9 Nyíl

Ha Wales, akkor Price!

2019. április 18. 23:02 - matyi96

2019 Unibet Premier League of Darts - 12. játéknap - Cardiff, Motorpoint Arena - összefoglaló

Ma este Wales-ben mérkőzött meg a darts magja, aminek leginkább Gerwyn Price örülhetett. Aztán este is örülhetett, hiszen a nap legjobb mérkőzését játszotta Michael Smith ellen, amit meg is tudott nyerni. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk részleteiben mi történt a Premier League tizenkettedik játéknapján.

price_6.jpg

Mensur Suljovic - Daryl Gurney 8-5

Mensur kezdte a mérkőzést és ennek megfelelően be is zsebelte az első leget. A mérkőzés első szakasza a kezdésekre való maximális odafigyeléssel telt el, fej-fej mellett szinte azonos átlaggal haladtak a mérkőzésben, csupán azzal, hogy kezdéseiket hozták. Így ment ez 4-3-ig. Ekkor érkezett egy tizennégy nyilas Suljovic break, lehetett érezni, hogy ekkorra már Suljovic magabiztosabb volt. Ott volt az esély, hogy a kezdésével még jobban elhúzzon az osztrák, azonban a 36 pontját nem tudta megoldani, ellenben Gurney megoldotta. Mind hiába, hiszen egy újabb breakkel újra két legre növelte az előnyét Suljovic. Nem követte el ugyanazt a hibát, amit korábban, hozta a kezdését, ezzel magabiztos előnyre tett szert. Gurney dobott még egy tizenöt nyilas leget, de Suljovic a tizenharmadik legben megnyerte a mérkőzést. Az átlaguk ugyan közel azonosak lettek, de összességében a sógor megérdemelte ezt a győzelmet a mai játékával. Fontos két pontot szerzett, tartva ezzel a lépést az élmezőnnyel.

Rob Cross - Michael van Gerwen 2-8

A mai nap nagy rangadójának volt beharangozva ez a mérkőzés, azonban söprés lett belőle. Michael van Gerwen közel 108-as átlagot dobva győzte le nagyon simán Rob Cross-t, aki csupán 94-es átlagot ért el. Van Gerwen ellen nem elég ennyi, bár ezzel meggyőződésem, hogy Cross is tisztában van. Nem indult rosszul Cross meccse, két ötkörössel rögtön 2-0-ra vezetett, talán ekkor nem is gondoltuk volna, hogy MvG zsinórban nyolcat nyer meg. Pedig így lett. A nyolc legből mindössze egy lett hatkörös, dobott két négyköröst és öt ötköröst. Brutális teljesítmény. 

Michael Smith - Gerwyn Price 5-8

Elöljáróban annyit: hú de jó meccs volt ez! Bátran merem állítani, hogy ez volt a legjobb mérkőzés ma este (amikor ezt leírtam hátra volt az utolsó meccs). Smith és Price nagy meccset varázsoltak nekünk. Price pokolian eltökélt volt, nem csoda, hazai közönség mindig plusz motivációt ad. Smith pedig próbált megbírkózni a feladattal, azonban nem sikerült neki. Ha valaki elbóbiskolt volna, arra biztosan felriadt, amikor Smith kidobta a 170-es kiszállót, amivel 2-1-re vezetett. Price-t nem olyan fából faragták, aki emiatt kardba dőlne, a következő legben ő dobta ki a 170-es kiszállót! Itt indult be igazán a mérkőzés. Egészen 4-4-ig hozták a kezdéseket, nem volt break se itt, se ott. A kilencedik leget érdemes feljegyezni. Price hátsó pályáról dobhatott a kilenc nyilasra, de a nyolcadik nyilat elszúrta. Smith három kör után 41 ponton várakozott, de elhibázta a lehetőséget. Price köszönte szépen és megcsinálta az első breaket a meccsen. Egy gyengébb (tizenhét nyilas) leggel a kezdését is tudta hozni, amivel meg volt az előny. Ezt az előnyt növelni tudta a következő legben, szintén egy breakkel. A kezdését nem tudta hozni, azonban hiába a break Smith-től, Price a végén egy újabb tizenegy nyilassal lezárta a mérkőzést. Elképesztő hangulat uralta az egész mérkőzést, és ehhez a jó hangulathoz szerencsére remek játékot is láthattunk. Mindketten közel 100-as átlagot értek el, Price jókor breakelt, talán ezzel tudta megnyerni a mérkőzést (na meg a hazai pálya előnyével).

Peter Wright - James Wade 2-8

Nem tudom mit is mondhatnék. Nem tévedtem, amikor azt írtam az előbb, hogy az előző meccs volt a nap meccse. Peter Wright újfent tudása alatt játszott, megint egy régi-új nyilával, amivel egyébként korábban szép eredményeket ért el. Most nem váltak be a reflex-hegyes nyilak, Wade pedig kihasználta ezt az óriási gyengélkedést. Wright idén már többször "megajándékozott" minket ezekkel a 85-ös átlagokkal csütörtök esténként, szerintem maga sem érti mi a gond. Lehet, hogy a felesége most jobban foglalkoztatja, mint a darts (mint tudjuk nemrég műtötték a nejét). Az biztos, hogy nincs itt fejben, és az is biztos, hogy ezzel a győzelemmel Wade nagy lépést tett az O2 Aréna felé. A mérkőzés egészét Wade uralta, Wright-nak maximum momentumai lehettek, de általában azokat is elrontotta a dupláival. Wade könyörtelen volt, bár ehhez a győzelemhez bőven elég volt ez a laza 95-ös átlag tőle. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5314774156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása