9 Nyíl

Egy soha véget nem érő délután margójára

2018. december 15. 18:41 - Dart Major

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace -harmadik nap (délutáni összefoglaló)

Harmadik nap, újra duplázással, vagyis délutáni és esti programmal. És kiemeltekkel, akik közül az egyik MvG. Szóval a mai program sem ígérkezett rossznak. Először álljon itt a délutáni maraton összefoglalója. Mondjuk úgy: akadt embert próbáló része.

pdc-world-dart-championship-2019.jpg

Richard North (angol) - Robert Marijanovic (német) 3-2 (2-3; 2;3, 3-2; 3-2; 3-2)
Az első szettben remekül kezdett a német színekben induló horvát játékos és két tizenöt nyilassal elhúzott. Ezt kiegyenlítette az angol, mivel Marijanovic képtelen volt kiszállni mind a harmadik mind a negyedik legben. A döntő legben aztán North nem dobott kiszállót így a német ment 1-0-ra. A második szettben 2-2-ig elmentek a saját kezdéseket behúzva. Meggyőzőbb volt Marijanovic aki két öt köröst és egy 147-es kiszállót dobott. A döntő legben megint jött North és a dupla gond, ezzel pedig megduplázódott a német előnye. A harmadik szett sem hozott túl sok izgalmat, megint mindenki hozta a saját kezdését 2-2-ig, csak ezúttal North dobott két öt köröst. Aztán jött a harmadik is amivel 2-1-re alakította a szettek állását. 
A negyedik szettben közel került a meccs megnyeréséhez a német ugyanis összehozott egy 2-0-ás előnyt. Persze megint North rontott dupláinak is köszönhetően. North dobott rá egy tizenkét nyilast, de a negyedik legben Marijanovic 70-ről kiszállhatott volna a meccsért, de nem tette. És ahogy lenni szokott az ellenfél büntetett, jött tehát a döntő szett. Itt három breaket is dobtak a felek, igaz most meg Marjianovic szerencsétlenkedett a kiszállóval. 2-1-es North vezetésnél az angol kezdett és mivel ellenfele 23 és 60 pontot is dobott a leg elég simán lett Northé. Aki tehát 2-0-ás hátrányból, a sírból hozta vissza a meccset. Összejött tehát a várva várt meccs a legjobb 32 között: West - North.
nor_2.jpg
Mickey Mansell (észak-ír) - Jim Long (kanadai) 1-3 (3-2; 2-3; 0-3; 2-3)
Hát ez az a mérkőzés amiről nehéz mit írni. Nem is próbálkozom olyan nagyon. Mansell idén tornát is nyert és nem egy rossz játékos. Ma viszont alig több mint 75-ös átlagot dobott a rutintalan Long ellen. Aki szintén nem játszott nagy formában. A meccsről röviden: az első szettet 3-2-re elvitte Mansell, aki itt még rendben volt, dobott két öt köröst is.  A másodikat a kanadai vitte el 3-2 arányban. Mansell itt is egy öt körössel kezdett, aztán szétesett. A harmadik szettet 3-0-al vitte el a kanadai. Két hét körössel. És az utolsó szett is Longé lesz. Itt végre dobott egy szép tizennégy nyilast. Legyen elég erről ennyi. És valószínű Long következő ellenfele Benito van de Pas nem dől kardba az izgalomtól.
lon.jpg
Josh Payne (angol) - Jeff Smith (kanadai) 3-2 (1-3; 3-1; 3-0; 2-3; 3-0)
Kitűnően kezdte a mérkőzést Smith, az elbukott első leg után dobott két öt köröst majd egy hat köröst és elvitte az első szettet. Az utolsó leghez kellett némi szerencse is, mert Payne a 120-hoz szükséges D20-at elrontotta. A második szett három breaket hozott, főleg Payne tizenhárom nyilasa volt ami szépre sikerült. A végén az angol behúzta az első kezdését és így egalizálni tudott. Egy tizenhárom nyilassal kezdte Payne a harmadik szettet, aztán jött egy bohózat-gyanús huszonnégy nyilas aminek Payne örülhetett. Hogy ezt felejtesse megint dobott egy öt köröst és már nála volt a szett előny.
Két break leget hozott a negyedik szett, majd jött egy újabb kiszálló "anti-parti", amiből Smith jött ki jobban és vezetett 2-1-re. Ezeket két hat körös követte első pályáról így tehát a meccset kezdő Smith 2-2-re alakította az állást, jöhetett a döntő szett. Erre az etapra a kanadai elfogyott mint a jó bor a vacsora alatt. Sem a tömeg, sem a kiszálló nem ment, Payne csupa hat körössel 3-0-ra elvitte a szettet és ezzel megnyerte a meccset. Következik Dave Chisnall a fiatal angolnak.
pay_1.jpg
Max Hopp (német) - Danny Noppert (holland) 3-0 (3-0; 3-1; 3-2)
A mérkőzés első szettjét mutogatni kéne a "hogyan verjük meg magunkat" kategóriában. Hopp tizennégy nyilasával nem is lett volna gondja Noppertnek mert előről az belefér. De a holland a saját kezdésében 24 pontról hat nyíllal sem bírt kiszállni, majd amikor lett volna sansza visszabreakelni azt is kihagyta, így sima 3-0-al bukta az első szettet. A második szett csodásan indult, két tizenkét nyilas hátsó pályáról. + Noppert kiszállt 130-ról. De jött a harmadik break is, Noppertnek ezúttal két kör kevés volt 60 ponthoz, Hopp pedig köszönte szépen és dobott egy tizenöt nyilast. Hogy a holland nyomora teljes legyen a negyedik legben 25 pontról nem szállt ki így ez a szett is a németé lett. Tömegben teljesen ugyanúgy teljesítettek a felek, de Noppert rém gyatrán kiszállózott. A harmadik szettet egy mesteri tizenegy nyilassal kezdte Noppert hátsó pályáról. Majd egy D18 kellett volna a 2-0.ás előnyhöz, de megint kihagyta a helyzetet, a német pedig egalizált. Aztán Noppert egy D20-at vétett el és megint Hopp markába hullott egy leg. Egy tizenöt nyilassal egalizált a holland, de mondanom sem kell, hogy az ötödik legben már megint nem bírt kiszállni így bukta a meccset. Hopp jól játszott, kegyetlenül büntetett, de ezt a vereséget Noppert csak magának köszönheti. 22/3 mutató a duplákon...hát erre nincs is mit mondani.
hop_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6214486870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása