9 Nyíl

Nem kellett sokat izgulnunk az este folyamán

2018. december 23. 23:28 - matyi96

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace - tizenegyedik nap, este (összefoglaló)

A karácsonyi pihenő előtt még három mérkőzés várt ránk. Holnaptól a karácsonyé a főszerep, ma még a dartsé volt. Ez az este nem az izgalmakról szólt, azonban láthattunk egy magabiztos Lewist, egy új csillagot Aspinall személyében, és egy újfent száz felett dobáló címvédőt.

pdc-world-dart-championship-2019_1.jpg

Adrian Lewis - Darius Labanauskas 4-0 (3-0; 3-1; 3-1; 3-1)

Adrian Lewis, ha nem is csúcsformában, de mindenképp jó formában kezdte meg a világbajnokságot Ted Evetts ellen csütörtök este. Labanauskas pedig Barney-t verte a második körben, szóval mindenképp jó meccsnek ígérkezett kettejük összecsapása.

Ha már így beharangoztam jól is kezdett Aidy, egy tizennégy nyilas durrant az első legben. A másodikban is megtartotta jó szokását az angol világbajnok, igaz, elég volt négy kör is. A harmadik leget jól kezdte, azonban a végét kissé elszórakozta, de a litván nem büntette őt meg, pedig több esélye is volt rá. Lewis végül, ha nehezen is, de nyerte a leget, így a szettet is.

A második szettben azért már visszább esett Lewis játéka, összességében a játszma végére a 85-ös átlagot sem érte el. Viszont a kiszállói nagyon erősek voltak, szám szerint a szett végére 9/6 megdobott duplán állt. Ellentétben Labanauskas-szal. A litvánnak meg voltak az esélyei, azonban a duplákat rendre elszórta (11/1 volt a második szett után), egyetlen egy leget tudott megnyerni, azt is csak óriási nehézségek árán.

A harmadik szettben Lewis visszatért a jobb formához, száz felett fejete be a meccset és igazából Labanauskas-nak igazság szerint esélyt sem nagyon hagyott. Labanauskas megnyerte második legjét is a mérkőzésen, 16 nyílból tehát meg lett a második kiszállója is. Aztán elkezdte szórni a triplákat, így Lewis rá volt kényszerítve a jó játékra, és fel is tudta venni a ritmust. Tizenkét nyilassal zárta a szettet az angol. Szépen lassan haladtunk a világbajnokság egyik legsimább meccséhez. 

És hát be is igazolódott a fentebb említett elmélkedés: Darius Labanauskas mindössze három leget tudott összehozni a korábbi kétszeres világbajnok Adrian Lewis ellen. Aidy végig kézben tartotta a mérkőzés kimenetelét, a második szettet kivéve remekül játszott. Mutatja ezt az is, hogy a második szettben elért 85-ös átlag ellenére a meccs végére közel 98-as átlagot ért el. Az utolsó szettben még egy leget adott a litvánnak, de végül simán lezárta a meccset, ami azt jelenti, hogy ő lesz Michael van Gerwen ellenfele a legjobb 16 között.

adrian_lewis_2.jpg

Nathan Aspinall - Kyle Anderson 4-1 (3-2; 3-1; 1-3; 3-1; 3-2)

Ha Kyle Anderson megtartotta jó formáját, akkor Nathan Aspinall még nehezebb meccsnek nézett elébe, mint a Price elleni. Az biztos, hogy mindkét játékosnak nagy szó lenne, ha legjobb 16-ba tudna menni, Aspinall-nak azért, mert szerintem ő maga sem hitte volna, Kyle-nak pedig azért, mert egy viszonylagosan gyengébb szezont tudna nagyon széppé tenni.

Jól is kezdte a meccset az ausztrál, de 2-0 után valami megtört, illetve Aspinall elkezdte szórni a triplákat, na meg a kiszállókat. Olyannyira belejött, hogy végül a döntő legben 120-ról szállt ki, úgy, hogy Kyle lent várakozott. Hát igen, ilyen ez a darts. 

A folytatás hasonló volt, mint az előző szett utolsó legje, Kyle 76-ra rakta magát, Aspinall pedig 148 pontról oldotta meg a kiszállóját. Ezzel aztán megcibálta az oroszlán bajuszát végképp, Anderson nagyon kemény leget tolt le, bull-lal befejezve a végén. Remek játék! Break breaket követett ebben a szettben, hiába egyenlített az ozzie, Aspinall újra elvette a kezdését neki. A kezdése után pedig a kezdését is hozta, így már 2-0-ás előnyre tett szert a mérkőzsen. Kisebb bajban tehát Anderson, bár ideje még volt visszajönni.

Anderson-nak össze kellett kapnia magát, természetesen tudta ezt ő is, így volt lehetséges az, hogy összehozzon egy rettenetet a következő szettben. Elképesztően magas szintre kapcsolt, 112-es átlagot tudott dobni ebben a szettben. Aspinall próbálta felvenni a versenyt, de csupán egy leg jutott a fiatal tehetségnek. 

Fontos szettgyőzelem volt ez az ausztrálnak, hiszen ő kezdte a következő játszmát. Azonban Asp rögtön egy breakkel inditott, amire természetesen jött a válasz Kyle-tól. Kisebb, sőt inkább nagyobb kiszállócsatát követően azonban nem tudta hozni a kezdését, így az előny újra az ifjoncnál volt. Aspinall megtolta a saját kezdését, Anderson pedig nem igazán találta a triplákat, nyilván bennemaradt az előző leg. Asp ezt kihasználta és megnyerte a szettet. 

Aspinall kezdett a folytatásban, de Anderson remek játékkal breakelni tudta, majd a kezdése után már 2-0-ás vezetésre tett szert. Aspinall óriási szintet lépett, dobott egy tizenöt, majd egy tizenkét nyilast. Hozzáteszem mindkétszer nyomás alatt kellett megdobnia, ugyanis Anderson a nyakán, vagy már előrébb járt. Döntő leg következett, ahol Asp beragadt, de a végén egy 140-essel 50-re tette magát. Anderso 56-ra elhibázta a kiszállót, így Asp a meccsért dobhatott. A három nyíl elegendő volt, megérdemelten jutott be a tizenhat közé a fiatal titán.

Egészen magas színvonalú meccset láthattunk. Kyle Anderson egyébként magasabb átlagot ért el, viszont mentálisan erősebbnek tűnt ellenfele.

nathan_aspinall.jpg

Rob Cross - Cristo Reyes 4-0 (3-1; 3-0; 3-2; 3-2)

Cross bombaformában kezdte meg a világbajnokságot, igaz, hogy rá is volt kényszerítve de Zwaan által. Cristo Reyes jó barátját, Rowby-John Rodriguez-t tudta két vállra fektetni (nem túl meggyőző játékkal) a második körben.

Nem életük szettjét produkálták. Reyes az első két legben előbb dobhatott duplára, azonban elvesztette mindkét partit. A harmadik legben Cross-nak volt esélye gyorsan lezárni a szettet, de akkor ő rontott sokat duplán, Reyes kihasználta. Az utolsó legben Cross egy szép 174-gyel kerekített 40-re, majd három nyílból ki is szúrta (3-1).

A második szettben azért Cross összeszedte magát, száz felett zárta a szettet. A spanyol azt hozta, amit az első szettben, de az ide nem volt elég. Még egy legre sem. Tükörsimán átgázolt Cross a spanyolon, így már 2-0 volt a javára. Még egy 126-os kiszálló is akadt a világbajnoknak.

Cross és Reyes óriási játékot nyújtottak, talán jót tett Cristo-nak, hogy nem kellett elmenni a szünetre, hanem egyből folytathatták, belelendülhetett a játékba. Pechjére azonban Cross is belelendült így a harmadik szettre.  A jó játék viszont végeredményben semmit sem ért a spanyolnak, ha a tényeket vesszük alapul. Miért mondom ezt? Azért, mert Cross nagyon nagy szinten játszott ekkor, és ezt a szettet is behúzta döntő legben egy tizenhárom nyilassal. 

A negyedik szett, mint végül kiderült az utolsó is volt egyben. A szett első legjében Cristo hét darab tökéletes nyíllal kezdett, természetesen a leget be tudta húzni. Érkezett a válasz! Cross a tizenkét nyilas legre, természetesen egy tizenkét nyilassal válaszolt, ráadásul egy gyönyörű 147-es kiszállóval (T18, T19, D18) spékelte meg mindezt. Erre jött egy tizenhárom nyilas hátulról. Cristo próbálta mindezt feldolgozni, valljuk meg nem olyan egyszerű ez. Ehhez képest mi következett? Egy tíz nyilas produkció a spanyol klasszistól. Na, de mit ér ez, ha a következő legben pedig gyengén teljesített... Hiába játszott jól ebben a szettben is, amikor a legjobban kellett volna beragadt, Cross pedig köszönte szépen és tizenhat közé dobta magát.

A meccs kezdetén sokan gondolhatták azt, hogy Cross nem lesz képes szintet lépni (bár addig igazából nem is nagyon kellett volna, amíg Cristo 85-ös átlagot szórt), de újfent bebizonyosodott, hogy nem véletlenül lett ő világbajnok. Újra száz felett átlagolt, tehát két meccs, két száz feletti átlag. Világbajnokhoz méltón játszott.

rob_cross_6.jpg

Hamar véget ért a mai műsor, nem meglepő, hiszen nagyon sima meccsek születtek, legalábbis ami az eredményeket illeti. Most félretesszük kicsit a dartsot, de nem sokáig. A szünetben kívánunk mindenkinek nagyon boldog karácsonyt, sok bejglit és sok szeretet! 

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8514509816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása