélküli kört dobott így azt elbukta, a tizedikben pedig az egyenlítéshez szükséges duplát nem találta el, ez pedig Wade győzelmét jelentette.
Mickey Mansell és Madars Razma elég hektikus, de legalább izgalmas meccset hozott össze. Mansell 2-0-ás vezetése után a lett játékos három öt köröst küldött "ajándékba", sőt még 147 pontról is kiszállt. Az előnyt növelte is 4-2-re, de Mansell ezt még kiegyenlítette. Ekkor a lett megint dobott egy öt köröst, majd a tizedik legben miután Mansell bajba került a kiszállóval, a mérkőzést is megnyerte.
Zárásként egy jó kis Dave Chisnall - Jamie Lewis találkozóra került sor. Jó meccs volt kilenc 180 született ami holtversenyben a Hopp-West meccsel a legtöbb volt délután. És egyébként a színvonalra sem lehetett panasz. "Chizzy" szerzett két leges előnyt, ami csak addig tartott amíg a walesi két öt körössel ki nem egyenlített. Sőt a harmadik is érkezett és vezetett is Lewis, de ez nem volt hosszú életű. Az angol ugyanis két öt köröst dobva visszavette a vezetést, sőt sikerült 5-3-ra is elmennie. Ekkor még volt válasza Lewisnak, de a tizedik legben Chisnall egy tizenkét nyilassal eldöntötte a mérkőzést.
chis.png
A délután eredményei:
eredmenyek_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3714389570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása