9 Nyíl

Újabb két kiemelttől köszöntünk el

2018. december 28. 19:19 - Dart Major

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace - nyolcaddöntők, délutáni program (összefoglaló)

A tegnapi fantasztikus este után sok pihenő nem járt a darts rajongóknak. Ma ugyanis hat mérkőzéssel folytatódott a világbajnokság. A tét pedig igencsak megemelkedett, hiszen már a legjobb nyolcba jutásért dobták a nyilakat a játékosok. Lássuk mi történt a délutáni etapon:
pdc-world-dart-championship-2019_1.jpg

Nathan Aspinall - Devon Petersen 4-3 (1-3; 0-3; 3-2; 3-1; 3-2; 1-3; 4-2)
A tét érezhetően nagy volt és ez a játékon meg is látszott az elején. Petersen két hat köröst dobott zsinórban, ekkor Aspinall még szinte ott sem volt. Igaz az angol szépített de a dél-afrikai egy 115-ös kiszálló után elvitte az első szettet.  A második szett még simábban lett Petersené, igaz itt már Aspinall is ébredezett. Igaz ez csak abban mutatkozott meg, hogy dobhatott kiszállóra, de ezeket mind elhibázta. A dél-afrikai ebben a szettben is két hat köröst és egy öt köröst dobott. A harmadik szett is hasonlóan indult mind a meccs eddigi része. 2-0-ra ellépett Petersen aki két öt körössel jelezte, hogy le akarja zárni a meccset minél előbb. Aztán jött egy fordulópont a harmadik legben: Petersennek két nyila esett ki és dobása csak 20 pontot ért és ez a fejében maradt. Szegény Devon egész meccsen szenvedett a kipattanó nyilakkal. Méghozzá elég erősen fejében maradt a két kiesett nyíl mert leget sem nyert ezután a szettben. De Aspinall is feljavult két öt körössel mutatott újabb életjelet. Petersen pedig ha esélye is volt, nem bírt kiszállni. A negyedik szett első két legje lement első pályáról, majd Aspinall csinált egy breaket mivel Petersen ismét szenvedett a duplákkal. Zárásként Aspinall dobott egy tizenkét nyilast és egalizált. Kiváló dartsot hozott az ötödik szett, az első négy leg öt körből ment le első pályáról. Viszont az utolsó legben kicsit visszaesett Petersen, le sem ért kiszállóra miközben Aspinall már kiszállt. Már az angolnál volt az előny. A hatodik szettben két elmaradt breakről beszélhetünk kezdésnek, amik után Petersen újra kiszállt 115 pontról. A dél-afrikai ettől erőre kapott és dobott hátsó pályáról is egy tizenöt nyilast így jöhetett a döntő szett. Ami elment hosszabbításig hiszen mindenki hozta a saját kezdését. Aspinall egy hajszállal maradt le a 170-es kiszállóról, amivel lépéselőnybe kerülhetett volna. A hosszabbításban egy kieső nyíl megint bekavart a dél-afrikai táncosnál amivel lemaradt a kiszállóról, ez pedig Aspinall lépéselőnyét jelentette. Aztán kezdett Petersen de három tripla nélküli köre is született ez pedig a búcsút jelentette. Nathan Aspinall pedig bejutott a legjobb nyolc közé.
asp_3.jpg

 Brendan Dolan - Benito van de Pas 4-1 (3-1; 3-1; 3-0; 2-3; 3-2)
Jól kezdett Dolan rögtön egy öt körössel nyitott, majd elszórt hat nyilat a breakhez. Benito ezt a kölcsönt visszaadta mivel elvétette a D7-et a breakhez. Sőt a holland saját legjében sem bírt kiszállni ez pedig Dolan szett győzelmét jelentette. Egy kivétellel csak hat köröst hozott a meccs, de legalább volt min izgulni. A második szett egy hét körös van de Pas leggel indult, erre Dolan dobott egy öt köröst. A következő két leg az eddig látott kiszálló csatát hozta, vagyis inkább a kihagyott duplák születtek újjá folyamatosan. Benito a bullt vétette el miután Dolan elpepecselt a D20-al, viszont Dolan a kapott sansszal élt. A negyedik legben a holland megint besült és így már 2-0-ra vezetett Dolan. A harmadik szett sikerült a legsimábbra. Egy huszonegy nyilassal nyitott az észak-ír, majd dobott egy parádés 148-as kiszállót, amit egy négy körös követett, ezúttal 107-es kiszállóval. A holland óriás egy tizenegy nyilassal kezdte a negyedik szettet, aztán megint elrontotta duplát a breakhez. A harmadik legben Dolan előtt volt a breakre esély de ő is kihagyta. Az ötödik leget Benito egy öt körössel zárta és szépített. Az ötödik szett két öt körössel indult, majd a holland csinált egy breaket és vezetett. De hiába mert a következő legben öt kör alatt alig vergődött le kiszállóig, így Dolan visszavette az elbukott kezdést. A meccset egy hét körössel zárta le az észak-ír, aki életében először jutott be a legjobb nyolc közé. Az idei van de Past ismerve azt hiszen kiváló eredmény számára az, hogy idáig eljutott.
dolan_3.jpg

Ryan Joyce - James Wade 4-3 (3-1; 2-3; 1-3; 3-0; 0-3; 3-2; 3-1)
Ha egy meccs húsz és tizenkilenc nyilasokkal kezdődik az nem sok jót ígér. Főleg ha ezek hátsó pályáról születtek. Ezután viszont Joyce megemberelte magát és dobott két tizenöt nyilast és egy 138-as kiszállót, ezekkel pedig elvitte a szettet. Egy húsz nyilassal kezdődött a második szett is Joyce jóvoltából, de Wade ekkor a meccsen először csinált valamit: tizenkét nyilas, 126-os kiszállóval. Erre jött egy tizennégy nyilas előről Joycetól, de Wade egy tizenhárom és egy tizenkét nyilassal elintézte a szettet. A harmadik szett végre nem nyúlt a hetedik körbe, Joyce ugyanis egy tizenhat nyilast dobott. Wade formája viszont kitartott. 14-15-16 nyilasokkal és egy 120-as kiszállóval behúzta a szettet. Bár azt meg kell jegyezni, hogy Joycenak kétszer is csak a bull hiányzott az aktuális leg megnyeréséhez. A negyedik szettre valamiért Wade erősen visszaesett. Leget sem nyert, pedig Joyce sem brillírozott, csupa hat körössel hozta a legeket. Wade tizenegy olyan kört dobott három leg alatt ahol a 100 pontot sem érte el. 2-2-vel mentek pihenni a felek. Az ötödik szett a negyedik fordítottja volt. Ezúttal Joyce dobott gyengébben, kilenc száz alatti dobást követett el, kiszállóra egyszer dobhatott de akkor is csak 140-re. Wade egy öt és két hat körössel húzta be a szettet és újra vezetett. A hatodik szettben mindenki szépen ráfeküdt a kezdésre, és ez azt jelentette, hogy elmentek 2-2-ig. Mind a ketten dobtak egy-egy öt és hat köröst. Az ötödik legben Wade bekezdett elég erősen, ugyanis négy kör után csak 41 pontja maradt hátsó pályán. Joyce az ötödik kört 83-ra kezdte de csak 40-re tudta magát lerakni, és jött Wade, aki elrontott két meccsnyilat. Joyce azonban a 40 ponttal nem bírt el, így 20 pontra jöhetett Wade. Három nyílból sem dobta meg, ezt pedig Joyce megbüntette. Öt meccsnyilat rontott el Wade!!! A döntő legben Wade behúzta a saját kezdését, Joyce pedig szintén megtette ezt, ráadásul 110-es kiszállóval. Majd jött egy tizenöt nyilas break Joyce jóvoltából, így Wadenek kapaszkodni kellett. 36-hoz volt is három nyila amivel egyenlíthetett volna de ezeket nem tudta bedobni. Ez pedig azt jelentette, hogy első világbajnokságán Ryan Joyce a legjobb nyolc közé jutott. Óriási bravúr! James Wade pedig ismét megbukott sportszerűségből, ugyanis nem fogott kezet az írókkal és a mérkőzésvezetővel. (És hát Joyce-hoz sem ment oda, pedig a vesztesnek illik odasétálni és gratulálni...)
joy.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr114519458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása