9 Nyíl

Mire megy a Lengyel Sas és az U23-as vb-döntős a vb-n?

2018. december 05. 16:55 - Dart Major

A PDC-világbajnokság résztvevőinek arcképcsarnoka – 4. rész

Rövidesen kezdődik a William Hill PDC-világbajnokság. Jó szokásunkhoz híven, több részben foglalkozunk a világbajnoksággal. Korábban megtettük ezt a történetének a felelevenítésével, a legfontosabb meccsekkel és foglalkoztunk már a résztvevőkkel is. Most is ezt tesszük. A következő 12 napban, egészen a vb kezdéséig végigvesszük azt a 96 játékost, aki eljutott az Ally Pallyba és aki osztozni fog majd a 2,5 millió fontos összdíjazáson is. Az aktuális (és a következő három) részben az idén a Pro Tour sorozaton jól teljesítő játékosok következnek.
pdc_1_1.jpg


Danny Noppert (1.)
A fiatal holland játékos első PDC világbajnokságára készülhet miután első helyről jutott be a Pro Tour ranglistáról. A korábbi BDO vb döntős "Noppie" első szezonjában már tornát is nyert, hiszen az ő sikerével ért véget a Players Championship huszadik állomása. Voltak további szép eredményei például elődöntőt játszott az International Darts Openen és a European Grand Prixen is. Nagy tornákon is volt jó teljesítménye, a Players Championship döntőjén a legjobb négyig ment.



Krzysztof Ratajski (2.)
A lengyel játékos másodszor jutott ki a világbajnokságra, és ez nem kis bravúr tőle. Hiszen az év rosszul indult számára mivel nem jutott Pro Tour kártyához, de aztán nyert egy UK Open selejtezőt. Majd év végén jött a nagy durranás: Players Championship versenyt is megnyert ezzel pedig második lett a Pro Tour ranglistán. A Grand Slamen és P.C. Finals-on is jól szerepelt, a legjobb tizenhatig jutott.



Ricky Evans (3.)
"Rapid" Ricky idei éve kifejezetten jól sikerült a tavalyi gyengélkedés után. A Dutch Darts Championshipen döntőbe jutott, ám ott vereséget szenvedett. A Players Championship sorozatban négy alkalommal jutott nyolc közé, a European Touron pedig kétszer játszott nyolcaddöntőt. Kvalifikált a World Grand Prix küzdelmeire, de ott hamar elvérzett, viszont a UK Openen a legjobb 32 közé, a European Championshipen és P.C. döntőjében a legjobb tizenhatig menetelt. Negyedik alkalommal vesz részt világbajnokságon, eddig kétszer jutott a második fordulóba.

Jeffrey de Zwaan (4.)
A fiatal holland dartsos 2016 után játszhat újra a legrangosabb eseményen. Idén elcsípte a Pro Tour ranglista negyedik helyét amihez kellett egy tornagyőzelem is. Nevezetesen a tizedik Players Championship állomáson diadalmaskodott. Ezeken kívül a World Matchplay is emlékezetesre sikerült neki hiszen az elődöntőig jutott. Továbbá döntőt és elődöntőt is játszott P.C. versenyeken illetve egy UK Open kvalifikációs versenyen is tudott döntőzni. 

Steve Lennon (5.)
A huszonöt éves ír játékos a tavalyi debütálás után újra kijutott a világbajnokságra. Idén döntőt játszott a Dutch Darts Masters küzdelmein, összesen pedig hét European Tour állomásra jutott ki. A Players Championship sorozatban egyszer-egyszer jutott nyolc illetve a legjobb tizenhat közé. Ott volt a World Grand Prix, a European Championship és a World Matchplay küzdelmein is, de a legjobb 32 közül nem jutott egyszer sem tovább. Ám a P.C. Finals jobban sikerült neki és a nyolcig elküzdötte magát.

Chris Dobey (6.)
Dobey zsinórban harmadik világbajnokságára készülhet, köszönhetően hatodik helyének a Pro Tour ranglistán. Idén két döntőbe jutást könyvelhetett el Players Championship fordulókon, ahol egyébként két alkalommal nyolcaddöntőt is vívhatott. A European Tour sorozat nem lett túl emlékezetes számára, hiszen csak öt tornára jutott ki, de legalább kétszer a legjobb tizenhat közé eljutott. A nagy tornák közül kettőre ért oda, a UK Openen a legjobb tizenhat jelentette számára a végállomást, a P. C. Finals viszont ennél is jobban sikerült ott a legjobb nyolcig menetelt.

Martin Schinlder (7.)
Az ifjú német játékos a tavalyi év után megint ott lehet az Alexandra Palace színpadán. És az idei évét elnézve abszolút nem érdemtelenül, hiszen szépen gyűjtögette a pontokat. Junior vb ezüstérmes lett, ami karrierjének eddigi legszebb eredménye. Sikerült két Development Tour fordulót is megnyerni, ami szintén nem elhanyagolható tényező. Kétszer elődöntős volt Players Championship versenyen, ahol még volt egy nyolcaddöntője is. Két UK Open selejtezőn szintén elért a legjobb tizenhatig, de ami még fontosabb, hogy ezt a teljesítményt kétszer E.T. állomásokon is elérte. A nagy tornákon közül a legjobb 32 volt a végállomás a UK Openen, a Grand Slamen pedig nem jutott tovább a csoportból.

Josh Payne (8.)
Payne 2017 után vehet részt megint világbajnokságon. Az idén huszonöt éves játékos idén újra tornát nyert, hiszen a tizenkettedik Players Championship kör az ő győzelmével végződött. Tovább egy elődöntőt és két nyolcaddöntőt is elért itt, valamint kvalifikált négy E.T. állomásra is. A Grand Slam of Darts egész jól sikerült neki, mivel eljutott a legjobb tizenhat közé. A Grand Prix és a P.C. Finals viszont nem jött neki össze, rögtön az első mérkőzésén kikapott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6514417632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása