9 Nyíl

A világbajnok nagyon megverte a legutóbbi világbajnokot

2019. február 21. 23:34 - Denis Potvin

Unibet Premier League, 3. forduló - Dublin, 3Arena

A nap rangadóján az elmúlt két év világbajnokának a meccse tűnt a legérdekesebbnek, de csak egy darabig. Michael van Gerwen tarolt, Cross ma csak egy rövid ideig volt egyenrangú ellenfél. Gerwyn Price és Peter Wright is veretlen maradt, de mind a ketten megszenvedtek érte, míg a holland világelső háromból három győzelmet húzott be eddig. Ki kell emelni a nap beugróját, Steve Lennont is, aki alaposan megizzasztotta Snakebite-ot. A végére maradt egy kellemes, de lassú meccsünk is, de élvezet Barney játékát nézni. Kár, hogy már nem olyan sokáig.

 -67hzjk7.jpg

Gerwyn Price-James Wade 6-6

Gerwyn Price a harmadik kör után is veretlen maradt, igaz most már két döntetlenje van, míg Wade ötven százalékos teljesítménnyel áll. James Wade ragyogó, 103,89-es teljesítménnyel zárt, de ez is csak egy pontra volt elég. Price-é volt az első leg, de Wade egy 127-es kiszállóval és 12 nyíllal vágott vissza. Wade brékelt, de egyből jött a válasz. Egy nagyon hosszú leg után Wade kapott lendületet. Egy 11 nyilas leggel (180, 140, 127 és 54-es kiszálló), már 5-2-re vezetett. De Price, ahogy eddig mindig, a pokol tornácáról kapaszkodott vissza. 14, 13, majd egy 12 nyilas leggel a végén bullos kiszállóval máris 5-5 volt az állás. Az amúgy is döntetlen szagú meccset végül Wade a saját kezdésével, 12 nyillal és 129-es kiszállóval zárta le.

price-wade.jpg

Steve Lennon-Peter Wright 5-7

Steve Lennon volt ezen az estén az Anderson-beugró és nem is vallott szégyent, de ehhez azért kellett egy kicsit bizonytalan Peter Wright is. 18 nyíl kellett az első Lennon ponthoz, Wright aztán kiválóan ment, de Lennon még ennél is jobban, 11 nyíl és egy 41-es kiszálló a végén (140, 180, 140 után). Lennon elkapta a lendületet és egy 105-ös kiszállóval már 3-0-ra vezetett. Azt gondoltuk, hogy Snakebite összeszedi a gondolatait, igaz, leget nyert, de óriási kínszenvedések árán. Hasonlóan a következőt is, a 84-et, csak a hetedik nyíllal sikerült megoldania. Becsületére legyen mondva, ha kicsit kínlódva is, de öt leget nyert egymás után, ami akkor is szép, ha nem nézzük a lényeget. Lennon próbálkozott, szorossá tette a meccset, de végül Wright behúzta.

lennon-wright.jpg

Michael van Gerwen-Rob Cross 7-2

A holland nagyon komoly erődemonstrációt tartott. Megmutatta, ki az úr, és ebben semmi túlzás nincs most kivételesen. Az első legben Crossnak volt két nyila, de nem jött a D8, Gerwen is másodjára dobta ki a négyet. A második már ennél simább volt, 14 nyíl kellett és a végén a százas kiszálló, Cross 102-ön volt még akkor. Megint 14 nyíl Gerwentől, a végén két nyíllal a 74-es kiszálló, máris 3-0. Cross a negyedik legben sem tudott 148-ról nem csak kiszállni, van Gerwen 88-ról fejezte be. Az ötödik leg megint kicsit megalázó volt, Cross még csak 203-nál járt, amikor egy sikertelen dupla bullos kiszálló után a holland kettőből kidobta a 25-öt. Van Gerwen még egy lapáttal rátett és úgy lett 11 nyilas leggel 6-0, hogy a D18 csak másodjára sikerült. A világelső kicsit hátradőlt, elszúrt két kiszállót, így Cross egy picit kozmetikázhatta a végeredményt 7-2-re. Ezen az estén nagy különbség volt a két játékos között.

gerwen-cross_3.jpg

Michael Smith-Daryl Gurney 5-7

Van Gerwen menetelése után megint egy kiváló meccset láttunk, Smith és Gurney is gondoskodott a színvonalról, hiszen például hat leg után is bőven száz feletti átlaggal álltak. 14 és 15 nyíl, majd 13 nyilas leg, majd egy kicsit lassabban jött Gurney kiszállója, de négy leg után 2-2-re álltak. A Sweet Caroline nagy szerelmese, azaz az északír Gurney kapta el után jobban a fonalat, 0-2-ről négy leget hozott egymás után, a hatodik (a már emlegetett) leget 12 nyilassal, 140-es kiszállóval hozta. Talán a meccset is eldönthette volna, ha kétszer nem szúrja el a D20-at, majd még egyszer, aztán a D10-et is. Sőt. Még kilenc nyila volt, de egyikkel sem tudta kidobni a leget, Smith, pedig kényelmesen besétált. Megviselte ez Gurneyt, mert a következőt simán elbukta, majd az utána következő leget is. De az erő ma vele volt. Dobott egy 15, aztán egy 13 nyilas leget, óriási hátrányban volt, de egy 140-es dobással 20-ra tette le magát és a D10 most jött. Nyerni tudott és ezzel a harmadik helyre jött fel az összesítésben, van Gerwen és Price mögé.

smith-gurney_2.jpg

Mensur Suljovic-Raymond van Barneveld 6-6

Aztán jött a nap utolsó meccse. Semmi gyorsra nem számítottunk. Aztán nagyon gyorsan lett 3-0 Suljovicnak. Nagyon reméljük, hogy Barneveld már nem csak leereszt ebben az évben. A lényeg. De aztán szerencsére nem így alakult. Kétszer is kiszálló hibákkal jutott el Suljovic a 2-0-hoz, majd jött egy csoda szép, 13 nyilas legje, Barney a 140-nel is csak 120-ra jutott le. 5-1 is volt az oszrták-szerb javára, de jött a holland fantasztikus menetelése. 13 nyilast, majd kétszer 14-est dobott és máris 5-4-re vezetett. Az átlagok nem szöktek az égbe, éppen 95 alatt állt mind a két játékos, de izgalmas meccset játszottak. Suljovic nyerte a 11. leget, amellyel az is eldőlt, hogy a Premier League idei szezonjában egy vereségnél többje már biztosan nem lesz, de ahogy ő, Barney-nak sem volt eddig győztes meccse. Végül a játéknap után mind a ketten nyeretlenek maradtak. Izgalmas végjáték volt. Suljovic a 158-ra két T20 után nem találta el a D19-et, csak a simát. Barneveld pedig 92-re végül csak a harmadik nyíllal, de betalált a D8-ba és kiszállt. 6-6 lett ez a meccs is.

mensur-barney.jpg

pl_table3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5314642132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása