9 Nyíl

Michael van Gerwen kikapott, Rob Cross az élre ugrott

2019. május 03. 10:42 - matyi96

Unibet Premier League 14. forduló - Manchester, Manchester Arena - összefoglaló

Tegnap egy újabb csütörtökön voltunk túl, azaz egy újabb Premier League forduló játszódott le. A színvonal most nem volt annyira magas, csupán egyetlen száz feletti átlag született az est folyamán, azonban ettől függetlenül élvezhető, remek meccseket láthattunk Manchesterből. 

unibetpl.jpg

Rob Cross - Michael Smith 8-1

Az egyetlen száz feletti átlag Rob Cross nevéhez fűződik. Ő volt az, aki 102,54-gyel tudta megverni Michal Smith-t, aki valójában hozzászagolni sem tudott a meccshez közel 98-as átlaggal. Cross nagyon bekezdett, zsinórban nyert meg öt leget egymás után. 5-0 után jött az első célba ért Smith dupla (összesen ötször dobott csak duplára egyébként). Óriási csoda kellett volna, ahhoz, hogy Smith onnan visszakapaszkodjon, de ez nem történt meg. Köszönhetően Rob Cross-nak, aki valami elképesztő utolsó három leget dobott! Három darab tizenegy nyilas egymás után! Parádés teljesítmény volt az ex-világbajnoktól. A győzelméhez kétség sem fért, megérdemelten zsebelte meg az újabb két pontot.

cross_9.jpg

Peter Wright - Mensur Suljovic 6-8

Peter Wright idén pocsék formában van. Ezt kijelenthető szerintem. Hiába egy-egy szép eredmény, közel sem azt nyújtja, amit megszoktunk tőle. Ebben lehet, hogy közrejátszik felesége egészségi állapota is. A hétközi Players Championship fordulón is jól látható volt, hogy mennyire ingadozó jelenleg Wright. Anderson ellen dobott egy 114-es átlagot, majd a következő körben a 90-et sem érte el és kiesett. Hát, tegnap sem érte el a 90-es átlagot, nem is meglepő, hogy vereség lett a vége. Suljovic egy átlagos játékot hozott, ami elég volt a győzelméhez. Nem volt túl "izmos" meccs, azonban láthattunk négy darab száz feletti kiszállót (hármat Wright-tól, egyet az osztráktól). Az első száz feletti rögtön az első legben osztrák részről érkezett, 144-ről szállt ki Suljovic. 3-0-ás osztrák vezetés után érkezett Snakebite-tól egy 130. Különösebben nem érdekelte ez Suljovic-ot, mert utána elhúzott 5-1-re. Ezután belehúzott Wright, felkapaszkodott 5-4-re, ebben az időszakban dobta meg a második száz feletti kiszállóját (100). Hiába tudta feltornázni magát a skót játékos, Suljovic meg tudta tartani ezt a két leges előnyt egészen a végéig. Hiába jött még egy 110-es kiszálló Wright-tól, nem volt elég. Suljovic a végét nagyon megtolta, egy tizenegy nyilassal alakította ki a végeredményt.

suljovic_5.jpg

Daryl Gurney - Michael van Gerwen 8-5

Daryl Gurney-nek annyiban szerencséje volt, hogy Michael van Gerwen tegnap este nem a legjobbját húzta elő a kalapból. Ennek köszönhetően meglepő eredmény született (talán mindig meglepő, ha kikap a holland?). Majdnem azonos átlagok születtek a mérkőzésen. Kezdődött minden azzal, hogy Gurney villámrajtot vett. Jött két hatkörös, egy ötkörös, meg egy négykörös és rögtön 4-0 volt az állás a javára. Már itt észlelhető volt, hogy Mighty Mike nem az igazi. Aztán ő is bekeményített, dobott egy négyköröst, amivel szépíteni tudott, aztán hozta a következőt is. Mit sem ért a szépítés, hiszen 4-2 után újra az észak-ír játékos hozott két leget, amivel újra négy leg különbség volt közöttük. Ekkor a világelső újra feleszmélt, két jó leggel csökkentette a differenciát. Hogy ismételjem magam: mit sem ért, hiszen a következő leget megint Gurney húzta be, amivel már 7-4-re vezetett. Michael még egyszer szépített, de a kezdését tizenhét nyílból megoldva behúzta a meccset Daryl Gurney. Hiába küzdött a világelső, hiába dobott három száz feletti kiszállót, mégis kevésnek bizonyult a mai teljesítménye.

gurney_9.jpg

James Wade - Gerwyn Price 8-4

Az est záróakkordjaként Wade és Price csapott össze. Nem a legjobb mérkőzés volt ez a Premier League történetében, hiszen Price nem érte el a 90-es átlagot, ezzel megkönnyítve Wade feladatát. Mivel Wade nem volt rákényszerítve, ő sem dobott túl fényesen, bár azért egy jónak mondható 94-es átlagot összehozott. Price-nak tehát nem ment, így nem is csoda, hogy Wade az első három leget egyaránt behúzta. Aztán Price a semmiből dobott egy tizenegy nyilast. Hiába, a következő leget első pályáról egy tizennyolc nyilas leggel könnyedén megnyerte az angol. Két legnél közelebb egyszer sem került Price Wade-hez. Az elejét nagyon elszúrta Price (bár a folytatásban sem volt acélos a teljesítménye). Wade sorra hozta a kezdéseit és talán úgy tűnt, hogy rá is ült azokra. Aztán 6-4 után, talán a legjobbkor jött egy gyönyörű tizenkét nyilas a részéről, amivel nagy lépést tett a győzelem felé. Price már a kezdését sem tudta hozni, Wade pedig egy breakkel megnyerte a tegnapi este utolsó mérkőzését, hozzáteszem, megérdemeltem. A meccs végén aztán Price nem fogott kezet Wade-del valamiért. (Price-tól ez szokatlan, ő minden esetben gratulált eddig az ellenfeleinek.) Wade végül az interjúban azt mondta, hogy csalódott amiatt, hogy ilyenek megtörténhetnek. Tőle is érdekes ez a mondat, hiszen őrá kimondottan jellemző a "nem fogok kezet" vagy pedig "flegmán fogok kezet" stílus. 

james_wade_5.jpg

Érdekes eredmények születtek a tabella szempontjából. Azzal, hogy Cross magabiztos győzelmet ért el, és Michael van Gerwen kikapott, Cross átvette a vezetést a Premier League-ben. Gurney győzelme nem csak Cross-nak érte meg, hanem magának is, hiszen 16 ponttal esélye van bejutni a legjobb négybe. Ez majd jövőhéten kiderül, hogy sikerül-e neki. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5014800860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Gamer 2019.05.03. 22:11:13

Matyi!
Kis kiegészítés.
Ha igazán nézted volna a Wade-Price meccset, akkor rögtön fel tűnt volna,hogy Price első három nyila után azonnal Wade belépett a dobótérbe.Ezt Price rögtön szóvá is tette neki.Az,hogy ezt Wade direkt csinálta vagy csak figyelmetlen volt,sosem tudjuk meg.Valószínűleg ennek köszönhető a sportszerűtlen "nem fogok kezet" dolog.
De igazából ez mit sem számít,hiszen a manchesteri közönség már a bevonulásakor kifüggyülte Price-ot,és minden nyíl eldobásakor folyamatosan hergelték.
Szvsz ezek a dolgok együttesen hozták olyan mentális állapotba,hogy nem tudta a legjobbját nyújtani.
süti beállítások módosítása