9 Nyíl

Nathan Aspinall szenzációs győzelme

2019. március 04. 10:06 - Denis Potvin

Ladbrokes UK Open, 3. nap

Óriási meglepetésre Nathan Aspinall nyerte a 2019-es UK Opent, miután a döntőben alaposan elintézte Rob Cross-t. Nem csak 11-5-ös végeredmény miatt, hanem a stílusos, 170-es kiszállós befejezés miatt is fantasztikus ez a siker. Aspinall pályafutása első televíziós bajnokságán tudott az első lenni.

aspinallfinal2_600.jpg

Negyeddöntők.

A vasárnap délután négy nagyszerű meccsel kezdődött. Rob Cross legyőzte Josh Payne-t, aki kiválóan küzdött. A korábbi világbajnok 13 nyilassal hozta a kezdését, aztán úgy is brékelni tudott, hogy csak négy triplát dobott a legben. Payne visszajött és onnan 4-4-ig fej-fej mellett mentek. Cross ekkor begyújtotta a rakétákat és 8-4-ig menetelt. Payne igyekezett tartani a lépést de csak szorossá tudta tennie a meccset. Steve Beaton még annyira sem. Sokat nem tehetett, csak ámult és bámult, ahogy Michael Smith szórja a triplákat. 11 száz plusszus, 11 140 plusszos és 4 180-asa volt. Smith elképesztő volt 10-1-re nyert úgy, hogy a tíz legből csak egyik volt ötkörösnél hosszabb. A nap egyik száz feletti átlaga, és egyben a legmagasabb is az övé lett.

A másik pedig Gerwyn Price-é, aki szintén fantasztikus volt. Az elején még Simon Stevenson tudta vele tartani a lépést, sőt 4-3-ra vezetett is, de az Iceman kiszállóira nem voltak válaszok, 109, 164 egy tizenkét nyilas legben. Zseniálisan robogott át a végén ellenfelén Price. A végére maradt Nathan Aspinall és Ross Smith meccse, ami úgy kezdődött, hogy Asp leiskolázza ellenfelét. Egy 121-es kiszállóval már 3-0 volt. Nagyon simán menetelt, viszont 8-3-nál egy kicsit hátradőlt. Kellett valami, ami átlendíti, és ez egy 170-es kiszálló volt. Smith még visszavágott egy 132-vel, de végül 13 nyílból Aspinall behúzta a meccset.

Elődöntők

Sorsoltak és az estét Nathan Aspinall kezdte a kiváló formában játszó Gerwyn Price ellen. Lassan indult be Price és el is bukta az első két leget, Aspinall pedig megint szárnyalt. Három újabb leggel már 6-1-re húzott el. Price-nek ezúttal nem úgy ment, ahogy az utóbbi hetekben megszoktuk tőle. Aspinallnak pedig volt egy csodás, 11 nyilas köre is. Price összekapta magát, de Aspinall nagyon ügyesen figyelt arra, hogy a saját kezdései jöjjenek, és jöttek is. 9-4 volt már a javára, amikor Price elindított egy utolsó nagy rohamot. Három leget hozott egymás után. A vége egy kicsit még izgalmas volt, amikor 10-7-ről, 10-9-re zárkózott Price, aki még egyenlíthetett is volna, de 70-ről nem tudott kiszállni.

Izgalmasan alakult Rob Cross és Michael Smith meccse is. Az elején Cross egy 146-os, majd egy 120-as kiszállóval adta meg az alaphangot. 0-3 után Smith visszakapaszkodott 2-3-ra, de jött megint három leg, ami Crossé volt, majd egy négy leges sorozattal gyakorlatilag el is dőlt a meccs. Ekkor már 10-4 volt a javára. Smith egy utolsó erőfeszítéssel, 16, 15, 14 nyilas legekkel még megpróbálkozott, de aztán Cross lezárta a meccset.

Döntő

Következett a finálé, ami előtt kevesen gondolták, hogy így fog alakulni. A bemelegítő körök után abszolút Aspinall dominált. Mire Cross felkapta a fejét, már 5-2 volt oda. 6-5-nél még szorossá tette a meccset, de onnantól már csak azt nézte, ahogy Aspinall sorra dobja meg a duplákat. Nem voltak valami szenzációs körök ezek, talán ha Cross több triplát dobál, még akár fordíthatott is volna, de nem így történt. A vége pedig olyanra sikeredett, mint Aspinall egész hétvégéje. Egy kiváló 170-es kiszállóval koronázta meg egész teljesítményét és szerzett nagyszerű bravúr. Ezzel a sikerrel is bizonyította, hogy nem volt véletlen a világbajnokságon elért elődöntője sem.

d.png

Ladbrokes UK Open, 3. nap

Negyeddöntők

  • Rob Cross 10-7 Josh Payne
  • Michael Smith 10-1 Steve Beaton
  • Gerwyn Price 10-5 Simon Stevenson
  • Nathan Aspinall 10-6 Ross Smith

Elődöntők

  • Nathan Aspinall 11-9 Gerwyn Price
  • Rob Cross 11-7 Michael Smith

Döntő

  • Nathan Aspinall 11-5 Rob Cross

Íme a UK Openen mutatott teljesítménye összegezve.

kepkivagas.PNGEz pedig az Order of Merit a UK Open után

d0zwgemxgaezqxe.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9714667047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása