9 Nyíl

Nagy magyar sikerek megint a WDF-tornákon

2018. november 28. 18:23 - Denis Potvin

A hétvégén négy helyen is rendeztek WDF pontszerző versenyeket és kettőn magyar sikereknek is örülhettünk. Két tornát távol Európától, Hongkongban illetve Új-Zélandon bonyolítottak le, de volt verseny Olaszországban és Máltán is. E két utóbbiban sikerült emlékezetes bravúrt elérni. Nézzük a részleteket.

46762630_2185108928186761_2494219274088873984_o.jpg

Kezdjük Bolognával, illetve egészen pontosan a közelében fekvő Pieve di Centóval, ahol Székely Pál öregbítette a magyar darts jó hírét. A második, vasárnapi versenyen az ötödik helyet sikerült elcsípni, pedig nagyon komoly volt a mezőny, hiszen BDO A kategóriás versenyt bonyolítottak le.

A tornára 321 férfi és 51 nő adta le a nevezését, ez volt a torna történetében amúgy a legtöbb eddigi induló. Szombaton a Finder Italian Gran Masterst rendezték, majd vasárnap a 4. Open Italiara került sor. Ez utóbbin lett 5. Székely Pál úgy, hogy előtte Martin Adams nyert, a spanyol Ricardo Perez Ibarrát verte a döntőben. A harmadik az angol Aaron Turner és a belga Mario Vandenbogaerde lett. A szombati versenyt a férfiaknál a holland Wesley Harms, a nőknél a holland Aileen De Graaf nyerte, a holland hölgy vasárnap is az élen végzett. A nőknél mindkétszer az angol Paula Jacklin végzett a második helyen.

2018_finderitaliangrandmasters_winners.jpg

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, Máltán is szép magyar siker született. Az egyetlen  magyar kerekesszékes dartsjátékosunk, Miklós József paradartsban a második helyet szerezte meg, az angol Passtól kapott ki 3-2-re a döntőben. Az angolok amúgy majdnem taroltak, csak a férfi győztes, a görög John Michael nem volt az. Második lett Andy Hamilton, harmadik David Paletti és Tony O’Shea. A nőknél Deta Hedman nyert, Julie Thompson lett a második, Nikki Goldsmith és Sahar Chick a harmadik. Erre a versenyre összesen 256 férfi és 51 női nevezés futott be.

46837239_2034132370040237_5916787220877934592_n.jpg

Akkor említsük még meg a másik kettőt is. Az új-zélandi Levinben rendezit a Ted Clements Memorial Opent, amelyet a férfiaknál és a nőknél is hazai versenyző nyert meg: Mark Cleaver és Judy Fenton lett az első. Hongkongban is népes mezőny gyűlt össze, a férfiaknál hazai siker született, Fo Leung végzett az élen, a nőknél a WDF-8., japán Szuzuki Mikuru nyert.

A legfrissebb WDF-ranglista alapján a férfiaknál három magyar van a legjobb százban, Székely Pál a 44., Végső János a 70., Takács Gábor a 82. helyen áll. Az első három: 1. Jim Williams (walesi), 2. Scott Mitchell (angol), 3. Michael Unterbuchner (német). A nőknél két magyar van a százban méghozzá nagyon előkelő helyen. Ihász Veronika a 10., Czipó Vivien pedig 15. helyen áll. Vezet Deta Hedman (angol), Aileen Graaf (holland) és a vb-résztvevő Lisa Ashton (angol) előtt.

Idén még december 7-9. között a hollandiai Egmond aan Zee-ben rendezik a nagyszabású Finder Darts Masters, majd december 12-én az oroszországi Jekatyerinburgban lesz még egy verseny. Aztán január 5-13. között jön a Lakeside-i világbajnokság. Előtte a szerencsésebbek a PDC-vb-n indulhatnak. A többiek pedig készülnek a következő szezonra.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2914401968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása