9 Nyíl

Újabb négy kártya talált gazdára Wiganben

2019. január 19. 19:00 - Dart Major

2019 UK Qualifying School 2-3, Wigan

Pénteken és szombaton is folyatódtak a harcok a kiadó Pro Tour kártyákért. Szokás szerint hosszú napok elé nézett a közel 400 játékos, hogy eldőljön kik jutnak be a PDC következő két Pro Tour évadjába. A tét tehát nem volt kicsi, lássuk kik tudtak kártyát szerezni a pénteki és szombati napon.
qschool_1.png

Pénteki nap:
Ez a napot két BDO játékos uralta. A világbajnokságon szépen játszó és komoly meglepetést okozó Scott Baker egész nap nagyon magabiztosan dartsozott. Két 5-0-ás győzelemmel kezdett, előbb Esposito majd Lorraine Winstanley ellen. Majd jött egy 5-2-es siker és hozzáe gy 107 feletti átlag David Adshead ellen. Következett Barrie Bates és ellene újabb 5-2-es győzelem ezúttal 96,9-es átlaggal. Ezek után sem nagyon izzadt meg Baker, előbb 5-1-re nyert Stephen Burton ellen, majd a legjobb 16 között Jonathan Worsleyt verte 5-2 arányban. Majd a kiváló Jim Williams ellen újabb három leges siker aztán jött a döntő ahol 92-es átlaggal 5-1-re lépte le Daniel Laubyt, ezzel pedig Pro Tour kártyát szerzett.
A BDO ranglistát vezető Mark McGeeney szintén elcsípett egy kártyát bár Ő némileg keményebb utat járt be. 92-es átlaggal 5-2-re nyert Dave Prins ellen aztán jött egy döntő leges győzelem Scott Dale ellenében, de itt már 94-es átlagot hozott össze McGeeney.  Három könnyebb meccs jött ezután, előbb egy 5-2 Martin Atkins ellen, amit egy 5-1 követett Andy Chalmers ellen, és jött egy simázás is Mark Hickey ellenében. A nap legjobb teljesítményét a Matt Clark elleni meccsen hozta össze, akit 5-2-re vert 92-es átlaggal. A Jamie Bain elleni elődöntő is 5-2-vel ért véget és jött a döntő. Itt a nap második szoros összecsapását is megvívta és döntő legben nyert Carl Wilkinson ellen. 
A pénteki nap tehát két BDO játékos sikerét hozta.
st.jpg
pe.jpg

Szombati nap:
Egy régi ismerős, a PDC-ben hat és BDO-ban nyolc világbajnokságot megjárt Matt Clark visszatér a darts körforgásába. Tavaly rém pocsékul ment neki ám az idei Q-School harmadik napja egy döntő leges győzelemmel kezdődött Justin Smith ellen, amit egy 5-2 követett Cameron Tate ellen. Majd Justin Brotonon jutott túl 5-1 arányban, igaz itt még 84-es átlagok is elegendőek voltak. A Royden Lam elleni 5-4-es sikerhez már 90-es átlag kellett, majd jött egy nullázás és egy 102 feletti teljesítmény Darren Beveridge ellen. A  legjobb tizenhat között Keith Rooneyt verte meg 5-3-ra, az elődöntőben pedig 5-2-re nyert James Kempsten ellen. Jött a döntő amit Gavin Carlinnal vívott és amit simán 5-2-re hozott, méghozzá 104,7-es átlaggal. A nyolc meccs végén 91,29-es átlagot ért el.
Reece Robinson neve nem tudom hány embernek ismerős. 2013-ban még volt kártyája, de azóta Development Tour és Challenge Tour résztvevő volt. Ma viszont ha a sorsolást nézzük nagyon megfogta fortuna a kezét. Egy 50-es átlagot dobó ellenfél ellen 5-0-ra nyert, amit egy szép 93 feletti átlag és 5-3-as siker követett Stephen McNally ellen. Őt Callum Loose követte akit 92-es átlaggal 5-3-ra vert. Kevin Lanet 87-es átlaggal verte 5-2-re, majd egy 80 alatti átlag is elég volt a Sam Hewson elleni meccsen.  Két 5-4-es meccs jött, előbb Worsleyt majd David Pallettet verte, utóbbi ellen újra 80-as átlagot dobott. Kétszer is 80-as átlaggal sikerült meccset nyernie, hát ez több mint mázli. A döntőben a háromszoros BDO bajnok Glen Durrant következett, aki 35-11-es legaránnyal és két 100 feletti átlaggal érkezett. Ám Duzza sorsolása nem volt olyan sima és el is fáradt mivel csak 85-ös átlagot dobott. Ezt Robinson pedig kihasználta és 5-2-re nyert, amivel két évre kártyához jutott.

Az utolsó nap előtt így fest a tabella. A legjobb 11 játékos jut majd kártyához.
allas_2.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8114573222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása