9 Nyíl

Újabb TOP 10-es játékostól köszöntünk el

2018. december 21. 08:32 - Dart Major

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace - nyolcadik nap, este (összefoglaló)

A kiemeltek ipari mennyiségű kiesése azt hiszem vegyes érzelmeket vált ki a rajongókból. Akinek kedvence kiesett az némileg magába roskadt, aki pedig "semleges" szurkolóként nézi a világbajnokságot az dörzsölheti a tenyerét az izgalmak és meglepetések láttán. Ez a világbajnokság talán a legtöbb váratlan bukást hozta mióta követem az eseményt, de legalább nem unatkozik az ember. A nyolcadik nap esti programja is jónak tűnt elsőre, benne volt a pakliban egy újabb meglepi, lássuk meglett-e.
pdc-world-dart-championship-2019_1.jpg

Cristo Reyes (31. spanyol) - Rowby-John Rodriguez (osztrák) 3-2 (2-3, 2-3, 3-0, 3-2, 3-0)
Ihletett formában kezdett a spanyol, egy tizenkét és egy tizenhárom nyilassal nyitott, és volt egy 100 fölötti kiszállója is. Az oztrák egy öt körössel szépített, majd miután a negyedik legben Reyes kihagyta a szett nyilat sikerült egalizálnia is. Majd pedig elvitte az ötödik leget is, vagyis megnyerte az első szettet. A második szett orbitális break háborút hozott. Az osztrák kezdte, a spanyol folytatta. Ha pedig ez nem lenne elég akkor jött egy jóféle kiszálló csata is hozzá. A második legben mind két fél hibázott, a harmadikban Reyes, a negyedikben az osztrák. A végén Rodriguez örülhetett és jutott két szettes előnyhöz.
Világos volt, hogy Reyesnek valamit lépnie kell. Kezdésnek elvette Rodriguez kezdését, aztán behúzta a sajátját. Bár az osztrák játékosnak volt nyila ahhoz, hogy mind a két leget eldöntse a saját javára. A szettet egy öt körössel zárta a spanyol és így visszajött a meccsbe. A negyedik szett mi mást is hozott volna mint break csatát újfent. Rodriguez két öt körös breaket dobott amikre hat körösökkel felelt a spanyol. Egy hat köröst a végére is tartogatott Reyes aki így kiegyenlített.A döntő szettben az osztráknak két köre volt 80 pontra de nem jött neki össze, erre a spanyol kiszállt 108-ról, hátsó pályáról. Aztán dobott egy újabb száz fölöttit amivel az addigra már labilissé vált Rodriguezt végleg felőrölte, így pedig a meccset is meg tudta nyerni.
rey_1.jpg
Mervyn King (19. angol) - Jan Dekker (holland) 3-2  (3-2, 3-0, 2-3, 2-3, 4-2)
King és Dekker kedvet kapott a breakeléshez, hiszen az első szett minden lege hátsó pályáról ment le. King rögtön 140-es kiszállóval kísért tizenkét nyilassal nyitott, ezt egalizálta Dekker miután az angol nem dobta be a kiszállót. Ezután két öt körös breaket dobtak, Dekker egy szép 127-es kiszállót is feltett a táblára. Az utolsó leget King egy tizennégy nyilassal zárta. A folytatásban meglett az első leg amit kezdésből hozott valaki, ez pedig King volt. A másodikban ide-oda repkedtek a nyilak, csak a megfelelő duplába nem. Ezt King bírta jobban és nyerte a leget. Egy újabb öt körössel pedig a szett is meglett neki.
A holland játékos szépen feljavult a harmadik szettre, első két legét öt kör alatt befejezte, ezekre válaszolt az angol egy tizenhat és egy tizenöt nyilassal. Kingnek bár volt némi sansza a breakre, ezekkel nem tudott élni. Zárásként jött még egy öt körös a hollandtól, ráadásul 100-as kiszállóval így életben tartotta reményeit. A negyedik szettben tartotta jó formáját az "öreg" angol, két öt köröst is dobni tudott. A negyedik legben pedig a meccsért is dobhatott, konkrétan négy meccsnyilat. Egy sem talált. Az ötödikben két meccsnyila volt Kingnek, azokat is elhibázta, jöhetett a döntő szett. Ebben mindenki hozta a saját kezdését 2-2-ig (King megint két öt köröst dobot,) tehát jöhetett a hirtelen halál. Ezt King kezdte jobban egy hátsó pályáról elhelyezett tizenöt nyilassal. A saját kezdése némileg vontatott és idegörlő lett. Az ötödik körben 74 pontról kezdhetett de besokallt. Aztán meg rontotta a duplát. Dekkernek csak 52-ről kellett volna kiszállni az egyenlítéshez de ezt elmulasztotta. A végén pedig King örülhetett. Jó meccs volt, King átlaga egészen jó, ha jobban kiszállózott volna hamarabb eldőlt volna a meccs.
ki_2.jpg


Adrian Lewis (16. angol) - Ted Evetts (angol) 3-0 (3-2, 3-2, 3-1)
A két angol összecsapása a megszokott break csatát hozta. Mind a ketten dobtak egy hat köröst, miután ellenfelük nem dobta be a kiszállót. Evetts újabb hat körösére aztán érkezett egy szép tizenhárom nyilas Lewistól, aki egy tizennégy nyilassal húzta be az első szettet. Evetts két 180-as dobással kezdte a második szettet hátsó pályáról, de a kilenc nyilas nem jött neki össze, "csak" egy tizenhárom nyilas, de a pacsi járt érte Lewistól. Lewis két öt körössel fordítani tudott, de Evetts nem adta könnyen magát és egy tizennégy nyilassal egyenlített. A kifejezetten magas szintű szettet egy újabb öt körössel hozta le a szép szakállat növesztett Lewis és 2-0-ra vezetett. Evetts továbbra sem esett össze, egy 100-as kiszállóval megszerezte a vezetést. A  2-0-hoz egy bull kellett volna de ez nem lett meg így 1-1-re módosult az állás. "Jackpot" egy tizenöt nyilas breakkel megszerezte a vezetést, hogy aztán egész estét jó teljesítményére egy tizenegy nyilassal tegye fel a koronát. Kiváló meccs volt, és ami fontosabb roppant sportszerű találkozó volt. Evetts elmondása szerint gyerekkori kedvence és példaképe ellen játszott, aki ehhez méltóan is viselkedett. Szép volt!
lew_4.jpg


Mensur Suljović (7. osztrák) - Ryan Searle (angol) 1-3 (3-1, 1-3, 1-3, 1-3)
Suljovic ihletett formában kezdte a mérkőzést, egy tizenegy és egy tizenhárom nyilassal sokkolta ellenfelét. Searle előbb szépített, majd volt esélye egyenlíteni is mert Mensur pepecselt a kiszállóval, de ekkor még Searle nem tudott élni a sansszal. A második szettben az angol dobott egy 120-as kiszállót hátsó pályáról, de az előnyt nem tudta megtartani mert rontotta a kiszállókat. A kölcsönt visszakapta a harmadik legben így 2-1-re vezetett. Sőt kamatostul kapta vissza, ugyanis Mensur a negyedik legben sem szállt ki, ez pedig 1-1-es szett állást eredményezett. Az esti break parti folytatódott két öt körös formájában, hogy aztán egy tizenhét nyilassal Searle véget vessen neki. A negyedik legben Searle elég komolyan idegeskedett hiszen 67 pontról két kör alatt sem tudott kiszállni, de mivel Mensurnak az 52 megoldhatatlan volt így az angol kezébe került a vezetést. Ha pedig odakerült akkor ki sem akarta engedni. Mensur szokás szerint pepecselt a kiszállóval, ezért Searle le tudta breakelni, aztán első pályáról dobott egy tizennégy nyilast. Ekkor még szépített Suljovic, de Searle egy 118-as kiszállóval lezárta a meccset. Újabb TOP 10-es játékosnak ért véget a világbajnokság.
se.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5814504692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása